שתף קטע נבחר
 

כך אתם הורסים את המנעול של דלת הכניסה

מפעילים כוח על המפתח כשהוא לא מסתובב בקלות, משמנים בצורה שרק הורסת את הצילינדר, משכפלים מפתח במקום לא מקצועי? פעולות אלו יכולות לעלות לכם ביוקר כשתינעלו בתוך או מחוץ לבית, בדיוק ברגע הכי פחות מתאים. אתר "המקצוענים" עם כל הטעויות שרובנו עושים אשר גורמות לבלאי מואץ של המנגנון ומסכנות את דיירי הבית

כשהמפתח אינו מסתובב בקלות בצילינדר, רבים ממהרים להפעיל עליו כוח עד שהוא נשבר או משמנים בצורה לא מקצועית את המנגנון והורסים אותו. פעמים רבות פשוט צריך לכוון את צירי הדלת, לתקן את אחד הבריחים או לשכפל מפתחות במקום מקצועי. מהן כל הטעויות שכדאי להימנע מהן, כדי שלא תמצאו את עצמכם נזקקים לפורץ דווקא כשאתם ממהרים לעבודה או כשאתם חוזרים מבילוי בשעת לילה מאוחרת? בדקנו.

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: למהר לשמן את הצילינדר במקום לכוון את דלת הכניסה או לתקן את הבריחים

אם יש קושי בסיבוב המפתח בתוך הצילינדר, הדבר האחרון שאתם צריכים לעשות הוא למהר ולשמן אותו. לרוב, מקור התקלה הוא בצירי הדלת או בבריחים ולא בצילינדר. "הטעות הנפוצה היא למהר לשמן את הצילינדר כל כמה ימים", אומר אורי שיוביץ מא.ש. דלתות ומנעולים באתר "המקצוענים". "הבעיה היא שזה רק מחמיר את הנזק. ראשית, אסור לשמן את האזור אליו מכניסים את המנעול. הרבה טועים ומורחים על המפתח שמן ומכניסים אותו אל תוך הצילינדר. השמן סופח את הלכלוך והאבק שבצילינדר וגורם לבוץ שמקלקל את הצילינדר ואז יש צורך להחליף אותו. הטעות הזו מייקרת את התיקון בצורה משמעותית. זאת, מפני שאם ניתן היה לפתור את התקלה באמצעות כיוון דלת או הבריחים (לבד או בעלות של דמי ביקור) הרי שכעת יש צורך לשלם גם על החלפת צילינדר".

 

מהן הסיבות הנפוצות לכך שהמפתח לא מסתובב בקלות בצילינדר?

הדלת יוצאת מכיוון: "עם השנים הצירים של הדלת יוצאים מכיוון, ואז מיקום המנעול ביחס למשקוף משתנה וזה גורם לקושי בנעילה", אומר שיוביץ. "במקרה כזה, יש צורך רק בכיוון הדלת. שימון המנגנון והצילינדר רק יגרום לנזק ולא יפתור את התקלה".

 

המפתח התעקם או שוכפל בצורה לא מקצועית: "אם המפתח לא מסתובב בצילינדר, יש לבדוק קודם את תקינות הצילינדר עם מפתח אחר", ממליץ זאב טרי, מנעולן באתר "המקצוענים". "ייתכן שהבעיה היא במפתח ולא בצילינדר. אם המפתח התעקם או שלא שוכפל בצורה מקצועית, לא רק שהוא לא יפתח את הדלת, הוא גם יגרום לנזק לצילינדר. כדי להימנע מהתקלה יש להקפיד לא למסור מהחלון את צרור המפתחות, שכן הם מאוד עדינים וכל מכה קטנה יכולה להשפיע על כניסת המפתח אל תוך הצילינדר. צרכנים רבים מספרים לי שהם נוהגים לזרוק את המפתח מהחלון אל מחוץ לבית, מתוך עצלנות. הם כלל לא מודעים לכך שכך המפתחות נהרסים. כמו כן, יש להימנע משכפול בלתי מקצועי של המפתחות. מוטב לשכפל בחנות שמתמחה בשכפול מנעולים, ולא בחנויות לחומרי בניין או בחנויות שמוכרות מוצרים נוספים רבים חוץ ממנעולים. החיסכון בעלות השכפול לא מצדיק את הנזק שיכול להיגרם לצילינדר, בשל שכפול מפתח בצורה לא מקצועית".

 

תקלה בבריחים של הדלת: "לעתים, המפתח לא מסתובב בדלתות פלדלת בגלל הבריחים", מוסיף טרי. "זה יכול להיות בגלל בריח קדמי שלא נכנס עד הסוף לחור המשקוף ומקשה על פתיחה וסגירה של הדלת. בריח זה קיים בדלתות חדשות ומחליף את הבריח התחתון שהיה מיוצר בעבר ואשר נכנס אל תוך פתח ברצפה. הבעיה היא שבריח זה עושה בעיות גם בדלתות חדשות, והפתרון הוא נטרול שלו. זה אמנם פוגע במיגון, אבל מונע מצב שבו מישהו יינעל בתוך הבית, ואז הפריצה תהיה מאוד יקרה שכן היא יכולה לגרום לנזק לדלת ולמשקוף. תקלה נוספת היא שאחד המובילים של הבריחים שיוצאים מהדלת נשבר (אלו מובילים מפלסטיק שמתייבשים ונשברים כתוצאה מבלאי טבעי), ואז הפתרון הוא החלפת מוביל".

 

יש לכם דלת פלדלת ישנה? הקפידו על ניקוי של פתח הבריח: "אם יש לכם דלת פלדלת ישנה שבה יש בריח תחתון הנכנס אל פתח הממוקם ברצפה, הקפידו על ניקוי של פתח זה", ממליץ טרי. "הוא נוטה לצבור אבק ולכלוך. אם אינו נקי, הוא מונע כניסה של הבריח, מה שגורם על הפעלת לחץ על המנגנון ועל הרס שלו. לכן, הקפידו לשאוב אותו מדי פעם עם שואב אבק ולנקות עם מברק דק את הלכלוך שמצטבר בו".

 

עוד כתבות בנושא:

הפירצה: שכפול מפתחות  

הכל על פריצה והחלפת מנעולים   

יוצאים לחופשה? כך תגנו על הבית מפריצה

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: לשמן את מנגנון דלת הכניסה עם שמן בישול

עוד טעות של שימון לא נכון הוא שימוש בשמן לא מתאים שגורם להרבה יותר נזק מתועלת. "יש לשמן את הצילינדר, את המנגנון ואת צירי הדלת אך ורק עם ספריי שמן לשימור ולמניעת חלודה", אומר טרי. "הוא נמכר בחנויות לחומרי בניין בעלות של 30-50 שקל בהתאם לגודל התרסיס. יש כל מיני חכמולוגים שמשמנים את המנגנון ואת הצירים עם שמן קנולה או שמן זית ורק גורמים לנזק לצילינדר ולמנגנון. שמן שאינו מתאים יגרום לקפיצים הפנימיים של הצילינדר להתקשות ולהיהרס".

 

באיזו תדירות מומלץ לשמן? "אחת לחצי שנה ניתן לתחזק את דלת הכניסה", ממליץ טרי. "יש לסובב את הבריחים ולהתיז את הספריי הייעודי פנימה. כמו כן, יש להוריד את הידית ולרסס את השמן דרך הלשונית של המנגנון. אין לשמן את הצילינדר עצמו (פתח הכניסה של המפתח), שכן זה רק גורם לתקלות. את צירי הדלת אין צורך לשמן, אלא אם היא חורקת בעת פתיחה וסגירה".

 

    (צילום: shutterstock)
לעתים, כל שצריך לעשות הוא לכוון את צירי הדלת(צילום: shutterstock)

הטעות: לסובב את המפתח בכוח  

אם המפתח נתקע ובקושי מסתובב בצילינדר, הדבר האחרון שאתם צריכים לעשות הוא להפעיל עליו כוח. טרי: "ראשית, ייתכן שהכנסתם מפתח שאינו תואם למנעול (בחשיכה או מחוסר תשומת לב). שנית, גם אם זהו המפתח הנכון, לעתים הסיבה היא מיקום לא נכון של המנעול ביחס למשקוף (בגלל דלת שציריה רופפים או בשל תקלה באחד הבריחים של הדלת, למשל). כמו כן, הסיבה יכול להיות תקלה במנגנון הדלת".

 

לדבריו, "במקרה כזה, אם תפעילו כוח על המפתח, הוא יישבר. כשחלק מהמפתח נשאר בתוך הצילינדר, הדבר יצריך פריצת הדלת באמצעות קידוח, החלפת הצילינדר ואף לעתים החלפת כל המנגנון".

 

וכך, במקום שתצטרכו להזמין מנעולן שיגבה רק דמי ביקור או תשלום עבור החלפת מנגנון, תצטרכו לשלם הרבה יותר. "טעות זו תעלה לכם בעוד כמה מאות שקלים, עבור תוספת לפריצה (בייחוד אם מדובר בפריצה בשעת לילה מאוחרת או בסוף שבוע)", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם יישבר מפתח בדלת כניסה מעץ, הרי שעלות התיקון תוכל להיות יקרה משמעותית, שכן דלת עץ הרבה יותר רגישה, וחלק ממנה (בייחוד באזור המנגנון) יכול להישבר. אם במהלך הפריצה ייגרם נזק לדלת ולמשקוף, עלות התיקון תהיה גבוהה בצורה משמעותית".

 

צריכים מנעולן? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

פורסם לראשונה 31/01/2019 17:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים