שתף קטע נבחר

 

גל הירש: "אנשים חסרי עמוד שדרה העזו להגיד שאני לא ראוי"

רגע אחרי הכניסה הרשמית לפוליטיקה, תא"ל (מיל') גל הירש מדבר על החקירות, החשש לאירוע מוחי והפגישה שבה נתניהו וארדן ביקשו ממנו להסיר את מועמדותו למפכ"לות ‑ והוא סירב. "הנושא של שריון בליכוד עלה", הוא אומר. הריאיון המלא - ביום שישי ב"ידיעות אחרונות" במוסף "7 ימים"

זה קרה לפני כחודשיים. גל הירש (55) חש לפתע שהוא מאבד את ראייתו. "כל שדה הראייה שלי הוכפל ושוב הוכפל וראייתי השתבשה לגמרי", הוא משחזר. "זה היה רגע מפחיד, חשבתי שזהו, שהחיים נגמרים, שהפעם נוחת עליי משהו שלא אצליח אולי לצאת ממנו".  

 

אשתו דונה הבהילה אותו לבית החולים, שם התברר: חשש לאירוע מוחי. הגעתו המהירה לטיפול מנעה נזק כבד. באותו לילה, כך הוא מספר בריאיון מיוחד ל"ידיעות אחרונות", גמלה בלבו ההחלטה: "הבנתי שאין לי יותר מדי זמן, ושאם אני יוצא מזה בריאותית אני הולך לפוליטיקה".

  

גל הירש הכריז על הקמת מפלגת "מגן"    (צילום: ליהי קרופניק)

גל הירש הכריז על הקמת מפלגת "מגן"    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ואכן, אתמול הכריז תא"ל (במיל’) הירש על הקמת מפלגה חדשה בראשותו, "מגן". בראיון מקיף ראשון מאז ההחלטה לרוץ לכנסת טוען הירש כי החשדות לכאורה שנקשרו בשמו - הם תוצאה של תיק תפור, לא פחות, שנולד לדבריו כדי לסכל את מינויו למפכ"ל המשטרה. "היו לי הרבה לבטים", מספר הירש על ההצעה להפוך למפכ"ל. "הבנתי שאני מועמד מבחוץ, ושלא יאהבו את ההצנחה הזאת. ידעתי שאני יכול להביא את הניסיון המבצעי שלי, את רוח הקרב שבי. התחיל מבצע השחרה מתוזמן היטב, ששילב בין גורמים במערכת אכיפת החוק ובתקשורת ובעלי אינטרסים".

 

במוקד הרעש הגדול עמדה החברה שהקים הירש ועמד באותה עת בראשה, "דיפנסיב שילד". היו חשדות - שבינתיים הופרכו - לגבי הטיית מכרז לכאורה, ומאוחר יותר גם חשדות לגבי מתן שוחד לכאורה בגיאורגיה, חקירה שטרם נסגרה סופית. "הפתיחה בחקירה הזאת (להטיית המכרז) נועדה לסכל את המינוי", אמר, "תופרי התיק הצליחו במשימתם. אחרי שהודעתי לאחר שלוש שנים של חקירות שאפנה לבג"ץ, התיק נסגר מחוסר אשמה. זה אומר הכול".

גל הירש מכריז על הקמת מפלגת
גל הירש בהכרזה על הקמת מפלגת "מגן"(צילום: שאול גולן)
  

אז אתה בעצם אומר שהמשטרה, הפרקליטות, וכל רשויות האכיפה קמו כולם כיד אחת נגדך, בלא שדבק בך רבב?

"התכנסו כל מיני בעלי עניין ואמרו לעצמם: אם אנחנו לא מביאים עליו משהו, הוא יהיה המפכ"ל. אמרו לארדן ‘הבן אדם היטה מכרז בראשון לציון, והוא שילם שוחד בגיאורגיה והוא הלבין הון והוא תיווך לשוחד, והוא עבר על חוק ההגבלים העסקיים ומתנהלת נגדו חקירה על ידי ה-FBI ומי יודע מה עוד?’. התנהל נגדי קמפיין מתוזמר. משפחות שכולות הוכוונו נגדי. פתאום צצו לתדהמתי אנשים חסרי עמוד שדרה, שאמרו: 'הוא לא ראוי'".

  

הירש מספר כי עם פרוץ הסערה ביקשו ראש הממשלה נתניהו והשר ארדן שיכריז כי הוא מוותר על מועמדותו. "'לא אסיר את מועמדותי', עניתי. 'אתם מיניתם אותי, תבטלו את המינוי וקחו את האחריות עליכם. תראו מה קרה לי: גמרתם לי את הבריאות, את העסקים. תעשו מה שאתם חושבים'. כבר היה ברור לי שזה לא ייגמר שנים כי אלה שסיכלו את המינוי יצטרכו להצדיק את זה. תוך שתי יממות וחצי נפתחה נגדי חקירה פלילית שתכליתה להצדיק בדיעבד את הסיכול. זה היה נורא. את יודעת איזו השפלה זו שפושטים לך על הבית?".  

 

זו לא הפעם הראשונה שהירש מוצא עצמו בעין הסערה. כך היה גם בסיום מלחמת לבנון השנייה. "אחרי המלחמה נוצרה תודעת כישלון שחלק ממנה לא מוצדק, וחלק ממנה אכן יש לתקן. הדברים האלה התנקזו אליי כי הייתי דמות בולטת במלחמה. ואם מפילים את גל, אז אחריו מפילים את חלוץ, ואחריו את עמיר פרץ ואחריו את ראש הממשלה, ואני הייתי שם באפקט הדומינו הזה, וספגתי אש גדולה". הירש תוקף את השיח הפוליטי וטוען כי "מנהיגים רבים" נוהגים "לסכסך, לפלג, לזרוע פחד ואימה, העיקר לקושש קולות".  

החזיר את ההכרעה בעניין המפכ"לות למגרשם של נתניהו וארדן. ארכיון  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
החזיר את ההכרעה בעניין המפכ"לות למגרשם של נתניהו וארדן. ארכיון (צילום: EPA)
 

- האם אתה מתכוון לחבור לאחת המפלגות?

"מרגע שנודע שאני מתכוון לרוץ לכנסת התחלתי להיות מוזמן לפגישות רבות אצל גורמים מרכזיים בפוליטיקה הישראלית. כרגע אני מתכוון להישאר כמפלגה עצמאית".

  

- דובר על כך שתצטרף לליכוד.

"הנושא של שריון בליכוד עלה ונדון. אבל הכיסא בכנסת והג'וב, זה לא מה שמעניין אותי. אני רוצה להניע שינוי".

  

מהמשטרה נמסר בתגובה: "החקירה טרם הסתיימה ומטבע הדברים איננו נוהגים להתייחס לחקירות מתנהלות. דומה שסוגיית גל הירש הוצגה בצורה הברורה ביותר על ידי פרקליט המדינה בוועדת הפנים וכן על ידי היועץ המשפטי לממשלה שאמרו בעצמם באופן ברור, גלוי וישיר כי המידע שהוביל לפתיחת החקירה נגד גל הירש הגיע מרשות אכיפה אחרת שאיננה משטרת ישראל. החקירה הוטלה לפתחה של המשטרה, רק לאחר שהוסרה מועמדותו של הירש לתפקיד. מדובר בפרשייה מסועפת ביותר הכוללת חשדות לביצוע עבירות הן על פי חוק העונשין והן על פי פקודת מס הכנסה, הנוגעת למספר לא מבוטל של חשודים ובעלת היבטים בינלאומיים משמעותיים".

 

עוד אמרו במשטרה כי "הרשויות החוקרות עושות כל מאמץ על מנת לקדם את החקירה ולהביא לסיומה בהקדם האפשרי. חרף האפשרות העומדת לרשות מר הירש לסייע בקיצור משך החקירה בפעולות שונות, הוא בוחר שלא לעשות כן. המשטרה ורשות המסים התנהלו מראשית הפרשה ללא משוא פנים, באופן מקצועי, הוגן וענייני ותמשכנה לפעול בנחישות למיצוי החקירה. למען הסר ספק, חקירות רגישות של נבחרי ציבור וכל פעילות מעין זו של משטרת ישראל, מנוהלות על ידי צוותי חקירה מיומנים ומקצועיים ונמצאות באופן תדיר תחת פיקוח ובקרה הדוקים".

  

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "החקירה נפתחה לפי החלטת היועץ המשפטי דאז, וזאת לאור מידע שהתקבל מגופים שונים. המידע הראשוני שהגיע אל היועץ המשפטי לממשלה, כלל לא הגיע מפנייה של משטרת ישראל. החקירה, המתמקדת ב”פרשת גיאורגיה” עודנה מתנהלת, ובמסגרתה נאלצה המדינה לפנות לעזרה משפטית ממספר מדינות, הליך מסורבל שבאופן טבעי נמשך זמן רב. לאור העובדה שהחקירה עודנה מתנהלת לא ניתן להוסיף מידע מעבר לאמור אך נזכיר שככל שיש בידי החשוד מסמכים ואסמכתאות אשר יש בהם, על פי הטענה, כדי לסייע בהגנתו, הרי שביכולתו להציגם בפני גורמי החקירה".

  

הריאיון המלא ביום שישי ב"ידיעות אחרונות" במוסף "7 ימים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים