שולפים סכינים: רשימות החיסול לקראת הפריימריז בליכוד
יומיים לפני הפריימריז בליכוד הסכינים נשלפות. בכירים במפלגה: ראש הממשלה יתערב לרעתו של גדעון סער. בסביבתה של מירי רגב מנסים לבלום את קידומה של גילה גמליאל לחמישייה הפותחת, בין גלעד ארדן לישראל כץ דווקא נרשמים שיתופי פעולה - ויש גם מי שמתכונן ליום שאחרי נתניהו
הפריימריז בליכוד מגיעים לישורת האחרונה ומפלס הלחץ עולה: אחרי הדילים הנרקמים מאחורי הקלעים, צצות מעל פני השטח גם רשימות החיסולים שנועדו לפגוע בעיקר בסיכוייהם של חברי הכנסת החזקים שמיועדים להיכנס לצמרת הרשימה.
כל העדכונים וכל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
הקרב על החמישייה הוא המאבק הקשה ביותר המתנהל בימים אלה, כשאחת החזיתות המוכרות ביותר היא זו שמנהל ראש הממשלה בנימין נתניהו נגד גדעון סער. בכירים בליכוד טוענים שהסיכוי לכך שנתניהו יתערב לרעתו של סער, יפעיל ראשי ערים שמקורבים לו ויבקש להסיר אותו מהרשימות גם ביום הפריימריז, הוא גבוה.
אבל "בלימת סער" נעשית גם במעגלים רחבים יותר, וחזית דומה מתנהלת גם בין תומכיו של השר ישראל כץ לבין תומכיו של סער. השניים לא תומכים אחד בשני, ואנשי שטח בולטים מספרים כי פעילים משני המטות "עובדים" כדי לפגוע האחד בסיכוייו של האחר. השר גלעד ארדן לעומת זאת, זוכה לתמיכה מסביבתו של כץ וההערכה היא שבאזורים מסוימים השניים עובדים בשיתוף פעולה ושומרים על יחסים טובים.
גם בקרב הנשים המובילות בליכוד נרשם קרב יצרי וטעון במיוחד. למרות מיקומה הגבוה של השרה מירי רגב שנחשבת
למאוד פופולרית במפלגה, היא עדיין מאוימת על ידי השרה גילה גמליאל. השרה לשוויון חברתי שודרגה למקום העשירי בפריימריז הקודמים ורשמה שיפור ניכר בשטח. הפעילים של רגב מוטרדים מכך, ולכן יש מי שמנסה לבלום את קידומה של גמליאל.
הסיבה לקרבות על החמישייה היא המחשבה של הח"כים שלפיה ככל שייבחרו גבוה יותר - כך ישתפרו סיכוייהם לקבל ביום שאחרי הבחירות תפקיד יוקרתי, במידה שהליכוד הוא שירכיב את הממשלה הבאה. לנוסחה הזאת יש בשנים האחרונות לא מעט חריגים, אבל ככל שזה תלוי בחברי הכנסת, הם ממשיכים להילחם על המקומות הגבוהים.
מתוך רשימה של 30 חברי כנסת מכהנים, מתוכם 11 שרים (לא כולל יו"ר הכנסת אדלשטיין) ישנם רק 12 נבחרים שניתן לסמן בטופס הבחירה של המתפקדים, גם המאבקים באמצע הרשימה הופכים קשים ומורכבים. לפי הסקרים, לפחות שמונה חברי כנסת מכהנים ימצאו את מקומם מחוץ לטווח הריאלי. בנוסף, בפריימריז הנוכחי מתמודדים הפעם גם שחקנים חיצוניים כמו גדעון סער, יואב גלנט וניר ברקת שעשויים לדחוק אחורה והחוצה את המכהנים.
הפריימריז בליכוד יתקיימו הפעם בעיתוי רגיש במיוחד. העובדה שנתניהו מצוי בעיצומה של תסבוכת משפטית, מובילה את המועמדים בצמרת לחשב צעדיהם היטב תוך מבט קדימה, ליום שאחרי נתניהו. לתוצאה בפריימריז, מבינים כולם, תהיה משמעות דרמטית גם בקרבות הירושה ככל שאלו יתרחשו בקרוב.
כך יוצא שמצד אחד מעניקים כל השואפים להחליף את נתניהו מעניקים לו גיבוי מלא (גם אלו שמצויים איתו ביחסים מורכבים דוגמת סער), מתוך הבנה שזה תנאי להיבחר גבוה ברשימה. מצד שני, פועלים המועמדים הריאלים בכל כוחם כדי להשיג תוצאה טובה שתסמן אותם כמנהיגי הליכוד ביום שאחרי.
בליכוד מסרו בהתחלה כי "אין בשלב זה 'רשימת מומלצים' של ראש הממשלה נתניהו לפריימריז. כל פרסום בנושא איננו נכון והוא לא יותר מספקולציה", אך כמה שעות לאחר מכן נתניהו אמר כי "רשימת המומלצים שלי לפריימריז כוללת את כל חברי הכנסת של הליכוד היום. כולם ראויים, ולכן גם הגדלתי את הרשימה הארצית. אני סומך על חברות וחברי הליכוד שיבחרו את האנשים הראויים ביותר מתוך המבחר המצוין הזה".