שתף קטע נבחר

לא תאמינו כמה זמן ילדיכם "דבוקים" למסכים

חוקרים בבריטניה מצאו כי ילדים מבלים מול מסך הסמארטפון שלהם 23 שעות בשבוע - כפול מהזמן שהם מדברים עם הוריהם. משרד הבריאות בבריטניה כבר דחק בהורים: "אל תתנו לילדים סלולרי בזמן ארוחת הערב וההשכבה לישון"

הילדים מכורים למסכים, זה לא חדש לכם, אבל תופתעו עד כמה: סקר בבריטניה מגלה כי הילדים דבוקים למסכים כמעט יממה שלמה בכל שבוע, הרבה יותר מאשר הזמן שהם מבלים בשיחה עם בני המשפחה.

 

נייד (צילום: shutterstock)
שימוש במסכים על חשבון דברים אחרים(צילום: shutterstock)

הסקר נערך בבריטניה והקיף 2,000 אנשים. במהלך הסקר נבדקו הרגלי זמן החשיפה למסכים מהם עלה כי ילדים מבלים 23 שעות בשבוע כשהם מול הסמרטפונים והטבלטים. מנגד, הם מקדישים רק שעתיים בשבוע לשיחה עם בני המשפחה.

 

עוד עולה מהסקר כי יותר מ-54% מההורים מודאגים מכמות הזמן שהילדים מבלים מול הסלולריים, הטבלטים וקונסולות המחשב.

 

קראו עוד:

הקשר בין הנייד שלכם להפרעות קשב של הילדים

כך תשתמשו בנייד כדי לעזור לילדים

המלצות חדשות: להוציא מסכים מחדרי הילדים

 

בנוסף, הסקר גילה כי הילדים מבלים בממוצע שלוש שעות ו-18 דקות ביום מול המסכים, ורק שעה ו-43 דקות בשיחה עם ההורים. שני שליש מההורים אמרו כי היו רוצים שיהיה להם יותר זמן איכות עם ילדיהם. שניים מכל חמישה הודו כי הם נותנים לילדיהם מסך מגע, כדי להעסיקם, או במילים אחרות: כדי לקבל שקט מהילדים.

 

באיזה גיל כדאי לקנות טלפון לילדים?

 

 

הפסקות יזומות של שימוש במסכים

הסקר בא לאחר שמשרד הבריאות בבריטניה כבר דחק בהורים להפחית את זמן החשיפה למסכים, ולמנוע מהילדים עיסוק בסלולרי ובטבלט בזמן הארוחה המשפחתית ובעת ההשכבה לישון.

 

בתוך כך ממליץ המשרד שההורים יקפידו על ביצוע הפסקות בשימוש בסלולרי בטבלטים ובמשחקים כל שעתיים. המשרד קבע כי על ההורים לגלות אחריות גם ברשתות החברתיות, ולהימנע מפרסום תמונות ילדיהם ללא הסכמת הילד.

 

 

תחושת בדידות

"גם בארץ כמו בכל העולם אנחנו רואים עליה משמעותית של שיעור הילדים שמשתמשים למסכים", אומר הפסיכולוג חן גל. "במדדים בינלאומיים הילדים בישראל נמצאים באחד המקומות הגבוהים בעולם בשיעור החשיפה, ומדי שנה גיל הילדים הנחשפים למסכים יורד".

,

לדבריו, "אין רע בחשיפה למסכים כל עוד זה במינון המתאים, אבל כשהמינון מוגזם, הפעילות הזו באה על חשבון דברים אחרים שתורמים להתפתחות הילד, כמו מפגשים אחרי הצהריים עם חברים.

 

"אנחנו יודעים היום שילדים בוחרים להעדיף מסכים מאשר אינרטראקציה חברתית, פחות קוראים ספרים ולכן אוצר המילים והיכולת הוורבלית פחות מפותחת.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

"אנחנו רואים שהחשיפה למסכים גם מחריפה מצוקות: יותר ויותר מחקרים מצביעים על כך שתחושת הבדידות של הילד מול המסך גבוהה יותר.

 

"לכאורה מדובר באבסורד - הילד בעולם וירטואלי עמוס, ויכול לתקשר עם ילדים אחרים במרחב, אבל הסלולרי מגביר את תחושת הבדידות כי זה בסופו של דבר הוא עם עצמו, מה שעלול להגביר את הדיכאון ואת ההסתגרות של הילד בתוך עצמו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
למצוא את המינון המתאים
צילום: shutterstock
מומלצים