בכיר בחמאס: הסירוב למענק - בגלל תנאים חדשים מצד ישראל
עיתון המקורב לארגון הטרור דיווח מפי הבכיר כי ישראל הוסיפה שמות לרשימת הפקידים שהיא אוסרת עליהם לקבל את הכסף הקטארי, ודרשה להמיר את המענק למשפחות הנזקקות למזון ואספקה באותו הסכום
בכיר בחמאס אמר היום (שישי) לעיתון "אל-אחבאר" המקורב לארגון כי חמאס סירב לקבל את המענק הקטארי בשל תנאים חדשים מצד ישראל.
לפי הבכיר, ישראל הוסיפה שמות של פקידים לרשימה של התושבים שנאסר עליהם לקבל את המשכורות, ודרשה לשנות את מנגנון חלוקת הכספים. הוא ציין כי ישראל דרשה שבמקום להעביר חמישה מיליון דולר במזומן ל-50 אלף משפחות נזקקות (100 דולר למשפחה), חמאס יתן להם אוכל ואספקה באותו סכום.
כמו כן, הבכיר הוסיף כי חמאס דרש להגדיל את הפעימה לסכום של 22 מיליון דולר במקום 15 מיליון דולר, בשל העובדה שהמענק לקניית סולר בשווי 10 מיליון דולר עבור תחנת הכוח בעזה פטור ממס.
אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע שלשום כי הוא מקפיא את מעבר המענק, הממשלה קיבלה את עמדת מערכת הביטחון ואישרה להעביר את הכסף. אחרי הסירוב מצד חמאס אמר בכיר הארגון ח'ליל אל-חיה כי "עזה לא תהיה חלק מסחיטה או תיאטרון לפסטיבלי הבחירות בישראל".
בעקבות הסירוב של חמאס השגריר הקטארי מוחמד אל-עמאדי עזב את רצועת עזה, אך נשאר בישראל. מקור ברצועה אמר אתמול ל-ynet כי "אם לא תימצא נוסחה להסכמה, הסבירות לאלימות בהפגנות על הגדר היא גבוהה". גם הג'יהאד האיסלאמי תמך אתמול בהחלטת חמאס שלא לקבל את הפעימה השלישית של המענק הקטארי.
אחרי הסירוב של חמאס לקבל את הכספים מקטאר, הצפי בצה"ל הוא שהפרות הסדר השבועיות של יום שישי על גדר המערכת, כפי שצפויות היום, יהיו אלימות. מאחורי הקלעים נמשכים המאמצים, בעיקר בתיווך מצרי ושל האו"ם, למנוע הידרדרות.
נראה שאת המינון לרף האלימות יקבעו בסופו של דבר כוחות חמאס שאמורים לחצוץ בין המסה הקריטית של המפגינים לקו המגע עם ישראל.
בצה"ל מודעים לכך שלמתיחות המחודשת אחראי ארגון הג'יהאד האיסלמי הפלסטיני, שפעיליו עומדים מאחורי שתי תקריות הירי באמצע השבוע בגבול עזה. במהלך אחת מהן ניצלו חייו של מפקד פלוגה מהצנחנים, לאחר שקליע פגע בקסדתו. חמאס העביר מסרים לישראל כי הוא מתנגד לפעולה זו ואנשיו מחויבים לרגיעה, אך העיכוב בהעברת הכספים הקטארים לרצועה - העלה שוב את המתיחות בין הצדדים.
בנוסף, כוחות צה"ל נערכים החל מהלילה באופן מוגבר בגבול עם רצועת עזה. גדודי התגבור הגיעו לאזור על מנת לחזק את גדודי הצנחנים האחראיים על גזרות הביטחון השוטף, בנוסף לסוללות כיפת ברזל שעיבו את ההגנה האווירית בדרום, מחשש למטחי רקטות לעבר ישראל במהלך סוף השבוע.