שתף קטע נבחר

 

צבא ארה"ב מודיע רשמית: קונים סוללות כיפת ברזל

צבא היבשה האמריקני ירכוש מספר מוגבל של סוללות במטרה למלא צרכים "קצרי טווח". נתניהו: "הישג גדול". צפו בניסוי של כיפת ברזל בארה"ב ב-2017, שהותר כעת לפרסום

 

צפו בניסוי כיפת ברזל בארה"ב, ב-2017    (צילום: מנהלת 'חומה ' במשרד הביטחון)

צפו בניסוי כיפת ברזל בארה"ב, ב-2017    (צילום: מנהלת 'חומה ' במשרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שבועיים לאחר הפרסום על כוונתם לקנות סוללות כיפת ברזל, ארצות הברית מודיעה רשמית - נקנה את המערכת הישראלית עבור הצבא האמריקני: צבא ארצות הברית הודיע למנהלת חומה במפא"ת שבמשרד הביטחון על החלטתו לרכוש מערכות כיפת ברזל עבור צבא היבשה האמריקני. זאת, במסגרת הסכם בין משרד הביטחון הישראלי למשרד ההגנה האמריקני. צפו בניסוי של כיפת ברזל בארצות הברית בשנת 2017, שהותר כעת לפרסום.

 

ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו אמר על כך: "הישג גדול לישראל. זה ביטוי נוסף להידוק הברית האיתנה שלנו עם ארצות הבריצת וביטוי למעמדה העולה של ישראל בעולם. לישראל יש כיפת ברזל ואגרוף ברזל. המערכות שלנו יודעות להתמודד עם כל איום, גם בהגנה וגם בהתקפה. לא הייתי ממליץ לאויבינו לנסות אותנו".

 

בהודעת משרד הביטחון היום (ד') נאמר כי מערכת כיפת ברזל תיבחן כמערכת להגנת כוחות פרוסים של צבא ארצות הברית מפני מגוון רחב של איומים בליסטיים ואוויריים. המערכת תיבחן בטווח הזמן הארוך כחלק ממגוון מענים אפשריים של צבא ארצות הברית להגנה מאיומים אוויריים. מנגד מסרו האמריקנים כי צבא היבשה ירכוש מספר מוגבל של סוללות כדי למצא צרכים "קצרי טווח". בנוסף אמרו כי "ייבחנו מגוון אפשרויות לפתרונות ארוכי טווח".

 

כיפת ברזל היא חלק ממערך ההגנה הרב שכבתי של ישראל, המבוסס על ארבע שכבות הגנה מבצעיות, לצד מערכת שרביט קסמים, מערכת חץ 2 וחץ 3. בהודעה הוזכר כי כיפת ברזל נמצאת בשירות מבצעי בחיל האוויר משנת 2011. חברת "רפאל" היא הקבלן הראשי לפיתוח וייצור המערכת. חברת "אלתא" חטיבה וחברת בת של התעשייה האווירית אחראית על פיתוח וייצור מכ"ם ה-MMR. חברת "אמפרסט" מספקת את מערכת השליטה והבקרה.

 

לפני שבועיים פורסם ב-ynet כי צבא היבשה האמריקני ביקש מהקונגרס לאשר לו תקציב בסך 373 מיליון דולר לרכישת שתי סוללות של מערכת היירוט. האמריקנים ממעטים לרכוש מערכות נשק ממדינות זרות, בעיקר משיקולים של ביטחון לאומי, אבל גם משום שמלכתחילה יש להם יתרון טכנולוגי על פני רוב המדינות. ישראל היא אחת המדינות היחידות שמכרו לארה"ב בעשורים האחרונים לא מעט מערכות טכנולוגיות.

 

על פי דיווחים באתר האמריקני לענייני ביטחון "Inside Defence", צבא ארה"ב מבקש לרכוש במהירות את שתי הסוללות, שיסופקו לו עד 2020, כשעליהן 12 משגרים, שני מכ"מים, שתי מערכות ניהול קרב ו־240 טילי יירוט. בניגוד לישראל, שבה מוצבת המערכת בתוך גבולות המדינה כדי להגן על אזרחיה מפני ירי מבחוץ, האמריקנים מתכוונים להציב את הסוללות כדי להגן על החיילים שלהם המוצבים במקומות רגישים ברחבי העולם. 

   

לפי הדיווח בארה"ב, כיפת ברזל התגלתה גם כזולה משמעותית מהמערכות האמריקנית. כך למשל, המערכת שמתבססת על שימוש בטילי "האמראם", עולה 12 מיליון דולר לכל משגר ו־800 אלף דולר לכל טיל. כיפת ברזל לעומת זאת תעלה, לפי החישובים האמריקנים, 1.37 מיליון דולר לכל משגר, 150 אלף דולר לטיל, 4 מיליון דולר למערכת השליטה והבקרה ו־34.7 מיליון דולר למכ"ם. יש לציין כי יש גרסאות שונות למרכיבי המערכת, כולל המיירטים, ובהתאם גם טווח המחירים יכול להשתנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים