שתף קטע נבחר

זרעי המהפכה: הסטארט-אפ הישראלי שיסייע להתגבר על בעיית הרעב בעולם

חברת Salicrop מצאה פתרון יצירתי להתמודדות עם האתגר של גידול יבול חקלאי בתנאי מליחות קשים של קרקעות בעולם - פיתוח חומרים המאפשרים לזרעים לגדול בתנאים כאלה. המשמעות: עלייה משמעותית בכמות היבול. המנכ"ל: "שליחות עצומה"

חברה ישראלית עשויה לחולל מהפכה עולמית של ממש, שתעזור לפתור את בעיית המחסור במזון והרעב בעולם. כאשר יותר ויותר מהקרקעות החקלאיות בעולם הופכות למליחות ופוריותן פוחתת באופן משמעותי, הצליחה חברת Salicrop להתמודד עם הבעיה בצורה יצירתית.

 

תמרור אלקטרוני יזהיר מפני התנגשות משאיות בגשרים

המאבטח שהפך להייטקיסט: הכירו את העמותה שמשלבת יוצאי אתיופיה בהייטק

אקזיט לטכניון: חברת סילנטיס הישראלית נמכרה ב-25 מיליון דולר

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

במקום לטפל בקרקע או במים הבעייתיים, היא מטפלת בזרעים של היבולים והופכת אותם לעמידים למליחות הקרקע. החברה פיתחה חומרים שמפגש ביניהם לבין זרעים של גידולים חקלאיים כמו אורז, חיטה, עגבניות, תרד, תירס ועוד, "צורב" בזרעים את היכולת לגדול בהצלחה בתנאי מליחות קשים, הן בקרקעות יבשות (כמו במדבר) או בקרקעות רטובות מליחות או שמושקות במים מליחים.

סטארט-אפ ישראלי פיתח זרעים עמידים לגידול בקרקעות מליחות דבר שעשוי לסייע בפתרון המחסור במזון והרעב בעולם ()
אחד הניסויים שנערכו בהודו

 

SaliCrop שזכתה השבוע במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים המשותפת לישראל ולהודו Soch, שהתקיימה ביוזמה וחסות של ממשלת מדינת אנדרה פראדש שבהודו ושל חברת Axis Innovation, תשתמש בכספי הפרס על מנת להגיע להודו ולבצע פיילוט בשדותיה המלוחים. מניסויים קודמים שערכה החברה בהצלחה בישראל, בספרד ובהודו, מתברר שלא רק שהזרעים נבטו וגדלו, אלא כמות היבול מהם גדלה בעשרות אחוזים ביחס ליבול של צמחים שגדלו מזרעים שלא טופלו באמצעות הפורמולות הישראליות.

 

דותן בורנשטיין מנכ"ל SaliCrop אמר כי "אנחנו מחזקים את שרשרת המזון על ידי פיתוח פתרון שיכול לחולל מהפכה של ממש, בכך שיאפשר לאדם להתמודד בהצלחה עם בעיית הגידול בקרקעות ומים מליחים. אנו רואים בכך שליחות עצומה".

 

אד פרנק, מנכ"ל Axis Innovation הוסיף כי "אנו גאים להביא את העולם לישראל ולהביא את ישראל לעולם. פיתוחים פורצי דרך, כמו זה של Salicrop, יכולים לסייע באופן ממשי להודו ומדינות רבות נוספות המתמודדת עם אתגרים גדולים וצמאות לידע ולטכנולוגיה שיש לישראל להציע בתחומי החקלאות והמים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים