שתף קטע נבחר

 

גרמניה: שיא של 10 שנים בעבירות אנטישמיות

ב-2018 חלה עלייה של 9.4% במספר המעשים האנטישמיים במדינה: 62 מקרים היו תקיפות אלימות, 43 נפצעו. ברקע: גל אנטישמיות גם בצרפת

במעשים האנטישמיים בגרמניה חלה עלייה חדה בשנת 2018, והם הגיעו לשיא של עשור. כך עולה מדו"ח על בסיס נתונים משטרתיים שהזמינה סיעת שמאל בפרלמנט הגרמני ושעותק ממנו הגיע לידי סוכנות הידיעות AFP.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

התקיפה האנטישמית שביצע הסורי בברלין    (צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות)

התקיפה האנטישמית שביצע הסורי בברלין    (צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

1,646 מעשים אנטישמיים. הפגנה נגד אנטישמיות בפרנקפורט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
1,646 מעשים אנטישמיים. הפגנה נגד אנטישמיות בפרנקפורט(צילום: רויטרס)

הדיווח הזה בא כשברקע התחזקות של הימין הקיצוני בגרמניה ובמדינות אחרות באירופה, ובעוד גרמניה מתמודדת עם המוני מהגרים – קרוב למיליון – שהגיעו אליה מהמזרח התיכון ומאפריקה באמצע העשור.

 

לפי הדו"ח החדש, בשנת 2018 נרשמו בגרמניה 1,646 מעשים אנטישמיים – עלייה של 9.4% משנת 2017. מספר התקיפות האלימות האנטישמיות בגרמניה עלה מ-37 בשנת 2017 ל-62 בשנה שעברה, ולפי הנתונים 43 בני אדם נפצעו בהן.

 

אחת ההתקפות האנטישמיות המחרידות מכולן נרשמה באפריל אשתקד. סורי בן 19 תועד בברלין מצליף בחגורה באדם ארמוש, ערבי-ישראלי בן 21. ארמוש וחבר יהודי ערכו ניסוי שנועד לבדוק אם אכן מסוכן ליהודים להסתובב ברחוב בגרמניה, ולשם כך חבש ארמוש כיפה ויצא להסתובב ברחוב. אז הותקף. בית משפט בגרמניה גזר על התוקף חודש מאסר.

גל תקיפות אנטישמיות צרפת  (Photo: AFP)
צלבי קרס על דמותה של סימון וייל בצרפת(Photo: AFP)

גל תקיפות אנטישמיות צרפת  ()
המילה הגרמנית Juden על חנות מאפים בפריז

בעקבות התקיפה אמר אז יושב ראש המועצה המרכזית של יהודי גרמניה, יוסף שוסטר, כי הוא מציע ליהודים המבקרים בערים גדולות בגרמניה שלא לחשוף את הכיפה שלראשם. הרב הראשי לישראל דוד לאו קרא ליהודי גרמניה שלא להסיר את הכיפה: "הכיפה היא סמל יהודי, המשיכו לשאת אותה בגאון".

 

בעקבות פרסום הדו"ח אמר היום בצהריים הרב יהודה טייכטל מהקהילה היהודית בברלין: "לצד הנתונים הקשים, שמחייבים טיפול ביד קשה עד למיגור התופעה, אנו רואים באופן עקבי את בכירי הממשל הגרמני עושים מאמץ עליון כדי לטפל באנטישמיות. רק השבוע התחלנו בבניית הקמפוס היהודי בלב ברלין, בתמיכה ממשלתית רחבה, לרבות הדרג העליון של הממשל. הקמפוס צפוי להביא לשיא חדש את התפתחות החיים היהודיים".

 

הדו"ח המטריד מגרמניה מגיע אחרי סוף שבוע שבו פקדה סדרת אירועים אנטישמיים את צרפת, ביתה של הקהילה היהודית הגדולה בעולם מחוץ לארה"ב ולישראל. בין השאר רוססו צלבי קרס על תיבות דואר שעליהן תמונת ניצולת השואה היהודייה סימון וייל, נכתבה המילה Juden על חנות מאפים בפריז והושחתה אנדרטה לזכר הצעיר היהודי אילן חלימי שעבר התעללות קשה ונרצח בהתקפה אנטישמית ב-2006.

 

סדרת התקיפות האנטישמיות בצרפת באה כשברקע נתונים רשמיים של הרשויות שם המצביעים על עלייה מדאיגה בתקיפות נגד יהודים: מספר המעשים האנטישמיים שדווחו ונחקרו עלה מ-311 בשנת 2017 ל-541 ב-2018. יש מי שקושרים את סדרת התקיפות האחרונה לתנועת המחאה החברתית "האפודים הצהובים", שלדברי גורמים בממשלה הסתננו אליה ארגוני ימין קיצוני.

 

היום בצהריים פרסם נשיא צרפת עמנואל מקרון הודעה שבה גינה את העלייה באנטישמיות ואמר כי היא בלתי מתקבלת על הדעת.

 

בהכנת הידיעה השתתף קובי נחשוני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פרנקפורט, גרמניה
צילום: רויטרס
מומלצים