כ-50% מהנוער מאשרים חברות לזרים ברשת
ממצאים מדאיגים בסקר של משרד המשפטים: כמחצית מבני נוער מאשרים אנשים שאינם מכירים ברשתות החברתיות, רובם מורידים אפליקציות בלי להתייחס למדיניות הפרטיות ואינם מחליפים סיסמאות בתדירות גבוהה
הסקר נערך השנה לראשונה במטרה לבחון את מודעות הציבור לאיומים ולסיכונים לפרטיות ברשת ומה עושה הציבור למען שמירה על פרטיותו. השתתפו בו 803 גברים ונשים בגילאי 14 ומעלה והוא מצביע על פערים משמעותיים בין בני נוער למבוגרים בנוגע למודעות לחשיבות השמירה על הפרטיות, כאשר בשימוש באפליקציות הפערים התגלו כמשמעותיים ביותר.
48% מבני הנוער בגילאי 14-17 מאשרים גם אנשים שהם אינם מכירים כחברים, לעומת 26% בגילאי 18-34 ו-22% בגילאי 35-55. 60% מבני הנוער מעלים תכנים לרשתות החברתיות בתדירות כלשהי ו-14% מעלים תכנים בתדירות גבוהה (שבועית ויותר). רק 3% מבני הנוער מעדכנים סיסמאות בתדירות גבוהה, בעוד שכאשר מדובר במבוגרים (בני 35-55), 19% העידו כי הם מעדכנים סיסמאות בתדירות גבוהה.
מה לגבי שימוש אפליקציות? רק כמחצית מבני הנוער קוראים את מדיניות הפרטיות, לעומת 76% מהמבוגרים (בני 55 ומעלה). ניתן לראות גם
פערים בהתייחס לשיקול היבט הפרטיות בהורדת האפליקציות - רק 21% מבני הנוער העידו כי מדיניות הפרטיות מהווה עבורם שיקול בהורדת אפליקציות, בעוד שכאשר מדובר במבוגרים, הדבר מהווה שיקול של 43% מהנשאלים בני 35-55. נתון דומה, 42%, גם בקרב מבוגרים בני 55 ומעלה.
עו"ד גילי בסמן ריינגולד, היועצת המשפטית של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים: "הצלצול הזה הוא בשביל כולנו. אנחנו חייבים לחדד את הגבולות בין העולם האמיתי לעולם הדיגיטלי, ולבחון את עצמנו בכל פעולה דיגיטלית שאנו עושים. רשתות החברתיות, אפליקציות ובכלל הרשת היא סביבה שטמונה בה הזדמנויות רבות ללמידה ולהתפתחות וליצירת קשרים, אך יחד עם זאת חשוב שנהיה מודעים גם לסיכונים". לדבריה, "עלינו לזכור כי מה שלא היינו עושים בעולם האמיתי לא נעשה גם בעולם הדיגיטלי וכי מה שנעשה בעולם הדיגיטלי נשאר שם לנצח".