שתף קטע נבחר

 

האמריקנים ביקשו, נתניהו הכיר באופוזיציה בוונצואלה

אחרי עיכוב מחשש לפגיעה בקהילה היהודית, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו להכיר באופוזיציה בוונצואלה. בכך הצטרפה ישראל למדינות רבות באירופה ובאמריקה

 

הכרזת נתניהו על ההכרה בחואן גוואידו    (צילום: רועי אברהם/לע"מ)

הכרזת נתניהו על ההכרה בחואן גוואידו    (צילום: רועי אברהם/לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברקע ניסיון ההפיכה בוונצואלה : ישראל החליטה היום (א') להכיר באופוזיציה בבירה קראקס בעקבות הבקשה האמריקנית. ישראל התלבטה בסוגיה הזו והתעכבה בהחלטה מחשש שהכרה באופוזיציה של חואן גוואידו תפגע בקהילה היהודית הקטנה במדינה. בסרטון שפרסם אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "ישראל מצטרפת היום לארה"ב, לקנדה, לרוב מדינות אמריקה הלטינית ולמדינות באירופה, ואני מודיע היום שאנחנו מכירים במנהיגות החדשה בוונצואלה".

 

בדרך להפיכה בוונצואלה - כתבות נוספות:

 

  (צילום: רויטרס)
גם ישראל מכירה: חואן גוואידו(צילום: רויטרס)

ונצואלה ()
.

תומכים של מנהיג האופוזיציה ב ונצואלה חואן גוואידו ב הפגנה ב קראקס (צילום: MCT)
המהומות בוונצואלה(צילום: MCT)

בשבוע שעבר הורתה מחלקת המדינה האמריקנית לדיפלומטים ולאנשי צוות שאינם חיוניים לתפעול השגרירות בוונצואלה לעזוב את המדינה. לדברי המחלקה, ההנחייה התקבלה מסיבות ביטחוניות. עוד נמסר כי השגרירות בקרקאס תישאר פתוחה.

 

ביום רביעי הודיעה ארה"ב כי החליטה להכיר בהכרזתו של מנהיג האופוזיציה גוואידו, שלפיה הוא הנשיא הזמני של המדינה במקום ניקולס מדורו. הנשיא דונלד טראמפ אמר כי אם מדורו ינסה לפגוע ביריביו בעקבות ההכרזה, "כל האופציות מונחות על השולחן" – רמז לפעולה צבאית. בתגובה להודעה האמריקנית הזהיר משרד החוץ של רוסיה את ארה"ב שלא לצאת לפעולה צבאית בוונצואלה, ואמר כי קראקס היא שותפה אסטרטגית של מוסקבה, "שותפה שבה תמכנו ונתמוך".

 

בהודעה הרוסית נאמר כי התערבות צבאית אמריקנית בוונצואלה תהיה תרחיש קטסטרופלי, וכי רוסיה תעמוד לצד ונצואלה כדי להגן על ריבונותה ועל העיקרון של אי-התערבות בענייניה הפנימיים. מוסקבה מסרה עוד כי ההתנהגות של ארה"ב בוונצואלה היא עדות נוספת לחוסר הכבוד המוחלט שלה לנורמות ולעקרונות של החוק הבינלאומי, וקראה לאופוזיציה בוונצואלה שלא להפוך לכלי במשחק השחמט של מישהו אחר. "האירועים בוונצואלה מגיעים לנקודה מסוכנת", נאמר בהודעת מוסקבה, "התערבות חיצונית הרסנית היא דבר בלתי מתקבל על הדעת".

 

במקביל שוחח נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בטלפון עם מדורו והביע את תמיכתו בו. מהקרמלין נמסר כי פוטין אמר שהוא "תומך ברשויות החוק של ונצואלה ובקיום דיאלוג בדרכי שלום במדינה".

 

מאז ההכרזה של גוואידו בשבוע שעבר על עצמו כנשיא הכירו שורת מדינות, הראשונות בהן, בנוסף לארה"ב, היו קנדה, ברזיל וקולומביה. בעימותים שפרצו במדינה נהרגו מאז עשרות בני אדם. אולם גם כעת, כשהמונים מאזרחי ונצואלה יוצאים לרחובות ומתאחדים סביב גוואידו, וכשרשימה ארוכה של מדינות כבר מכירה בו כנשיא הזמני הלגיטימי של המדינה, בכירי הצבא של ונצואלה מעבירים מסר שונה, ומבטיחים את תמיכתם הבלתי מסויגת בנשיא מדורו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ראש הממשלה בנימין נתניהו
צילום: EPA
מומלצים