שתף קטע נבחר

 

"רכש את אמון ראשי הקהילות ביו"ש": אות הנשיא הוענק לנגד במשטרה

רס"ב אבי בן עמו כבר קיבל עיטור מופת כשנאבק במחבל, משפחתו ניתקה איתו קשר כי בחר במשטרה - והוא אחראי על הקשר עם המתנחלים במהלך מבצעי פינוי מאחזים בהתנחלויות. "בפינוי עמונה הקודם אמרתי - הפינויים לא יתבצעו כך שוב"

 

ריאיון עם רס"ב אבי בן עמו    (צילום: אלי מנדלבאום, ארכיון ידיעות אחרונות)

ריאיון עם רס"ב אבי בן עמו    (צילום: אלי מנדלבאום, ארכיון ידיעות אחרונות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רס"ב אבי בן עמו, מפקד מרכז ההיתרים במחוז ש"י, לא חלם שיסיים את מבצעי הפינוי ביהודה ושומרון עם אות הנשיא על דש חולצתו.

 

במסגרת ההיערכות לפינוי המאחז עמונה, הוא השתתף בעשרות ישיבות במחוז ש"י של המשטרה שפיקד על הפינוי המורכב. אחרי שהקרינו בפני המשתתפים בישיבות את התמונות מהפינוי הקודם של עמונה שהתקיים בשנת 2006, הוחלט שרס"ב בן עמו יעמוד בקשר ישיר עם הנהגת המתנחלים.

 

"לקחתי חלק פעיל בפינוי ב-2006. היו שם יעדים מבוצרים, עם תעלות וגדרות תלתליות. המתבצרים ידעו בדיוק מאיפה אנחנו מגיעים. כשראינו את התמונות בחדר הישיבות במסגרת ההכנות לפינוי, אמרנו – זה לא יקרה שוב", סיפר בן עמו.

רס
רס"ב אבי בן עמו, מפקד מרכז היתרים במחוז ש"י(צילום: אלי מנדלבאום )

מרכז ההיתרים במחוז ש"י במשטרה הוא המרכז שאחראי על אישורי הכניסה למאחז ביום הפינוי וכמה ימים אחריו. המרכז מהפיק אישורים לכל המפונים ובני משפחותיהם הקרובים. "זה מתחיל בדברים הכי קטנים", הוא אמר. "בעמונה בנינו עץ משפחה לכל משפחה מהמפונים. ידענו מי הדוד, הסבא והסבתא. אם נעצרו בעבר, ועם מי הם מזוהים".

 

בן עמו הוסיף: "נערכנו לפינוי ברמות הכי קטנות. החל מכמה כניסות יש לכל בית, ואיפה ממוקמים בלוני הגז. ידענו אפילו איפה לומדים הילדים ואם הם צריכים ביום הפינוי הסעה למוסד הלימודי".

רס
בן עמו עם השר לביטחון פנים גלעד ארדן ומ"מ המפכ"ל ניצב מוטי כהן(צילום: משטרת ישראל)

ועדת הפרס של אות הנשיא נימקה את ההענקה לבן עמו בכך ש"הוא ביצע את תפקידו במרכז ההיתרים בצורה חדשנית ובראייה מרחיבה, תוך יצירת קשר ישיר עם הנהגת הקהילות ביישובים ועם מובילי דעת קהל. בן עמו רכש את אמונם ואף ליווה פיזית את המשפחות במועדי הפינוי".

 

"בפינוי עמונה כל משפחה ביקשה להזמין רב אחר. זה לא כל כך פשוט להכניס רב ליישוב מפונה, ולא מדובר רק באחד. כדי להכניס את הרב נדרשתי בעצמי להגיע עד צומת עפרה ולעבור עמו את כל המחסומים עד בתי המשפחה", הסביר בן עמו את הכוונה לליווי פיזי והוסיף "במקרה אחר, אחת האמהות פנתה אליי וביקשה סיוע בשחרור בנה שנעצר. שלפתי אותו מבית אחר שאליו הוא נכנס והחזרתי אותו אליה".

 

פינוי עמונה ב-2017

פינוי עמונה ב-2017

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פינוי עמונה, פברואר 2017 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
פינוי עמונה, פברואר 2017(צילום: אלכס קולומויסקי)

"במקרה אחר, סיכמתי עם תושבי אחד הבתים שהוא יהיה ריק מאדם. כשהכוחות יגיעו, בני הבית יתפללו במשך כמה דקות ולאחר מכן יתפנו ממנו בהסכמה. בפועל, הגענו לסביבת הבית וראינו נערים בכל רחבי הבית. הסברתי לבעלי הבית את הבעייתיות. הם אמרו שזה לא תוכנן וקראו לנערים לעזוב את הבית, ללא הפעלת כוח מצד הכוחות. זו מהות העבודה", הוא הוסיף.

 

עיטורים ואותות אינם חדשים לרס"ב בן עמו. בינואר 2002 הוא נפצע במהלך נטרול מחבל שפתח בירי לעבר אזרחים בתחנת אוטובוס בירושלים וזכה בעיטור המופת המשטרתי. "שמעתי אזרחים צועקים, ומיד רצתי למקום עם חבר נוסף. ניהלנו קרב יריות עם המחבל ממרחק מטרים בודדים, במהלכו נפצעתי בעין וברגל", הוא סיפר. באותו פיגוע נהרגו שני אזרחים ונפצעו עוד 20.

 

בן עמו משלם מחיר אישי לא פשוט במסגרת שירותו במשטרה. כנער שגדל בסביבה עבריינית, משפחתו לא מעריכה את הקריירה שאליה פנה וניתקה עמו קשר. למרות זאת, הוא הצליח לבנות את עצמו בצורה מופלאה וכיום שני בניו משרתים בכוחות הביטחון. "אין ספק שהעבודה גבתה ממני מחיר, אבל כשאתה מאמין בדרך – אף אחד לא יכול לעצור אותך", סיכם בן עמו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
רס"ב אבי בן עמו
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים