שתף קטע נבחר
 

מידע'לה תסדר

תכירו את מידע'לה: מיזם ירושלמי, שנולד כדי לסייע לעשרות אלפי הסטודנטים בעיר. מחפשים דירה? עו"ד? מלגה? היא זו שמסייעת לסגור פינות. הדובדבן שבקצפת: "חמישי בעשר": סרטים, מופעים והצגות מדי חמישי בעשרה שקלים בלבד. רק תשאלו!

נסו לנחש מי עומדת מאחורי המשפטים הבאים: "נולדתי כדי לתת לכם תשובות לכל מה שקורה וצריך לדעת על החיים בירושלים. אני ירושלמית ותיקה שנמצאת בשטח כבר לא מעט זמן. יש שיגידו שאני זקנה, אבל אני נראית טוב, מטופחת ולא מזניחה את עצמי. היו לי הרבה מערכות יחסים, אבל אף פעם זה לא היה זה. זה לשיחה אחרת… בקיצור, אני לא נהיית צעירה יותר, אז החלטתי להקדיש את חיי בלעזור לצעירים להשתלב בעיר המהממת שלי – ירושלים".

 

אם לא הצלחתם, נגלה: המדובר במידע'לה, דמות נשית וירטואלית, שעומדת במרכז מיזם משותף של הרשות לפיתוח ירושלים, משרד ירושלים ומורשת, עיריית ירושלים ומרכז הצעירים, עבורה נוצר אתר מיוחד. כשמה כן היא: היא נמצאת כדי לספק מידע חשוב לסטודנטים שלומדים בעיר הבירה. היא זו שמחברת בין הסטודנטים לעיר, מספקת תשובות לשאלות של צעירות וצעירים עוד לפני שהחלו בלימודים, בזמן הלימודים ולאחריהם. באתר מבטיחה הדמות הווירטואלית יודעת הכל: "אענה בלי חפירות, ישר ולעניין".

 

   (צילום: הודיה טולידאנו)
(צילום: הודיה טולידאנו)

 

"בירושלים חיים, נכון להיום, כ-42,000 סטודנטים", מספק את הנתון אלדד וייל, מנכ"ל מרכז צעירים ירושלים. "רצינו לייצר לסטודנטים והסטודנטיות בעיר מותג צעיר ומגניב, שיהיה נגיש ושידבר אליהם בגובה העיניים, כי הסטודנטים שמגיעים ללמוד בירושלים, מרגישים לא אחת שהעירייה רחוקה מהם והעיר קצת גדולה עליהם. מידע'לה מנגישה עבורם את ירושלים ואת המידע ההכרחי, מתוך הבנה שצריך לסייע להם. בנוסף יש פה תקווה שאם הסטודנטים יכירו טוב את העיר וייקשרו אליה – הרי שיש אפשרות, שבתום הלימודים הם גם יישארו לגור בה ויקימו פה את ביתם".

 

"זו הדרך שלנו לחשוף את העושר התרבותי של ירושלים בפני הסטודנטים", מוסיף משה קפטובסקי – מנהל תחום אקדמיה ברשות לפיתוח ירושלים. "לירושלים יש הרבה מה להציע לחיי הסטודנט. אנחנו מאמינים שכשבוחרים מוסד לימודים – צריכים ללמוד, אבל במקביל ליהנות מהלימודים וכל מה שקשור בחיי הסטודנט".

 

ארנונה? עו"ד? מלגות? הסטודנטים שואלים ומידע'לה עונה

האתר מספק ים של תשובות לשאלות בסיסיות, ששואל כל סטודנט. למשל: שירותים. סטודנטים יכולים לקבל מידע לגבי הארנונה, שירותי עורכי דין שנחוצים להם לצורך חוזי שכירות דירה, ומלגות שמוצעות להם. לדוגמה: באתר מוצעת קרן המלגות העירונית של ירושלים, שמסדרת מלגת שכר לימוד מלאה בסך 10,000 שקל בתמורה ל־130 שעות התנדבות בעשרות עמותות וארגונים חברתיים ברחבי העיר - בשיתוף הקרן לירושלים. לסטודנטים מוצעים סדנאות ומפגשים בנושאי הכנה לעולם העבודה, ופיתוח קריירה בשיתוף הרשות העירונית לתעסוקה.

 

   (צילום: מידעלה)
(צילום: מידעלה)

 

מידע'לה היא גם זאת שתסייע בבחירת הדירה הכי טובה, ובמקביל תאפשר לעבור על החוזה עם עו"ד מומחה ותמליץ על המוביל הכי זול. באתר נמצאת מפת דיור, שמציגה את מיקום האוניברסיטה או מכללת הדסה ביחס למקום הדירה, היכן נמצאים קווי האוטובוס ביחס למקומות הלימוד או למרכז העיר. ובהמשך לכך, סיוע בכל הקשור בבירוקרטיה עירונית, כדוגמת סיוע בקבלת תו חנייה וזכאות להנחות. הצוות ועורך הדין יסייעו גם בייעוץ ראשוני במקרה של סכסוך משפטי עם בעל הדירה.

 

פרויקט נוסף, שנוחל הצלחה בקרב הסטודנטים, הוא ליגות הספורט של הסטודנטים בקמפוסים השונים – משמע: הזדמנות להצטרף לליגת הסטודנטים העירונית בכדורגל וכדורסל.

   (צילום: הודיה טולידאנו)
(צילום: הודיה טולידאנו)

 

מידע'לה פונה גם לחוש היזמי של הסטודנטים. "יש לכם מיזם חברתי שיהפוך את ירושלים ליותר טובה או רוצים להשפיע על החברה?" היא שואלת ומשיבה בשפתה הייחודית: "שתפו ותדליקו על הרעיון וקבלו עד 5,000 שקל וליווי צמוד של מרכז צעירים ירושלים, שיעזרו לכם להגשים אותה".

 

חמישי בעשר: סרטים, הצגות והופעות בעשרה שקלים בלבד. וה"וייב"? מעולה

אחת היוזמות שמידע'לה גאה בו במיוחד ובצדק הוא "חמישי בעשר": מיזם אירועי תוכן חברתיים לסטודנטים, שמטרתו לייצר סצנת פנאי, חברה ותרבות סטודנטיאלית בעיר, ולחשוף בפניהם את מכלול מוסדות התרבות הפועלים בירושלים. היוזמה והביצוע הם של מידע'לה, ולאחר שנערכה פנייה בנושא אל מוסדות התרבות, בסיוע בתקצוב, בחירת תכנים, פרסום ומכירת כרטיסים – הרימו מוסדות התרבות את הכפפה הרעיונית והפכו שותפים משמעותיים בפעילות. כך, לא אחת עומדים הסטודנטים נפעמים למול שפע האירועים וחיי התרבות, שמציעה ירושלים, ומתברר להם, שירושלים חיה, תוססת וקיימת בשבילם במהלך הלימודים, אבל גם מחוצה להם. ליין "חמישי בעשר" מציע לסטודנטים בירושלים בכל יום חמישי במשך כל השנה - סרטים, מופעי סטנדאפ, הופעות ואירועי תרבות סגורים רק עבורם. מוסדות תרבות ירושלמים כדוגמת הסינמטק, האינקובטור והצוללת הצהובה משתפים פעולה באירועים אליהם מוזמנים הסטודנטים בעלות כניסה מסובסדת, שעומדת על עשרה שקלים בלבד. במחיר זה מקבלים הסטודנטים והסטודנטיות גם את הכניסה למופע/סרט/מסיבה, וגם בירה ראשונה חינם. "החבר'ה הצעירים מגיעים לאירועים האלו בוייב טוב", מסבירים וייל וקפטובסקי. "בחשבון פשוט, עד היום במשך כשנה, הגיעו לכל אירוע כ־200 סטודנטים, מה שאומר שכ־10,000 סטודנטים נהנו כבר במהלך השנה מהיוזמה".

 

   (צילום: ריקי רחמן)
(צילום: ריקי רחמן)

 

לאור ההצלחה בשנה שעברה, חזר המיזם לשנה נוספת, כשעד כה, כל האירועים נמכרו במלואם ("סולד-אאוט"). "כולם מבינים שהסטודנט של היום הוא הלקוח של מחר", מוסיף וייל. "סטודנט לא ישלם בחאן עשרות שקלים למופע, אבל כשהוא יסיים את הלימודים – הוא יוכל לשלם את הסכום הזה. מה גם שיש פה הבנה ש'חבר מביא חבר', וכך גם כאלו שאינם ירושלמים נחשפים לחיי התרבות בירושלים. מבדיקה שערכנו יש 'בריחה' של סטודנטים מהעיר בימי חמישי אחר הצהריים. הם חוזרים למרכז לסוף השבוע וחוזרים ללימודים בימי ראשון. חשבנו איך אנחנו משאירים אותם במהלך סוף השבוע בירושלים, וככה פיתחנו את 'חמישי בעשר'".

 

במקביל דואג הצוות לסטודנטים בתקופת המבחנים: "בתקופה זו אני פה", מבטיחה מידע'לה: "לסדר אתכם עם מרחבי למידה מפנקים במרכז העיר ובשכונות סטודנטיאליות נוספות. אפשר לצאת בנעלי בית וללמוד 5 דקות מהדירה, בלי נסיעות מתישות ובלי חפירות של השותפים. אנחנו נדאג לפינות קפה, נשנושים, הפתעות ושקט, אתם תדאגו לציונים". מבטיחה ומקיימת.

 

לסיכום: מרכז צעירים ירושלים – זה הבית של מידע'לה, ובבית הזה מתרחשים ייעוצים, יוזמות ואקטיביזם חברתי. כל מה שנותר למידע'לה הוא לקרוא לסטודנטים: "יאללה בואו כבר. הצוות ואני מחכים לכם", והם באים. מסקרים שנערכו, מסביר וייל, עולה שאלפים רבים של סטודנטים נחשפו ונחשפים למידע המועיל הזה, והמספר רק הולך וגדל.

 

מידע'לה זמינה תמיד באמצעי תקשורת שונים:

פייסבוק: מידע'לה, טלפון: *8162, וואטסאפ: 055-9856868,

אתר: maydale.org.il  

דוא"ל: maydale@young-jerusalem.org.il

אינסטגרם: maydale.jlm

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מידעלה
הפעילות בירושלים
צילום: מידעלה
מומלצים