הצצה למלון העתידני של עליבאבא
ענקית המסחר האלקטרוני הסינית השיקה מלון שמתופעל על ידי רובוטים ופקודות קוליות של האורחים. אם אין לכם בעיות עם חדירה לפרטיות, תוכלו לעשות סריקת פנים בתהליך הצ'ק אין ומשם הכל יקרה מעצמו. "אולי זה סוג הריק של העתיד"
רובוטים שחורים בגובה של מטר מגישים אוכל ומחלקים מגבות – אם נתקלתם במחזה מסוג זה כנראה שאתם נמצאים במלון העתידני פליי-זו (FlyZoo) של עליבאבא ששוכן בעיר האנגג'ואו כ-170 קילומטרים דרומית-מזרחית לשנגחאי ובמרחק הליכה מהמטה של ענקית המסחר האלקטרוני.
המלון נפתח לציבור באופן רשמי בחודש שעבר ויש בו 290 חדרים. פנים המבנה מזכיר תפאורה מסרט מדע בידיוני הוליוודי. האורחים שמגיעים עושים צ'ק אין על פודיומים שסורקים את פניהם ואת הדרכונים שלהם או תעודות מזהות אחרות. אורחים בעלי אזרחות סינית יכולים לסרוק את פניהם באמצעות הטלפון שלהם עוד לפני שהם מגיעים למלון.
בתוך המעליות יש מצלמות שסורקות את פני האורחים ובעקבות כך "מחליטות" לאיזו קומה לקחת אותם. גם דלתות החדרים, ניחשתם נכון, נפתחות לאחר סריקת פנים. למי שחרד לפרטיותו, אך עדיין רוצה ללון במלון, ניתן גם לעשות הליך צ'ק אין רגיל שלא כולל סריקת פנים ובסופו מקבלים מפתח בכרטיס אלקטרוני.
בתוך החדרים ניתן לשלוט על המזגן, הווילונות, האורות והזמנת שירות החדרים באמצעות פקודות קוליות ל- Tmall Genie הרמקול החכם של עליבאבא. הטכנולוגיה לא עוצרת גם בחדר האוכל של המלון, שם רובוטים גבוהים בצורת קפסולות מגישים מזון שהאורחים הזמינו מבעוד מועד דרך אפלקיצית המלון. בבר סמוך, זרוע רובוטית גדולה יודעת להכין יותר מ-20 סוגים שונים של קוקטלים. ואיך משלמים? מצלמות עם טכנלוגיית זיהוי פנים מחייבות את האורח באופן אוטומטי.
רוצים לחזור הביתה? כדי לעשות צ'ק אאוט האורחים צריכים ללחוץ על כפתור באפליקציה של המלון שגורם לחדר להינעל. מרגע זה האורחים מחויבים אוטומטית באמצעות הארנק הדיגטלי של עליבאבאב. מחיר ללילה מתחיל ב-205 דולרים.
במלון העתידני ישנם גם עובדים בשר ודם, אך בעליבאבא מסרבים לומר כמה. מדובר בשפים, מנקים ואנשי קבלה שמסייעים בתהליכים צ'ק אין וצ'ק אאוט רגילים לאורחים שלא מוכנים שיסרקו את פניהם.
המלון מהווה גם סוג של בלון ניסוי עבור ענקית המסחר האלקרטוני שמעוניינת למכור בעתיד טכנולוגיות לענף המלונות ולבדוק את מוצריה בתחום האינטליגנציה המלאכותית ותחומי טכנולוגיה נוספים.
"כשהאורחים חווים את הרובוטים ואת הרמקולים שמבצעים פעולות בפקודות קוליות, הם אומרים 'וואוו!'", סיפר אנדי וואנג מנכ"ל החטיבה בעליבאבא שמנהלת את המלון. "כשהם נכנסים ללובי הם אומרים 'וואו!'. זה לובי כל כך שונה. הוא ריק, אבל אולי זה סוג הריק של העתיד".
טכנלוגיה מתקדמת שמעורבת בחשיפת מידע אישי – כולל זיהוי פנים – הופכת לנפוצה יותר ויותר בסין, שם הרגולציה בנושא מינימלית ורבים מהאזרחים לא חוששים מההשלכות של הפגיעה בפרטיות. בשלב הבא עליבאבא – שמפעילה גם חנויות ספרים וחנויות ירקות עם רובוטים – מתכוונת לבנות בתי מלון נוספים שישמשו בעיקר את אנשי החברה בנסיעות עסקים בבייג'ינג ובשנגחאי.