שתף קטע נבחר

וואטסאפ מוחקת 2 מיליון חשבונות מדי חודש

אפליקציית המסרים המיידיים נאבקת בשימוש לרעה בפלטפורמה, בין היתר באמצעות בינה מלאכותית. ב-75% מהמקרים החסימה נעשית ללא התערבות אנושית

וואטסאפ מוחקת מדי חודש כשני מיליון חשבונות בניסיון למנוע שימוש לרעה באפליקציית המסרים המיידיים, שלה 1.5 מיליארד משתמשים ברחבי העולם. על פי החברה, 75% מהחשבונות הבעייתיים הנמחקים כל חודש מזוהים מבלי שדיווחו עליהם וללא התערבות אנושית. עוד נמסר כי חמישית מהחשבונות הללו מזוהים עוד בזמן ההרשמה לאפליקציה.

וואטסאפ (אילוסטרציה: Shutterstock)
הקרב הגדול נגד הפייק ניוז מביא לחסימות נרחבות. וואטסאפ(אילוסטרציה: Shutterstock)
 

בחברה נערכים לבחירות הקרובות בהודו, השוק הגדול ביותר של וואטסאפ שהפך בחודשים האחרונים למוקד של שימוש לרעה באפליקציה: כמה מקרים של רציחות אירעו בתת היבשת בעקבות שמועות שהופצו בוואטסאפ. לכן, החברה ערכה בבירת הודו מסיבת עיתונאים שבה פירטה על הכלים שיש בידיה על מנת לזהות חשבונות חשודים, למנוע פרסום מידע שקרי ולעצור מקרי פישינג.

 

מאט ג'ונס, מהנדס תוכנה העובד בוואטסאפ, אמר כי כחלק מהמהלך נגד החשבונות המזויפים בחברה משתמשים בבינה מלאכותית כדי ללמוד ממקרי עבר שבהם פעלה החברה נגד חשבונות מסוג זה, לצד תרחישים ספציפיים שבמסגרתם פעלו מהנדסי החברה נגד חשבונות בעייתיים. יכולת הלמידה של המערכת הובילה ליכולת לחסום כ-20% מהחשבונות עוד בזמן ההרשמה.

 

 

בחברה סיפרו כי כדי לזהות חשבונות מזויפים, בין השאר, הם בוחנים אם כתובת ה-IP של המשתמש והמספר שבאמצעותו ניסה להירשם מגיעים מאותה המדינה, כמה הודעות נשלחות מהחשבון וכמה זמן חלף מרגע פתיחת החשבון ועד שהמשתמש החל לשלוח מספר רב של הודעות.

עשרות כרטיסי SIM במכשיר אחד

בוואטסאפ אמרו בנוסף כי זיהו שהמשתמשים הבעייתיים נעזרים גם בתוכנה וגם בחומרה בניסיון להצטרף לשירות. על פי ג'ונס, בחברה זיהו תוכנה המאפשרת לנהל כמה חשבונות ממחשב אחד. בנוסף מצאו בחברה מכשירים מיוחדים המאפשרים הפעלה של עשרות כרטיסי SIM במקביל, כשעל כל אחד מהם ניתן להפעיל חשבון וואטסאפ שונה.

 

"כמו בכל פלטפורמת תקשורת, אנשים לפעמים מנסים לנצל את השירות שלנו. חלקם רוצים לפרסם לינקים מבוססי קליק-בייט כדי לגנוב מידע ממשתמשים, בזמן שאחרים מנסים להפיץ רעיון מסוים. שליחת הודעות אוטומטיות או בהיקף נרחב מהווה הפרה של תנאי השימוש שלנו – כשאחת מהמטרות שלנו היא לעצור את השימוש לרעה בשירות", אמרו בחברה.

 

במסגרת הקרב של וואטסאפ נגד הפצת פייק ניוז, מלבד חסימת משתמשים בעייתיים, בחברה הודיעו לפני כשבועיים כי יגבילו את אפשרות העברת הודעות (Forward) לעד חמישה נמענים בלבד. הגבלת הודעות המועברות בוואטסאפ הייתה בבדיקה מאז חודש אפריל האחרון בהודו, בניסיון להשתלט על תפוצת הפייק ניוז הגבוהה בתת-היבשת.

 

לפני שהחלה ההגבלה, משתמשי וואטסאפ יכלו להעביר הודעות לעד 20 נמענים או קבוצות. הודעות שרשרת מהסוג הזה הן כר פורה לתפוצה של מידע שגוי, ליבוי שמועות, פייק ניוז וכמובן ספאם ונוזקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים