שתף קטע נבחר
 

שלא תינעלו: הטעויות שהורסות את המנעולים בבית

הדלת נטרקה ואחד מדיירי הבית ננעל בתוך החדר? כנראה שהתעלמתם מסימנים מקדימים. אם אתם תולים על הידית תיקים ובגדים, למשל, אל תתפלאו אם המנגנון ייהרס. וכך, במקום לתקן רק את הצילינדר, תצטרכו לשלם על פריצה, ובמקרים מסוימים גם על החלפת דלת ומשקוף. אתר "המקצוענים" עם הטעויות שבהחלט כדאי לכם להימנע מהן

ננעלתם בחדר השירותים או האמבטיה? מעבר להוצאה הכספית המיותרת, הרי שמדובר בסיכון של ממש כשמדובר במקרה של קשישים או ילדים. כיום, רבים ממנגנוני דלתות הפנים, מיוצרים מאיכות ירודה ומסכנים את דיירי הבית. מה ממליצים בעלי המקצוע בתחום, כיצד תימנעו מהוצאה מיותרת שיכולה לעתים לכלול החלפת דלת ומשקוף וכיצד תבטיחו את בטיחות יקיריכם? לפניכם המדריך המלא עם הטעויות שכדאי להימנע מהן ועם המלצות לתחזוקה נכונה.

 

הטעות: מתחכמים ומתקינים ברגים ארוכים מדי שהורסים את המנגנון

כשנתיים מיום התקנות דלתות הפנים בבית, לרוב הידיות משתחררות מעט. הטעות הנפוצה היא לחשוב שהידיות רופפות בגלל שהברגים קטנים מדי. אם מחליפים אותם עצמאית לברגים גדולים יותר, זו טעות. זאת, משום שבורג ארוך מדי יפצע את המנעול הפנימי ויהרוס אותו.

 

מה עושים? "אין צורך לקרוא לבעל מקצוע, ואת פעולת התחזוקה הפשוטה בהחלט ניתן לבצע לבד", מסביר אורי שיוביץ מא.ש. דלתות ומנעולים באתר "המקצוענים". "אם הידיות רופפות יש לחזק את בורג האלן הממוקם מתחת לידית. לבורג זה יש נטייה להשתחרר, ואחת לשנה-שנתיים יש לחזק אותו בעזרת מפתח אלן".

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: מתעלמים מסימנים המעידים על תקלה  

בדלתות פנים בבית לרוב מתקינים מנעולי 101 עם מפתח אפס או מנעולי מגנט. "אנו מקבלים קריאות רבות מאנשים שיקיריהם ננעלו בתוך אחד החדרים", אומר זאב טרי, מנעולן באתר "המקצוענים". "הסיבה העיקרית לכך היא המנגנונים באיכות הירודה של דלתות הפנים, גם של חברות גדולות ומוכרות. זה קורה בעיקר בחדרי שירותים ואמבטיה אשר נועלים לעתים קרובות, ולכן גורמים לשחיקת המנגנונים. בנוסף, בחדרים רטובים, האדים גורמים לקורוזיה ולבלאי מואץ של המנגנון. במרבית הבתים עדיין יש מנעול אפס, אך אני חייב לציין שגם דלתות עם מנעול מגנטי מתקלקלות די מהר. אנו מקבלים קריאות גם במקרים שהדלת הותקנה רק לפני שנה וחצי, והאחריות לרוב היא רק לשנה. הצרכן צריך לשלם לא רק על הפריצה כי אם גם על החלפת המנגנון. ואם הדלת שלו היא עם מנעול מגנטי, הוא לא יכול להחליף אותו למנעול אפס, אלא חייב להישאר עם אותו סוג מנגנון.

 

מה עושים? כדאי מאוד לבדוק מדי פעם את מנגנוני הדלתות הפנימיות של הבית. הטעות הנפוצה היא להתעלם מסימנים המעידים על תקלה ולהמתין עד למצב שבו אחד מדיירי הבית ננעל בתוך אחד החדרים. שיוביץ: "ישנם שלושה סימנים שמעידים על תקלה במנעול אפס: האחד, מצב שבו הידית מעט נפולה. השני, שכשמורידים את הידית הלשונית לא נכנסת פנימה עד הסוף. השלישי, הלשונית של המנגנון כבר חלודה. בכל אחד ממקרים אלו, כדאי למהר ולהחליף את המנעול, שכן זה סימן שהמנגנון עומד להתקלקל, ושבטריקת הדלת הבאה, הקפיץ שמאחורי הלשונית יישבר ויגרום ללשונית להיתקע בתוך המשקוף".

 

עד כמה התעלמות מהחלפת מנגנון ישן תגדיל את הנזק? שיוביץ: "למרות שמדובר במנגנון מאוד זול להחלפה, הרי שפריצה של דלת כזו היא הרבה יותר מסובכת ממנגנון של דלת פלדלת. הסיבה היא שבדלת פלדלת ניתן לקדוח ליד הידית ולא לגרום לנזק משמעותי לדלת או למשקוף. לעומת זאת, דלתות פנימיות הרבה יותר עדינות והפרידה שלהן פעמים רבות יכולה לגרום לצורך בהחלפת הדלת והמשקוף, או להתפשר על תיקון קוסמטי שלא בהכרח יחזיר את הדלת ואת המשקוף לקדמותם".

 

בכמה התיקון יתייקר? מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "עלות מנגנון לדלת פנימית בבית עולה 30-50 שקל עבור המנגנון, וכ-150-200 שקל (עבור המנגנון וההתקנה שלו). אם יש צורך בהחלפת מספר מנגנונים בבית, ניתן בהחלט לקבל מחיר גלובאלי מבעל המקצוע, כך שמדובר בתיקון שעלותו זניחה יחסית בהשוואה להחלפת דלת או משקוף. פריצת דלת פנימית שנטרקה תעלה 200-250 שקל, כשפריצה והתקנת צילינדר לדלת עץ תעלה 250-350 שקל".

 

"אם במהלך הפריצה לא נגרם נזק לדלת, אלא רק למשקוף, הרי שניתן לתקן אותו בעזרת מסטיק אקרילי או שפכטל שמותאם לעץ, בעלות של 200-300 שקל", אומר טרי. "ואולם, לאחר התיקון יהיה צורך לצבוע את המשקוף. מי שיכול לצבוע בעצמו יצטרך רק לרכוש את הצבע והמברשת. מי שיזמין בעל מקצוע לצורך צביעת המשקוף, ישלם עוד 200-300 שקל, מה שיהפוך את התיקון לפחות כלכלי מהחלפה של משקוף. משקוף יכול לעלות 800-1,200 שקל (כשהמחיר כולל את המשקוף ואת העבודה). אם במהלך הפריצה נגרם גם נזק לדלת, הרי שכבר מדובר בתיקון יקר במיוחד, שכן עלות דלת סטנדרטית היא החל מ-850 שקל, לא כולל התקנה".

 

    (צילום: shutterstock)
מנעול פבלוק: הדגם האיכותי אמנם יקר יותר אך עמיד ובטיחותי משמעותית יותר ממנעולים עם מפתח אפס(צילום: shutterstock)

האם מנעולי פבלוק נחשבים לעמידים ובטיחותיים יותר לשימוש ביתי?

ישנם בתים אשר בהם מותקנים מנעולי פבלוק ("מנעולי כפתור", המורכבים מידית עגולה עם כפתור לחיצה שנועל את הדלת). מנעולים אלו נחשבים לאיכותיים ובטיחותיים יותר ממנעולי אפס, אך הבעיה היא שלא ניתן להתקין אותם על דלת שלא תוכננה לכך מראש. רק בשלבי שיפוץ, בנייה או החלפת דלתות – תוכלו לבחור במנגנון זה, שהחורים בדלת מתאימים להתקנת סוג מנגנון זה.

 

טרי: "אם בחרתם בו בזמן, חשוב שתרכשו דגם איכותי יחסית (מנעול ב-180 עד 250 שקל כולל התקנה – בהתאם לכמות המנעולים שאתם רוכשים. בהחלט לא מומלץ להתפשר על מנעול מאיכות ירודה בעלות של כ-60 שקל".

 

היתרון של מנעולי הפבלוק הוא שאם מישהו ננעל בפנים, קל מאוד לחלץ אותו, בעזרת החדרת מטבע, גב של כפית ואין צורך להזמין פורץ. ואולם, גם למנגנון זה יש בלאי. "יש לבדוק מדי פעם שהלשונית מגיעה לקו אפס עם הדלת בעת הפתיחה", מסביר טרי. "אם הידית משוחררת יש צורך בחיזוק הברגים. אני ממליץ לרכוש מנעולי פבלוק ללא אפשרות נעילה עם מפתח, אלא נעילה רק באמצעות לחיצה, כי הם יותר בטיחותיים".

 

עוד כתבות בנושא:

הפירצה: שכפול מפתחות  

הכל על פריצה והחלפת מנעולים   

יוצאים לחופשה? כך תגנו על הבית מפריצה

 

הטעות: לא מתקינים מעצורי דלת

תפקידו של מעצור הדלת הוא לא רק להגן על הקיר שמאחורי הדלת מפני סימנים (ובמקרה של קירות גבס גם חורים בקיר).טרי: " הסיבה שחשוב מאוד להתקין מעצורים בכל דלתות הפנים של הבית היא שאם הידיות מקבלות מכות מהקיר (בעקבות רוחות, משחק של ילדים או חוסר תשומת לב), הרי שבמשך הזמן זה יהרוס את המנגנון ויכול לגרום לנעילה של הדלת וללכידת אחד מדיירי הבית בתוך אחד החדרים. במקרה כזה, לא רק שתצטרכו, כאמור, לפרוץ אותה, אלא ייתכן שבמהלך הפריצה ייגרם נזק לדלת ולמשקוף – מה שיגרור עלויות תיקון או החלפה גבוהות במיוחד".

 

    (צילום: shutterstock)
הקפידו לחזק את הבורג שתחת הידית בזמן(צילום: shutterstock)
 

הטעות: תולים תיקים ובגדים על הידיות  

"ידית אינה נועדה לתלייה", אומר טרי. "אני מגיע לבתים רבים שבהם אנשים תולים תיקים ובגדים על ידיות דלתות הפנים. זה לא המקום לתלות עליו חפצים. זה מכביד על המנעול (ממש כפי שילד נתלה על הידית). מעבר להוצאה המיותרת שתצריך החלפת מנגנונים, ובמקרים חמורים של נעילה גם פריצה, תיקון של הדלת ובמקרים קיצוניים גם החלפת משקוף, הרי שמדובר בסיכון של ממש, שיכול לגרום לאחד מדיירי הבית להינעל בתוך אחד החדרים, מבלי יכולת לצאת. בבתים שבהם מתגוררים ילדים או קשישים, זהו מפגע בטיחותי של ממש".

 

הטעות: משמנים את המסילה של דלת ההזזה במקום לנקות ולהחליף גלגלים

אחת הדלתות הפנימיות בבית שלכם היא דלת הזזה? רגע לפני שאתם ממהרים לשמן אותה כדי למנוע רעשים וקשיים בפתיחה ובסגירה – עצרו. "פעמים רבות דיירים מציפים את מסילת הדלת בזמן", מסביר טרי. "כעבור כחודשיים השמן סופח את האבק והלכלוך, והתוצאה היא יותר רעש בפתיחה ובסגירה ומצב שבו כבר לא ניתן לתקן את הנזק, אלא יש צורך להחליף מסילה".

 

מה עושים? טרי: "במקרה של רעש בפתיחה ובסגירה של הדלת יש לנקות את המסילה בצורה יסודית. יש צורך לפרק את ברגי המסילה ולנקות אותה עם מגבונים לחים. רק לאחר שהמסילה נקייה יש לשמן אותה. לעתים, אם הגומי של הגלגלים נשחק יש צורך בהחלפתם".

 

בכמה הטעות תייקר את התיקון? מוקד השירות: "פעמים רבות החלפת הגלגלים פותרת את הבעיה, ואף אין צורך לשמן את המסילה. במקום תיקון שמסתכם ב-150-250 שקל עבור דמי ביקור, או החלפת גלגלים בעלות של 250-300 שקל הרי שהחלפת מסילה תייקר משמעותית את התיקון, ותעלה כ-500 שקל".

 

צריכים מנעולן? לחצו כאן   

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

פורסם לראשונה 13/02/2019 16:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים