מיי תקפה את קורבין: "מוכן לשבת עם חמאס ולא איתי"
ראש ממשלת בריטניה נגד מנהיג הלייבור, שמסרב להיפגש לקראת ההצבעה על הנוסח המתוקן של הסכם הברקזיט: "מסכים לשבת עם חיזבאללה וחמאס אבל לא לדבר איתי". קורבין השיב: "הדלת שלה פתוחה, הראש אטום"
ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי התעמתה היום (ד') עם מנהיג הלייבור ג'רמי קורבין, לקראת ההצבעה על הנוסח המתוקן של הסכם הברקזיט. מיי תקפה את קורבין על הסירוב שלו להיפגש איתה, בניסיון לפתור את המשבר ולהגיע להבנות על הסכם הפרישה מהאיחוד האירופי. בשבוע הבא יצביע הפרלמנט על הנוסח המתוקן, אחרי התבוסה של מיי בהצבעה בשבוע שעבר.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"האדון הנכבד מוכן לשבת עם חמאס, חיזבאללה וה-IRA ללא תנאים מוקדמים, ולא מוכן להיפגש איתי ולדבר על הברקזיט", אמרה מיי לחברי הפרלמנט בלונדון. "במקרה הזה הוא אינו נוכח ולא מעורב".
בתגובה לדברים סיפר קורבין שבחודש ספטמבר הוא הציע למיי לשוחח על הסכם הברקזיט. "התברר שבשעה שהדלתות למשרד שלה פתוחות, המוחות בפנים אטומים לגמרי". לאורך המשבר דרש קורבין מיי להצהיר שאין סיכוי שבריטניה תפרוש מהאיחוד ללא הסכם, ורק אז הוא יסכים לפגישה.
תרזה מיי אמרה לחברי הפרלמנט שכל ניסיון לדחות את תאריך הפרישה המתוכנן (29 במרץ) לא יפתור את המצב. היום אמרה לחברי הפרלמנט שהאפשרויות הן לפרוש מהאיחוד עם הסכם, לפרוש ללא הסכם או לא לבצע את הברקזיט. בבריטניה חוששים שפרישה ללא הסכם תביא לאסון כלכלי. מיי אמרה שהדרך הנכונה למנוע אפשרות כזאת היא לאשר את הסכם הפרישה המתוקן שלה.
קורבין האשים את מיי בצרות אופקים. הוא טען שהיא לא מוכנה לשקול אפשרויות אחרות שהוא רוצה לכלול בהסכם - כמו הישארות באיגוד המכסים של האיחוד האירופי – צעד שלדבריו יזכה ברוב בפרלמנט ויקבל גם את תמיכת השמרנים. מיי אמרה שאפילו לקורבין "אין מושג" מה ההסכם שלו מציע.
הדובר של מיי אמר היום שבריטניה לא תוכל לבסס מדיניות סחר עצמאית אם היא תישאר באיגוד המכסים אחרי הפרישה. במפלגת הלייבור אמרו שמיי חייבת לשנות את "הקווים האדומים" שלה כדי להעביר את ההסכם בפרלמנט.
בשבוע שעבר דחה הפרלמנט ברוב מוחץ – 432 מחוקקים מול 202 – את ההסכם שגיבשה ראש הממשלה עם האיחוד האירופי על תנאי הפרישה של בריטניה מהאיחוד. "המדינה צריכה ללכת לבחירות ולומר בהן את דברה, ואנחנו זקוקים להסכם חדש", מסרה מפלגת הלייבור שעה קלה אחרי ההצבעה. "גודל התבוסה של ממשלת מיי חסר תקדים, ושום שיחות שייערכו לא ישנו את ההסכם".
יותר מ-100 חברי פרלמנט ממפלגתה של מיי נמנו עם אלה שהצביעו נגד ההסכם שלה, בהם חברים הטוענים שההסכם רך מדי כלפי האיחוד האירופי וחברים התומכים בהישארות באיחוד. מיי מסרבת להתפטר, ואחרי ההצבעה שרדה הצבעת אי אמון שיזם קורבין.