הות"ת נגד בנט: לא להקמת פקולטה לרפואה באריאל
יומיים אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה הורה על קיום הצבעה חוזרת בנוגע לאישור הקמת הפקולטה באוניברסיטה בשומרון בשל חשיפת ניגוד עניינים של אחת מחברי המל"ג, הוחלט שלא לאשר את המהלך. שר החינוך הגיב בזעם: "אינני מתכוון לוותר, אלחם עד שנקים את הפקולטה לרפואה באריאל"
בהצבעה החוזרת שהתקיימה היום (ה'), החליטה הוועדה לתכנון לתקצוב (ות"ת) שלא לאשר את הקמת הפקולטה לרפואה באריאל.
שר החינוך נפתלי בנט הגיב: "אינני מתכוון לוותר, אלחם בקרטל האוניבסיטאות עד שנקים את הפקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל".
יו"ר הות"ת פרופ' יפה זילברשץ ונציג הציבור שמעון יצחקי הצביעו בעד הקמת הפקולטה. פרופ' מונא מארון, פרופ' יוסי שיין ופרופ' ישעיהו טלמון הצביעו נגד. כעת חוזרת ההחלטה בעניין הקמת הפקולטה ליועץ המשפטי לממשלה, שיחליט אם הצבעת הות"ת היא סופית או בגדר המלצה.
ההצבעה החוזרת התקיימה בעקבות דרישת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בעקבות חשד לניגוד עניינים מצד אחת מחברות הות"ת שהצביעה בעד הקמת הפקולטה, בשעה שהייתה בהליך מינוי לפרופסורית באוניברסיטה.
במכתב שנשלח ביום שני מטעם המשנים ליועמ"ש, דינה זילבר ורז נזרי, הורו השניים על ההצבעה שהתקיימה היום בוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת).
בהחלטתם של נזרי וזילבר נקבע כי ד"ר רבקה ודמני, אחת מחברי המל"ג שהצביעה בעד הקמת הפקולטה בהצבעה שנערכה בחודש יולי האחרון, לא דיווחה על כך שבמקביל מתקיים הליך למינויה לפרופסורית באוניברסיטה.
בהיעדר השתתפותה של ודמני בהצבעה הקרובה ובהיעדר השתתפותו של צבי האוזר, אף הוא חבר ות"ת, שהודיע לאחרונה על הצטרפותו למפלגתו של בני גנץ "חוסן לישראל", ותמך בהקמת הפקולטה - נקלע הרוב הדרוש לאישור הפקולטה לסכנה.
לפני ההצבעה החוזרת הבהירו באוניברסיטה כי הם בטוחים שהפקולטה תיפתח בסופו של דבר, כפי שהובטח בטקס הפתיחה שלה שנערך בחודש אוגוסט האחרון במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין, שר החינוך בנט וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן.
מאוניברסיטת אריאל נמסר בתגובה: "הקמת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל היא מהלך מרכזי בפתרון המשבר הלאומי במחסור ברופאים הלומדים בארץ. לצערנו נפלה ההחלטה היום משיקולים זרים. לימודי הרפואה יחלו כמתוכנן באוקטובר הקרוב ואנו בטוחים כי הגורמים המוסמכים לכך יתמכו במהלך חיוני וחוקי זה כדי לאפשר קידום התהליך ללא מכשולים".
"הניסיון להציג את ההתנגדות באור פוליטי איננו נכון"
הקמת הפקולטה לרפואה באריאל לוותה בהתנגדות עיקשת מצד האוניברסיטאות עוד בתחילתה, כאשר על המוקד הייתה השאלה האם ההתנגדות נובעת ממניעים אקדמיים או ממניעים פוליטיים.
לאורך הדרך הכחישו נמרצות ראשי האוניברסיטאות כי הסיבה להתנגדותם להקמת הפקולטה היא פוליטית. "במדינת ישראל אין יכולת כיום לקלוט סטודנטים נוספים בשל המגבלה בהוראה הקלינית המושפעת באופן ישיר ממספר המיטות בבתי החולים שבהם ניתן להשתמש בשלוש השנים האחרונות של לימודי הרפואה", אמר ל-ynet בחודש אוגוסט נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' אשר כהן.
לדבריו, "פתיחה של פקולטה נוספת לרפואה רק תגרום נזק, תחריף את המצוקה ותפגע בסטודנטים הקיימים, באיכות ההכשרה הרפואית שלהם וגם בכל מערכת הרפואה הציבורית ובחולים. מהלך שכזה יפגע בסטודנטים שכן לא יהיה מספיק מקום לקלוט אותם בבתי החולים ובכך שנות הלימוד שלהם עלולות להתארך ובסופו של דבר לא יגדל מספר הרופאים שיוכשרו בישראל.
"כדי להגדיל את מספר הרופאים שלומדים בישראל, נדרשת הגדלה משמעותית של מספר המיטות להוראה קלינית בבתי החולים בישראל. באם תהיה הגדלה שכזאת גם הפקולטות הקיימות יוכלו לקלוט עוד סטודנטים ולהכשיר עוד רופאים. כל ניסיון להציג את ההתנגדות שלנו באור פוליטי איננו נכון".