שתף קטע נבחר

 

מסתמן: פלסטינים שנפצעו בהתפרעויות בגבול עזה יעברו ניתוחים בירדן

ארגונים הומניטריים שיגרו רופאים אורתופדים לרצועת עזה, שהעריכו כי 5,000 פצועים זקוקים לניתוחים בעקבות ירי באירועים על הגדר. מסתמן כי רק מקצתם יוכלו לעבור הליך רפואי בירדן

בישראל נערכים לאשר לפלסטינים מרצועת עזה שנפצעו מירי של צה"ל בהפגנות על הגדר לצאת לניתוחים בירדן. בארגונים ההומניטריים מעריכים כי 5,000 פלסטינים בעזה זקוקים לניתוחים אורתופדיים לאחר שנפצעו מירי של צה"ל ובימים אלו מתקיימים דיונים בין נציגי אותם ארגונים למפקדת התיאום והקישור כדי להסדיר את העברת הפצועים לטיפול בירדן. מסתמן כי ישראל תאפשר רק לחלקם הקטן לעבור הליך רפואי בירדן.

 

כשהחלו ההפגנות על גדר גבול רצועה עזה במסגרת "צעד השיבה" בסוף חודש מרס אשתקד קיבלה ישראל החלטה לא לאשר טיפולים רפואיים בבתי חולים בישראל לפצועים בהפגנות. מאידך, ישראל ממשיכה במדיניות הקיימת ומאפשרת מעבר חולים מעזה לישראל לטיפולים מצילי חיים, כמו למשל לחולי סרטן.

הפגנה על גדר המערכת (Photo: AFP)
פינוי פצוע מהפגנה ליד גדר המערכת. ארכיון(Photo: AFP)
 

במהלך העימותים מקפידים לוחמי צה"ל לירות בעיקר לעבר מסיתים מרכזיים או לעבר מפגינים שמגיעים לגדר ומאיימים להיכנס לשטח ישראל. מאז החלו ההפגנות נורו קרוב ל-6,000 פלסטינים ברגליהם במהלך הפרות הסדר. מתוכם, כ-5,000 זקוקים לניתוחים אורתופדיים שאינם ניתנים לביצוע ברצועת עזה. כאמור, בשל העובדה שישראל אינה מאפשרת טיפול במתפרעים, בימים הקרובים תאושר סופית ההחלטה לאפשר לחלקם לעבור ניתוחים בירדן.

 

לאחרונה נכנסו לרצועה רופאים אורתופדים על מנת לאמוד את הפציעות ברגליים. אחד המצרכים המבוקשים ביותר כיום ברצועת עזה הוא קביים. ישראל העבירה בחודשים אחרונים מכולות מלאות בציוד לפגועי רגליים: כיסאות גלגלים ובעיקר קביים. בישראל הבחינו שהפלסטינים שקיבלו קביים עשו בהם שימוש להשלכת אבנים. הם חיברו גומי לקביים והפכו אותם לרוגטקה שבאמצעותה יידו אבנים לעבר כוחות צה"ל שבגבול. 

 

בעזה קיים משבר תרופות חמור ובתי החולים נמצאים בתת-תפקוד. 22 בתי חולים בעזה דיווחו לאחרונה על צמצום הפעילות שלהם בעקבות מחסור חמור בסולר.

 

בישראל מעריכים כי חמאס גנב את הסולר לבתי החולים בניסיון לייצר מצג של מצוקה הומניטרית. בימים אלו מתקיים דיונים בין האו"ם למפקדת התיאום והקישור הישראלי וככל הנראה יימצא לכך פתרון על ידי פיקוח הדוק יותר של אנשי האו"ם בתהליך העברת הסולר. העברת הסולר לרצועת עזה תוגברה בחודשים האחרונים במימון קטארי, באופן שמאפשר לתושבי עזה ליהנות מיותר שעות חשמל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Photo: AFP
פינוי נפגעים במהומות ליד הגדר. ארכיון
Photo: AFP
מומלצים