שתף קטע נבחר
 

תגלית רוסית: "זיהינו פיצוצי אור מסתוריים"

בגובה עצום, בשמיים בלי עננים: לוויין רוסי זיהה "פיצוצי אור" חזקים באטמוספירה הגבוהה. "כנראה תופעה פיזיקלית לא מוכרת"

 

שיגור הלוויין לומונוסוב, לפני שנתיים

שיגור הלוויין לומונוסוב, לפני שנתיים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"פיצוצי אור" מסתוריים, קילומטרים רבים מעלינו: לוויין רוסי שפותח במטרה לעקוב אחר האטמוספירה זיהה "פיצוצים" מסתוריים של אור, קילומטרים מעל קרקע כדור הארץ. כך אמרו מדענים רוסים.

 

בעבר זוהו תופעות מזג אוויר יוצא דופן באטמוספירה הגבוהה, אבל הצוות שמפעיל את הלוויין לומונוסוב אמר כי גילה משהו חדש לחלוטין. לפי הדיווח ב"ספוטניק", למרות שאירעו כמה התפוצצויות חזקות, מדענים רוסים אמרו כי לא ראו סימנים לסופה באזור.

שיגור לוויין לומונוסוב רוסיה 2016 ()
הלוויין לומונוסוב

הלוויין, שנקרא על שם מיכאיל לומונוסוב, שוגר ב-2016. מטרתו היא לחקור קרניים קוסמיות בעלות אנרגיה רבה, ובהן קרני גאמה. "בעזרת הטלסקופ, הצלחנו להשיג תוצאות חשובות אפילו יותר מאלו שציפינו להן", אמר החוקר מיכאיל פנסיוק. "נראה שנתקלנו בתופעה פיזיקלית לא מוכרת. אנחנו עדיין לא יודעים מה טבעה".

 

"לדוגמה, בעת שהלוויין היה בגובה של כמה עשרות קילומטרים, הוא זיהה כמה פעמים פיצוצי אור חזקים מאוד", אמר פנסיוק. "אבל הכול היה בהיר מתחת. שום סופה, אף ענן".

 

בשנים האחרונות, תיעדו לוויינים – ואפילו אסטרונאוטים בתחנת החלל הבינלאומית – פליטות חשמל יוצאות דופן. יש כמה סוגי גלי זוהר, והמוכרים שבהם הם רוחות אדומות וזרמים כחולים. אבל פרצי החשמל הללו תמיד מקושרים לסערות, ולכן התגלית הרוסית יוצאת דופן.

שיגור לוויין לומונוסוב רוסיה 2016 ()
שיגור הלוויין ב-2016

בזמן שהרוסים משתמשים בלוויינים כדי לחקור תופעות מדעיות, הם גם מפתחים מערכות צבאיות נגד לוויינים של מעצמת העל היריבה שלהן. בדו"ח חדש של הפנטגון, שכותרות "אתגרי הביטחון בחלל", נכתב כי "רוסיה וסין בפרט מפתחות מגוון אמצעים כדי לנצל את ההסתמכות האמריקנית על מערכות מבוססות חלל, ומנסות לאתגר את מעמדה בחלל".

 

לפי הדו"ח, האיומים המרכזיים כוללים בין היתר מערכות לוחמה אלקטרוניות נגד לוויינים, טילים נגד לוויינים ונשקים שכוללים קרני לייזר. הלוויינים האמריקניים משמשים מיליארדי בני אדם ברחבי העולם לניווט, ומשמשים את ארה"ב בעיקר למעקב מודיעיני, בייחוד אחר תוכנית הגרעין הצפון-קוריאנית ופעילות הצבאות של רוסיה וסין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים