שתף קטע נבחר
 

וול סטריט: אמזון נפלה ב-5.4%, הנפט עלה ב-2.7% בעקבות המשבר בוונצואלה

בכיר בפד: "חשוב שהבנק המרכזי לא ינקוט אף צעד לפחות עד יוני"; המשק האמריקאי הוסיף בינואר 304 אלף משרות, הרבה מעל לתחזיות; מדד ה-ISM של מגזר הייצור בארה"ב עלה בינואר ל-56.6% - מעל התחזיות; אמזון עקפה אמש את התחזיות, אך פרסמה צפי הכנסות מאכזב לרבעון הראשון, ובנוסף סמנכ"ל הכספים שלה בישר על כוונתה להגדיל את השקעותיה ב-2019

23:00 - נעילה מעורבת

 

דאו ג'ונס ו-S&P 500 חזרו בשעת המסחר האחרונה לטריטוריה ירוקה, וסיימו בפלוס 0.3% ו-0.1%, בהתאמה. נאסד"ק ירד ב-0.3%. בסיכום שבועי: S&P 500 עלה ב-1.6%, נאסד"ק טיפס ב-1.4%, ודאו ג'ונס הוסיף 1.4% לערכו.

 

22:00 - עוברים לירידות

 

גם מדד דאו ג'ונס עובר לטריטוריה אדומה - ומאבד פחות מ-0.1%.

  

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה ב-2.7% (ראו עדכונים קודמים) ל-55.26 דולר לחבית. בסיכום שבועי עלה הנוזל השחור בכ-3%.

  

21:00 - אמזון בשוק דובי

 

מניית אמזון נופלת ב-5.1% על רקע הדוחות שפרסמה אמש (ראו דיווחים קודמים) - ונכנסת ל"שוק דובי" - לאחר שנפלה ביותר מ-20% מרמת השיא האחרונה. הפעם הקודמת שבה המניה נכנסה לשוק דובי היתה בדצמבר. ענקית המניות המקוונות נסחרת לפי שווי של 800 מיליארד דולר - לאחר שאשתקד כבר חצתה את רף השווי של טריליון דולר.

  

מדד S&P 500 הצטרף לנאסד"ק ונסחר בטריטוריה אדומה (מינוס 0.1%). דאו ג'ונס עדיין ירוק - עולה ב-0.2%.

 

מחיר הזהב ירד ב-0.2% ל-1,322.1 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי עלתה המתכת הצהובה ב-1.9%.

 

20:24 - הנפט מזנק

 

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עולה כעת ב-3% ל-55.4 דולר לחבית. גורם מרכזי המשפיע על המסחר בנפט הוא חשש המשקיעים מהקטנת ההיצע בעקבות הסנקציות שהטילה ארה"ב על ונצואלה ביום שני. בנוסף, היום פרסמה חברת בייקר יו כי מספר קידוחי הנפט הפעילים בארה"ב ירד ב-15 בשבוע שחלף והוא מסתכם ב-847. זאת לאחר שבשבוע הקודם מספר הקידוחים גדל ב-10.

 

מדד נאסד"ק חזר לטריטוריה אדומה - והוא יורד כעת ב-0.2%. דאו ג'ונס מטפס ב-0.3%.

 

מרבית הבורסות באירופה ננעלו בעליות שערים. לונדון טיפסה ב-0.7%, פריז - ב-0.5% ופרנקפורט - ב-0.1%.

 

18:40 - איתות מהפד

 

נשיא הבנק הפדרלי של דאלאס, רוברט קפלן, אמר כי "מאוד חשוב שהבנק המרכזי יזוז מהדרך, לא ינקוט שום צעד לפחות עד יוני". השבוע הותיר הפד את הריבית על כנה, ומסר כי "נהיה סבלניים עם הצעדים הבאים". בכירי הבנק ציינו כי ההחלטה התקבלה לאור ההתפתחויות הכלכליות השליליות ברחבי העולם.

 

כמות הזהב שרכשו בנקים מרכזיים ב-2018 טיפסה לרמה השנייה הגבוהה ביותר אי פעם, כך לפי מועצת הזהב העולמית (WGC). על פי הנתונים, הבנקים המרכזיים רכשו אשתקד 651.5 טונות זהב ב-27.7 מיליארד דולר - זינוק של 74% לעומת 2017.

 

המדובר בכמות הגבוהה ביותר שנרכשה מאז 1971, אז החליט נשיא ארה"ב לשעבר ריצ'רד ניקסון לבטל את הצמדת הדולר לזהב. לפי הערכות, הבנקים המרכזים מחזיקים כיום ב-34 אלף טונות זהב.

  

17:00 - נתון מאקרו חיובי

 

מדד ה-ISM של מגזר הייצור בארה"ב עלה בינואר ל-56.6%, לעומת 54.3% בדצמבר. תחזיות האנליסטים היו כי המדד יישאר ללא שינוי. קריאה של מעל 50% משמעותה התרחבות.

 

בינתיים מתחזקות העליות בניו יורק - דאו ג'ונס עולה ב-0.6%, S&P 500 מטפס ב-0.3%, ונאסד"ק עבר לטריטוריה ירוקה ומוסיף 0.1% לערכו.

 

16:30 - פתיחה מעורבת בניו יורק

  

המסחר בבורסות בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. דאו ג'ונס עולה ב-0.3%, נאסד"ק יורד ב-0.4% ומדד S&P 500 מאבד 0.1% מערכו.

 

15:45 - מגמה מעורבת בחוזים בניו יורק לאחר דו"ח התעסוקה

 

החוזים על המדדים המובילים בוול סטריט מצביעים על מגמה מעורבת עם פתיחת המסחר - זאת לאחר פרסום דו"ח התעסוקה לחודש ינואר שהצביע על תוספת של 304 אלף משרות חדשות למשק האמריקאי בחודש החולף - הרבה מעל הציפיות המוקדמות שהיו לתוספת של 165 אלף משרות בלבד. להשבתת הממשל לא היתה השפעה על מספר המשרות שהתווספו בינואר, אך היא הגדילה את שיעור האבטלה שעלה מ-3.9% ל-4%. לאחר פרסום הדו"ח, החוזה על נאסד"ק ירד ב-0.3%, בעוד החוזה על דאו ג'ונס עולה ב-0.3%. במקביל נרשמה ירידה במחירי הזהב, והדולר המשיך לאבד גובה. מדד ICE, המשקף את ערכו של הדולר מול שורה של מטבעות מרכזיים ברחבי העולם, ירד ב-0.1%. תשואות אגרות החוב הממשלתיות של ארה"ב עולות גם הן לאחר הדו"ח - תשואת האג"ח ל-10 שנים ברמה של 2.643%, בעוד תשואת האג"ח לשנתיים עומדת על 2.478%.

  

14:30 - יציבות בחוזים בוול סטריט: אמזון וטבע במוקד העניין

  

הבורסות המובילות בוול סטריט צפויות להיפתח בעוד כשעתיים ביציבות – כך מאותתים החוזים העתידיים על המדדים המובילים.

 

עיני המשקיעים המקומיים יהיו נשואות אל עבר דוח התעסוקה לחודש ינואר שיפורסם בשעה 15:30. בשוק מעריכים כי המשק האמריקאי הוסיף 175 אלף משרות במהלך החודש שחלף (ירידה לעומת 315 אלף משרות חדשות בדצמבר). עוד מעריכים בשוק כי שיעור האבטלה יוותר ללא שינוי על 3.9%.

  

"במידה והשווקים ימשיכו לעלות, ובהינתן שהנתונים הכלכליים בארה"ב ימשיכו להיות חזקים (בעיקר שוק העבודה בכלל והשכר בפרט), ייתכן בהחלט שבפד ירצו להעלות את הריבית פעם או פעמיים נוספות בהמשך השנה", כך מעריכים בבית השקעות פסגות.

 

עם זאת, לדבריהם, הריבית כבר קרובה או גבוהה מרמתה הניטרלית ולכן כל העלאת ריבית שתהיה רק תחמיר את ההאטה הצפויה בשנה הבאה ואת הצורך להפחית ריבית.

 

במסחר המוקדם בולטת מניית ענקית האינטרנט אמזון שיורדת ב-4.5% על רקע הערתו של סמנכ"ל הכספים שלה (לאחר פרסום תוצאות הרבעון הרביעי), שלפיה בכוונת החברה להגדיל את השקעותיה ב-2019 לאחר צמצום ההשקעות בשנה החולפת.

 

אמזון עקפה תחזיות הרווח וההכנסות, אך פרסמה צפי מאכזב לרבעון הראשון. ההכנסות ברבעון הרביעי הסתכמו ב-72.4 מיליארד דולר, והרווח - ב-6.04 דולרים למניה. ענקית הקניות המקוונות צופה הכנסות של 56-60 מיליארד דולר ברבעון הראשון, פחות מתחזיות האנליסטים שעמדו על 60.8 מיליארד דולר. בתוך כך, ענק ההשקעות ג'יי פי מורגן חותך את מחיר היעד למניית אמזון מ-2,100 דולר ל-2050 דולר.

 

עוד במסחר המוקדם, יצרנית התרופות הישראלית טבע עולה ב-1% על רקע המלצה חיובית שקיבלה תרופת AJOVY שלה למניעת מיגרנה בקרב בוגרים מהוועדה האירופית למוצרים רפואיים לשימוש בני אדם.

 

10:30 - עליות שערים באירופה: דויטשה בנק חוזר להרוויח

  

המסחר בבורסות אירופה נפתח הבוקר בעליות שערים. המסחר מתנהל בתום יומיים של שיחות סחר שלא הובילו להסכם בין ארה"ב וסין. המשקיעים ממתינים לתוצאות דו"ח התעסוקה בארה"ב לחודש ינואר שיפורסמו מאוחר יותר. מדד פוטסי הבריטי עלה בפתיחה ב-0.3%, מדד דאקס הגרמני הוסיף לערכו 0.2%, וכך גם מדד הקאק הצרפתי. בולטות במסחר באירופה: מניית דויטשה בנק הגרמני שיורדת בפרנקפורט ב-1.8%, אף שהבנק רשם ב-2018 את הרווח השנתי הראשון שלו זה ארבע שנים. הרווח הנקי של הבנק עמד על 341 מיליון יורו, בעוד ציפיות האנליסטים היו לרווח שנתי של 432 מיליון יורו.

  

קודם לכן, ננעלו בורסות אסיה במגמה חיובית. בסין מדד שנגחאי עלה ב-1.3%, מדד שנזן זינק ב-2.7%. מדד ניקיי היפני עלה בפחות מ-0.1%. מנגד, מדד האנג סנג ההונג קונגי איבד מערכו פחות מ-0.1%, וכך גם מדד הקוספי הדרום-קוריאני ומדד S&P/ASX 200 באוסטרליה. בלטה היום במסחר: מניית סוני שעלתה בטוקיו ב-0.6%. החברה דיווחה על רבעון רביעי חזק עם ביצועים סולידיים של מחוללי ההכנסות שלה, כולל קונסולת הפלייסטיישן, המשחקים שלה לסמארטפונים, וכן רכיבי המצלמה לסמארטפון שהיא מייצרת.

 

8:30 - מגמה חיובית באסיה: נתוני ייצור מאכזבים בסין

 

המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר במגמה חיובית, נוכח אופטימיות של המשקיעים ביחס לאפשרות שארה"ב וסין ישיגו הסכם סחר חדש במסגרת השיחות ביניהן. במקביל פורסמו הבוקר נתוני ייצור מאכזבים בסין, שהיו מתחת לציפיות האנליסטים. למרות זאת, השווקים בסין רושמים הבוקר עליות: מדד שנגחאי עולה ב-0.8% ומדד שנזן מזנק ב-1.7%. מנגד, מדד ההאנג סנג ההונג קונגי יורד ב-0.3%.

  

תוצאות סקר שפורסמו היום ונוגעים לסקטור הייצור בסין הצביעו על כך שהפעילות התעשייתית התכווצה בחודש ינואר. מדד מנהלי הרכש (PMI) עמד בינואר על רמה של 48.3 נקודות לעומת רמה של 49.7 נקודות בדצמבר. במסגרת סקר שערך רויטרס בקרב מספר כלכלנים, העריכו האחרונים כי המדד יעמוד על רמה גבוהה יותר של 49.5 נקודות במהלך ינואר.

 

"הירידה במדד מדגישה עד כמה חשוב לארה"ב ולסין לחתום על הסכם סחר חדש. רק הסכם ימנע את ההשלכות לטווח הקצר של מכסים גבוהים", אמר רוברט קרנל, הכלכלן הראשי בפירמת ING והחוקר הראשי לעניין איזור אסיה פסיפיק.

 

מדד ניקיי רשם עליות קלות, בעוד מדד הטופיקס השיל מערכו 0.2%. מניית נינטנדו רשמה ירידות של כ-1%, לאחר שהחברה חתכה את תחזית המכירות לקונסולת סוויץ' בשנה הפיסקאלית שמסתיימת בחודש מרץ 2019. מדד קוספי הדרום קוריאני רשם עלייה קלה של 0.1%.

 

במקביל באוסטרליה מדד ASX 200 נסחר גם הוא בעליות קלות, כאשר ברוב הסקטורים נרשמו מסכים ירוקים. מניות הכרייה רשמו עליות, כאשר ריו טינטו הוסיפה לערכה 1% ו-BHP התחזקה גם היא ב-0.6%.

 

אתמול אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לכתבים בחדר הסגלגל כי הוא מקווה להשיג הסכם עם סין לפני הדד-ליין הצפוי בחודש מרץ. טראמפ הוסיף כי נשיא סין שי ג'ינפינג מסר לו במכתב כי הוא מקווה ששני הצדדים יוכלו להגיע להבנות "באמצע הדרך" - לפני הדד-ליין. טראמפ אמר את הדברים בתום יומיים של מגעים בין המעצמות שהתנהלו בדרג בכיר בוושינגטון.

 

שני מקורות מסרו ל-CNBC כי בכירים אמריקאיים וסיניים מדברים על אפשרות לקבוע פגישה בין שני המנהיגים למועד מאוחר יותר בפברואר.

 

בינתיים בוול סטריט רשמו המניות את חודש ינואר הטוב ביותר שלהן זה שלושה עשורים, על רקע דוחות חזקים. מדד S&P 500 זינק בינואר ב-7.8%, התוצאות הטובות ביותר שלו בחודש זה מאז 1987. במקביל מדד הדאו ג'ונס הוסיף לערכו בינואר 7.2% - החודש הטוב ביותר שלו זה 30 שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
וול סטריט ירידות בורסות ביום הראשון של שנת 2016 בורסה
צילום: AP
מומלצים