שתף קטע נבחר

כך תפעל ועדת התוכן החיצונית של פייסבוק

הרשת החברתית פרסמה טיוטה ראשונה ובה תיאור של פעילות הוועדה, שתפעל באופן עצמאי ותשמש כמעין ערכאה אחרונה בסוגיות של הסרת תוכן מהפלטפורמה

בניסיון לשמור על סטטוס-קוו באשר לתכנים המותרים לפרסום ברשת החברתית, פייסבוק ספגה ביקורת ציבורית נרחבת לאורך השנים: תמונות היסטוריות (כמו זה של ילדת הנפאלם), יצירות אמנות המציגות עירום, תמונות של נשים מניקות ובישראל - אפילו מתכונים לעוגה כושית - כולם הוסרו מהפלטפורמה והביאו לחסימות של משתמשים, וגם לזעם ציבורי על צנזורה חסרת תקנה. לפני כחודשיים, בעקבות תחקיר הניו יורק טיימס שהעלה שאלות קשות בנוגע לתהליך קבלת ההחלטות על צנזורה של תכנים, הודיעה פייסבוק כי תקים ועדה חיצונית לפיקוח על מדיניות התוכן - וכעת היא מוציאה לפועל את ההכרזה ההיא.

 

פייסבוק (צילום: Shutterstock)
ועדה עצמאית. מארק צוקרברג(צילום: Shutterstock)

 

מהטיוטה הראשונה שפורסמה על ידי פייסבוק, ניכר כי מדובר בוועדה שאמורה לפעול בצורה עצמאית לחלוטין ולשמש כמעין ערכאה שלישית ואחרונה לערעורים בנוגע להסרת תכנים מהפלטפורמה. מדובר על תכנים שמשתמשים דיווחו עליהם, וכי התקבלו ערעורים בעניינם. את שני הערעורים הראשונים פייסבוק תשאיר להכרעה עצמית. הוועדה החיצונית תבחר באילו מקרים לדון, כשהיא ממוקדת בפוסטים שנויים במחלוקת במיוחד.

 

פייסבוק מציעה כי הוועדה תורכב מלא פחות מ-40 חברים, והיא מגדירה את תחומי מומחיותם: חברי הוועדה יהיו מומחי תוכן, מומחי פרטיות, זכויות אדם וחופש ביטוי, מומחי בטיחות ברשת, עיתונאים ואקטיביסטים, והרשת החברתית הצהירה כי הרשימה הסופית של חברי הוועדה תהיה פומבית. בנוסף, בפייסבוק הצהירו כי הם מתכוונים לקחת בחשבון מגוון של תרבויות והשקפות בבחירת החברים בוועדה, וכי עובדי פייסבוק בהווה או בעבר יהיו מנועים מלשמש בה תפקיד כלשהו.

 

הוועדה תקבל לרשותה צוות עובדים ייעודי שיוודא כי היא מצליחה להתנהל ולתפקד בצורה יעילה. חברי הוועדה עצמם הם אלה שיהיו אחראים על מינוי חברים נוספים בעת סיום כהונתם - בתום שלוש שנים. הוועדה תקבל לידיה מנדט להפוך החלטות קודמות של פייסבוק בנוגע לתכנים שהוסרו או נשארו זמינים בפלטפורמה, והיא למעשה תכתיב את הטון בנוגע לצנזורה ברשת החברתית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים