סכסוך משפטי בין השותפים יצחק תשובה וקרן האצ'יסון
האצ'יסון, שותפתה של חברת IDE במתקן ההתפלה שורק, פנתה לבית המשפט בדרישה למנות בורר בין החברות אחרי שלטענתה נמנעה ממנה זכות הסירוב הראשונה לרכישת המניות שנמכרו לדן קפיטל
גם במכרז הגז החדש יתמודד רק תשובה
תשובה יידרש למכור החזקות במתקן התפלה - כדי לקנות מתקן אחר
תשובה נגד עיריית ת"א: דורש לקבל היתר בנייה למגדל בגבעת עמל
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
באוקטובר האחרון חתמה IDE, המוחזקת על ידי קבוצת דלק של תשובה ואלפא פרטנרס של אבשלום פלבר ואמיר לנג, על הסכם למכירת אחזקותיה בחברת שורק, המתפעלת את מתקן ההתפלה, לחברת התחבורה דן בעסקה של כחצי מיליארד שקל. ההסכם נועד לאפשר ל-IDE להשתתף במכרזים חדשים להקמת מתקני התפלה כחלק מהדרישות שהוצבו לחברה על ידי ועדת הריכוזיות.
לפני מספר ימים פנתה האצ'יסון לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה דחופה למינוי בורר על מנת שיכריע במחלוקות שהתגלעו בין השותפות.
בהתאם להסכם שנחתם בין IDE להאצ'יסון בשנת 2011 ניתנה לשני הצדדים זכות סירוב ראשונה במקרה של מכירת האחזקות בחברה המשותפת. לטענת האצ'יסון "בין הצדדים התגלעו מחלוקות באשר לתוכן ואופן הפעלת ומימוש הזכות הסירוב, בעוד ש-IDE סבורה כי יצאה ידי חובתה באמצעות שליחת הודעה על העסקה הנרקמת בצירוף הסכם המכר שכרתה עם הרוכשת הפוטנציאלית, האצ'יסון סבורה כי לא קיבלה מידע מספיק על מנת שתוכל לשקול אם ברצונה לממש את זכות הסירוב ההסכמית או אם לאו".
"האצ'יסון דרשה למנות בורר להכרעה במחלוקת, אך נתקלה בסירובה של IDE לפעול בהתאם להתניית הבוררות ההסכמית", נטען בבקשה. את IDE מייצג עו"ד צפריר נגבי ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות' ואת האציסון עו"ד רם ז'אן ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות'.
כאב הראש של תשובה
העתירה עלולה לייצר ל-IDE סרבול מסוג אחר, והוא היכולת שלה להרחיב את פעילותה בתחום התפלת המים. באוקטובר האחרון קבעה ועדת הריכוזיות ש-IDE תחויב במכירת אחזקותיה במתקן ההתפלה בשורק, כתנאי מקדים להשתתף במכרזים החדשים להקמת מתקני התפלה נוספים, בהם מתקן שורק 2 שצפוי להיות המתקן הגדול ביותר בישראל.
אם IDE תזכה במכרז, ועדיין לא תשלים את המכירה היא עשויה להעביר את אחזקותיה לנאמנות חיצונית.