נתניהו נפגש בפולין עם שר החוץ של עומאן: "רבים הולכים בעקבותיכם"
ראש הממשלה נועד בשולי ועידת ורשה לשלום וביטחון במזרח התיכון עם יוסף בן עלאווי. "ההחלטה האמיצה של הסולטן קאבוס להזמין אותי לבקר אצכלם מביאה לשינוי בעולם", אמר נתניהו לשר החוץ של עומאן, שהגיב: "האנשים במזרח התיכון סבלו רבות כי הם נותרו בעבר"
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ד') בוורשה בירת פולין עם שר החוץ של עומאן, יוסף בן עלאווי. "אני שמח לפגוש אותך שוב", אמר נתניהו לשר בפגישה שנערכה בשולי הוועידה לשלום וביטחון במזרח התיכון. "ההחלטה האמיצה של הסולטן קאבוס להזמין אותי לבקר בעומאן מביאה לשינוי בעולם. היא סוללת את הדרך לרבים אחרים לעשות את מה שאתה אמרת - לא להיות תקוע בעבר אלא להתקדם אל העתיד".
נתניהו אמר עוד: "רבים הולכים בעקבותיכם, גם כאלה שנמצאים כאן היום בוועידה. אני מודה לכם על המדיניות החיובית הזאת, שפניה לעתיד ושעשויה להוביל לשלום ולשגשוג עבור כולם. אני מודה לך בשם אזרחי ישראל, ואני מרשה לעצמי לומר שגם בשם רבים במזרח התיכון".
בן עלאווי אמר: "זהו חזון חדש וחשוב לעתיד. האנשים במזרח התיכון סבלו רבות כי הם נותרו בעבר. זהו עידן חדש למען העתיד ולמען שגשוג לכל העמים".
רה"מ נתניהו נחת הלילה בפולין, כדי להשתתף בוועידה שאותה ארגנו במשותף ארצות הברית ובת בריתה במזרח אירופה, פולין. הוועידה נערכת במעמד סגן נשיא ארה"ב מייק פנס ומזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו. הוועידה עוסקת בשני נושאים מרכזיים - האיום האיראני וקידום השלום במזרח התיכון.
שר החוץ העומאני, בן עלוואי, נפגש עם ראש הממשלה נתניהו לאחרונה לפחות בשתי הזדמנויות. בן עלוואי ביקר בישראל וברשות הפלסטינית בחודשים פברואר ואוקטובר בשנה שעברה, ואף ביקר במסגד אל אקצה.
בחודש אוקטובר האחרון, ערך רה"מ נתניהו ביקור חשאי בעומאן ונפגש עם השליט הסולטן קאבוס בן סעיד. יממה לאחר פרסום הביקור, אמר בן-עלוואי כי "עומאן לא מתווכת בין ישראל לפלסטינים, אך מציעה סיוע ורעיונות בניסיון לעזור לשני הצדדים להגיע להסכמות. הדרך אינה סוגה בשושנים, אך העדיפות העליונה שלנו היא לסיים את הסכסוך וליצור עולם חדש".
בהודעה משותפת נמסר כי הצדדים דנו אז בדרכים לקידום תהליך השלום במזרח התיכון, וכן בכמה נושאים בעלי עניין משותף למען השגת שלום ויציבות באזור. בהודעה מטעם ראש הממשלה נאמר אז כי "ביקורו של נתניהו הוא צעד משמעותי ביישום המדיניות להידוק הקשרים עם מדינות האזור, תוך מינוף יתרונותיה של ישראל בביטחון, בטכנולוגיה ובכלכלה".