מיקי חיימוביץ' מצטרפת לגנץ | כל השמות החדשים
מפלגת חוסן לישראל מפרסמת את השמות שישובצו בצמרת הרשימה: מיקי חיימוביץ', אורית פרקש הכהן, חילי טרופר, יועז הנדל, מיכאל ביטון, מירב כהן וצבי האוזר. גנץ ויעלון: "עשור שלטון נתניהו יסתיים מול הנבחרת הטובה בישראל"
מפלגות "חוסן לישראל" בראשות הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, ומפלגת תל"ם בראשות שר הבטחון לשעבר משה יעלון פרסמו הערב (ה') שבעה שמות חדשים שישובצו במקומות מרכזיים ברשימה המאוחדת. העיתונאית מיקי חיימוביץ' ברשימה, כמו גם מירב כהן, מובילת מאבק "עושק הקשישים", ואורית פרקש-הכהן, לשעבר יו"ר רשות החשמל.
השמות הנוספים: איש החינוך חילי טרופר, הפוביליציסט ד"ר יועז הנדל, ראש מועצת ירוחם לשעבר מיכאל ביטון ועו"ד צבי האוזר, לשעבר מזכיר הממשלה. הנדל ישובץ במקום ה-5 המשוריין למפלגת תל"ם של בוגי יעלון והאוזר במקום ה-8 המשוריין גם הוא.
גנץ ויעלון אמרו הערב: "עשור שלטון נתניהו יסתיים מול הנבחרת הטובה בישראל".
המצטרפים החדשים: מפעילה חברתית ועד יו"ר רשות החשמל
מיקי חיימוביץ' (56) היא עיתונאית ואשת טלוויזיה, ובעבר הגישה את מהדורות החדשות של ערוץ 2 וערוץ 10. היא מזוהה עם הצד השמאלי של המפה הפוליטית, צמחונית ופעילה אדוקה למען זכויות בעלי החיים ואיכות הסביבה. בריאיון לפני כשנתיים לרז שכניק ב"ידיעות אחרונות" התריעה חיימוביץ מפני הסכנה שמדינת ישראל תהפוך למדינה דיקטטורית. "מה שמפחיד אותי שהתהליכים שאני מזהה כאן יימשכו ונידרדר למשטר דיקטטורי של פחד, רדיפה ושלילת חופש הביטוי", אמרה חיימוביץ. הערכה היא, כי חיימוביץ תהיה האישה הבכירה ברשימה וככל הנראה תקבל מקום בחמישייה הראשונה.
מירב כהן (36) הצליחה כמעט לבדה לשים על המפה את אחת התופעות הקשות ביותר בישראל — עושק הקשישים. היא חשפה מקרים, הובילה הליכי חקיקה ובמקביל סייעה לעשרות קשישים להילחם בחברות דורסניות שעוסקות בעושק שיטתי. כהן שימשה כמנכ"לית "אמון הציבור", חברת מועצת עיריית ירושלים במסגרת "התעוררות", והייתה פעילה מרכזית במחאה החברתית בירושלים ב־2011. בשנה האחרונה היא הקימה מטה מתנדבים ענק, וסייעה לקשישים להגיש תביעות משפטיות נגד אותן חברות. בזכותה, נכנס לתמונה גם משרד הכלכלה והתעשייה, והחל לקדם הליכי חקיקה להתמודדות עם התופעה.
"המאבק עדיין לא הסתיים", הדגישה כהן בראיון ל-ynet. "חברות ממשיכות לנצל קשישים, שלעיתים מאבדים את כל חסכונותיהם. אנחנו כאן בשבילם. זו עבודה יום־יומית קשה, אבל תחושת הסיפוק שממלאת את כל העוסקים במלאכה בכל פעם שאנחנו מצליחים להחזיר לקשיש את כספו היא אדירה. אנחנו יודעים שבזה לא רק החזרנו לאדם את ממונו, אלא גם את תחושת הכבוד והאמונה שאפשר לעשות צדק".
אורית פרקש הכהן (47) היא האישה הראשונה ששימשה כיו"ר הרשות לחשמל בישראל. בדצמבר 2015 הודחה מתפקידה כיו"ר רשות החשמל, לאחר שהזהירה בפני הממשלה מפני השלכות תמחור הגז המונופוליסטי על תעריף החשמל לציבור, ולאחר שסירבה לאשר בשל כך את חוזי הגז המנופחים לכאורה שחתם מונופול תמר במשק.
פרקש הכהן למדה משפטים ואת התמחותה עשתה בבית המשפט העליון אצל השופטת דליה דורנר. פרקש הכהן שימשה בעבר כראש צוות במחלקה המשפטית ברשות ההגבלים העסקיים, וכיהנה תשע שנים כיועצת המשפטית של רשות החשמל.
חילי טרופר (40) הוא איש חינוך מוכר שעבד בעבר במשרד החינוך כעוזר בכיר לשר החינוך מטען "יש עתיד", שי פירון. הוא נחשב לאחד האידיאולוגים הקרובים לבני גנץ והיה היחיד במפלגה שעבד עם גנץ על נאום הבכורה שלו לפני כשבוע וחצי. טרופר הכיר את גנץ עוד לפני זמן רב במסגרת פעילות ציבורית משותפת. הוא מזוהה כאיש ימין מרכז, וצפוי למיקום גבוה ברשימה.
ד"ר יועז הנדל (43) היה ראש מערך ההסברה במשרד ראש הממשלה בנימין נתניהו. עיתונאי ופובליציסט המזוהה עם הימין הרך והפרגמטי. מקורב מאוד למשה בוגי יעלון ויקבל את המקום החמישי ברשימת "חוסן לישראל", כלומר את המקום ה-2 המשוריין לנציג מפלגת תל"ם. הנדל נחשב לאחד ממבקריו של ראש הממשלה נתניהו, בעיקר בכל הנוגע להתנהלות האישית והפוליטית שלו.
ע"ד צבי האוזר (50) כיהן כמזכיר ממשלות נתניהו בין השנים 2009–2013. נחשב לאיש ימין-מרכז, ומעביר ביקורת מתונה יחסית על נתניהו. הוא יוצב במקום ה-8 ברשימת "חוסן לישראל", כלומר במקום ה-3 המשוריין למפלגת תל"ם. האוזר והנדל נמצאים ביחסים אישיים קרובים, שנולדו בעיקר בתקופת עבודתם המשותפת בלשכת ראש הממשלה עם נתניהו.
הצטרפותו של צביקה האוזר למערכת הפוליטית גרמה לדרמה תקשורתית קטנה: בנו, העיתונאי מיכאל האוזר טוב, שהיה הכתב הפוליטי של גלי-צה"ל, נאלץ לקחת פסק זמן מתפקידו בתחנה בשל ניגוד עניינים, לכאורה. הערכה היא, כי מיכאל האוזר טוב יחזור לתפקידו ככתב פוליטי לאחר הבחירות.
מיכאל ביטון (49) הוא ראש עיריית ירוחם לשעבר שסיים בבחירות האחרונות קדנציה של שתי כהונות כראש העיריה ונחשב לאחד מראשי הערים הטובים שהיו בעיר. נחשב מקורב מאוד לבני גנץ עוד לפני הקמת "חוסן לישראל" ונחשב לאחד המייסדים של המפלגה. לפני הקמת "חוסן לישראל" הקים ביטון את מפלגת "אחי ישראלי" יחד עם עדינה בר שלום, בתו של הרב עובדיה יוסף. בימים אלה מקיימת בר שלום מגעים עם גנץ על הצטרפות למפלגתו.
הוא מזוהה כאיש שמאל, וצפוי למיקום גבוה ברשימה. בראיון לאולפן ynet לאחר נאומו של גנץ בשבוע שעבר אמר כי "נתניהו שירת את המדינה במשך עשור, וכעת תמה תקופה ומתחילה תקופה חדשה".
גנץ: "צריכים למצוא את הדרך בה לא נשלוט על אחרים"
גנץ ענה לראשונה מאז שהצטרף למרוץ הפוליטי על שאלות בריאיון בלעדי ל"ידיעות אחרונות" - שיפורסם במלואו מחר במוסף "7 ימים". חלק מאמירותיו של גנץ מתוך הראיון פורסמו אתמול, וכבר הספיקו לגרור ביקורת מהימין.
בתשובה לשאלה האם הוא בעד מהלך דומה להתנתקות, השיב גנץ כי "ההתנתקות בוצעה מתוך מחשבה מדינית של מדינת ישראל. הושג ציון גבוה מאוד לכל הצדדים המעורבים ביכולת לא לקרוע את העם כשזה בוצע". עוד הוסיף גנץ כי "זה היה מהלך חוקי, שהתקבל על ידי ממשלת ישראל ובוצע על ידי צה"ל והמתיישבים בצורה כואבת, אבל טובה. צריך לקחת את הלקחים ולממש אותם במקומות אחרים".
במפלגת הימין החדש בראשות נפתלי בנט ואיילת שקד תקפו את גנץ בחריפות: "אנחנו מודים לגנץ שהוריד את המסכה. בני גנץ עוקף את גבאי משמאל ורוצה לגרש עוד יהודים מהבית במהלך התנתקות חד-צדדי מיהודה ושומרון. אסור שבני גנץ יהיה שר הביטחון הבא של ישראל. כמו שאמרנו: ימין חדש או שמאל חלש". גם בליכוד התייחסו לדברי גנץ - ומסרו: "אמרנו לכם - גנץ יקים ממשלת שמאל בעזרת גוש חוסם שנשען על טיבי והרשימה המשותפת".
ממפלגת חוסן לישראל מסרו אתמול בתגובה לדברים: "נתניהו שהצביע בעד ההתנתקות ורגב שדיבררה אותה עם חיוך על הפנים לא יטיפו לנו על אחריות מדינית ובטחונית. בממשלת גנץ לא יהיו פעולות חד צדדיות שקשורות לפינוי יישובים". הם אף פרסמו סרטון קצרצר ובו נראה נתניהו בעת ההצבעה על תוכנית ההתנתקות בכנסת.
בריאיון מתייחס גנץ גם לכשלי צוק איתן, לאמירה השנויה במחלוקת על סיכון החיילים כדי לא לפגוע באוכלוסייה אזרחית בעזה ולההחלטה אם לשבת בממשלת נתניהו לפני או אחרי שימוע.
"השאלה המרכזית היא שאלה ביטחונית", השיב גנץ לשאלה על עמדתו של בוגי יעלון ולפיה "הסכם אוסלו היה אסון נוראי". גנץ הוסיף כי "אנחנו לא מחפשים שליטה על אף אחד אחר. אנחנו צריכים למצוא את הדרך שבה לא נשלוט על אנשים אחרים".
בהתייחס לראש הממשלה בנימין נתניהו, "הגיעה עתו לסיים את תפקידו בצורה מכובדת", טען גנץ, אך הוסיף: "אני לא שונא אותו. אני מחזיק ממנו פטריוט, הוא לקח על עצמו את התפקיד הכי קשה במדינה". עם זאת, ציין גנץ "לא אשב עם נתניהו במידה ויוגש נגדו כתב אישום, אך אני מתכוון לנצח את הבחירות ולפתור את עניין הישיבה עמו דרך הניצחון. זה ייגמר שם".
גנץ התייחס בראיון גם לטענות על הכשלים במבצע "צוק איתן", ואמר כי "צה"ל היה מוכן למבצע. זה לא שלא הכנו מודיעין או תוכניות הגנתיות. הפעלנו את שיקול הדעת שלנו בנוגע להפעלת הכוח ההתקפי, ופנינו למהלכים ההתקפיים כי חשבנו שצריך".