שתף קטע נבחר

נמשכת השביתה בהדסה: "במקום צנתור דחוף - שחררו אותי הביתה"

המו"מ בין הנהלת הדסה להסתדרות הרופאים התפוצץ, ובית הדין לעבודה יצטרך להכריע. אחד השובתים: "ההנהלה זימנה מתמחים לשימוע לפני פיטורים ומשתמשת בהם כבני ערובה" . ההנהלה: "אין עילה לשבות"

 

 

גם היום (רביעי) נמשכת שביתת הרופאים בבתי החולים של "הדסה" בירושלים: עין כרם והר הצופים. זאת, לאחר שהמשא ומתן בין הנהלת הדסה להסתדרות הרופאים התפוצץ אתמול בשעת לילה מאוחרת. הערב צפויה פגישת משא ומתן נוספת בין ההנהלה להסתדרות, ומחר ב-10:00 יתקיים דיון בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בעניין מניעת השביתה, שהחלה ביום שלישי האחרון.

 

מדיקו חכישווילי הייתה אמורה לעבור צנתור כבר אתמול והגיעה הבוקר לבית החולים הדסה עין כרם רק כדי לגלות שהטיפול בוטל בפעם השנייה. היא סיפרה ל-ynet: "העבירו אותי מהר הצופים לעין כרם כדי לעבור צנתור ובגלל העיצומים שחררו אותי הביתה. הסבירו לי שאין רופאים ואין מרדים. עברתי אירוע מוחי קשה ואמרו לי שזו הפתעה שבמצבי אני בכלל מסוגלת לעמוד ולדבר. הסבירו לי שהטיפול דחוף, ובינתיים אני רואה שה'דחוף' הזה לא יהיה היום ולא מחר, אלא רק בשבוע הבא".

שביתה בבית חולים בירושלים  (צילום: ענבר טויזר)
בית החולים הדסה עין כרם שומם, אתמול (צילום: ענבר טויזר)

שביתה בבית חולים בירושלים  (צילום: ענבר טויזר)
(צילום: ענבר טויזר)

לדברי המתמחים, הסכסוך עם ההנהלה נובע מזימונם לשימוע לפני פיטורים של שבעה רופאים-מתמחים על ידי הנהלת הדסה. פרופ' קובי סוסנה, מנהל אגף הדימות בהדסה עין-כרם ששובת סיפר: "מתמחים שהיו אמורים להתחיל לעבוד בחודשים פברואר-מרץ קיבלו מכתבי שימוע, רופאים שעשו מעבר במיוחד לירושלים או שגרים בעיר, ומתנת הכניסה שלהם לתפקיד היא זימון לשימוע. הרופאים יצטרכו לשכנע את מנהל בית החולים למה כדאי לו להעסיק אותם, במקום שזה יהיה ההפך".

 

בעניין המבוי הסתום במשא ומתן אמר פרופסור סוסנה: "מה שגרם לפיצוץ במשא ומתן אמש הוא שהנהלת הדסה לוקחת את המתמחים האלה כבני ערובה ולא מוכנה לקבל אותם אלא אם ייחתם הסכם עם הסגל האקדמי. אנחנו לא מוכנים שרופאים במדינת ישראל בסכסוך עבודה יהיו בני ערובה. התנאי שלנו להנהלה הוא שיקבלו אותם לעבודה בנפש חפצה ובאותו רגע נסיים את השביתה".

שביתה בבית חולים בירושלים  (צילום: ענבר טויזר)
(צילום: ענבר טויזר)

בית הדין האזורי לעבודה אישר את קיום השביתה ללא הגבלת זמן אך מחר יתקיים דיון נוסף שבסופו עשוי לשנות את החלטתו. פרופסור סוסנה אמר: "אני מקווה שתחת חסותו נוכל להגיע לפתרון מהיר. לא התאהבנו בשביתה - אנחנו רוצים לעבוד והמטרה שלנו היא לסייע לחולים".

 

לדברי הנהלת בית-החולים, כל יום שביתה בהדסה מהווה נזק של כשישה מיליון שקלים למרכז הרפואי.

פרופסור זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה אמר היום ל-ynet: "השביתה הזו מיותרת והרסנית ואין לה כל עילה וכל סיבה. לא מדובר בשביתה על רקע אי קליטת המתמחים כיוון שהנושא הזה הוסדר עוד לפני השביתה. ההסתדרות הרפואית לא מוכנה להסכם שאמור היה להוריד את השכר המנופח של הרופאים הבכירים האקדמיים שגבוה באופן חריג ממקביליהם בבתי החולים האחרים, והם נתלים על דגל המתמחים. כל נושא השימוע הוא אקט טכני ולא משנה את המצב. הנהלת הדסה נתנה את הסכמתה לפגישה נוספת הערב. אתמול במשא ומתן ביקשנו שההסכם שאליו הגענו עם הרופאים האקדמיים יכובד וייכנס לביצוע בתחילת חודש מרץ, בהתאם להסכם ההבראה של בית החולים".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענבר טויזר
שביתה בביה"ח הדסה
צילום: ענבר טויזר
מומלצים