שתף קטע נבחר
 

למה כדאי ללמוד רוקחות? רוקחים מספרים

ההרשמה לשנת הלימודים האקדמית תש"פ בעיצומה - ואנחנו כאן בערוץ הלימודים ננסה לסייע לכם לבחור במקצוע שיתאים לכם. והפעם: רוקחות

אם אתם עומדים לפני לימודים אקדמיים ועוד לא החלטתם מה תרצו לעשות "כשתהיו גדולים", אחת האופציות היא לימודי רוקחות. מה ללמוד? כתבה ראשונה בסדרה.

 

דוד פפו, יו"ר הסתדרות הרוקחים, אמר כי יש מחסור בעובדים בתחום: "המחסור ברוקחים נובע ממספר סיבות: העיקרית - פתיחה מסיבית של בתי מרקחת על ידי קופות החולים, ללא מתן אפשרות למטופלים לרכוש התרופות גם בבתי מרקחת חיצוניים. בנוסף, פחות סטודנטים מגיעים מחו"ל ותפוקת האוניברסיטאות המקומיות לא מדביקה את הפער. עומס הרגולציה וההכבדה בפעילות השוטפת, גורמת גם היא לנטישה של הדלפק וחיפוש משרות בתחום שאינן במגע עם קהל".

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

בישראל ניתן ללמוד רוקחות בשני מוסדות: האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת בן גוריון בנגד. הלימודים אורכים כארבע שנים כאשר הסמסטר האחרון מוקדש לסטאז' לטובת הכשרה מעשית.

 

רוקחים מספרים

אלכס קורז', מנהל שיווק וסחר בית מרקחת ברשת סופר-פארם, הסביר מדוע בחר ללמוד את המקצוע: "החלטתי ללמוד רוקחות כי אהבתי שהתחום מאוד רחב ונותן ידע במגוון נושאים בהם פיזיולוגיה, רפואה, כימיה ועוד רבים נוספים. יש מגוון תחומים שהמקצוע הזה חובק והוא נותן בסיס רחב מאוד להתפתחות בשלב מאוחר יותר. במסגרת הלימודים, רכשתי ידע על השפעתם של חומרים פעילים על גוף האדם וכמובן על השפעות שילובם זה בזה. התחלתי את דרכי בסטאז' ברשת, במסגרתו עבדתי כמתלמד בבית המרקחת ורכשתי ניסיון בתשאול מטופלים, בדיקת אינטראקציות בין תרופות, יעוץ רוקחי ובשלב מאוחר יותר ובליווי צמוד של רוקח, השתלבתי בעבודה בפועל".

 

קורז' אמר כי עם הזמן הוא התקדם בתפקיד: "כיום אני מתפקד כמנהל שיווק וסחר בתחום בית מרקחת ברשת. חשוב לי שכל המתלבטים מה ללמוד ידעו שאפשר וניתן להתקדם, שרוקחות היא בסיס מאוד רחב, שמאפשר להתפתח לכיווני רוקחות קהילתית, מחקר ותעשייה, ניהול ועוד. הלימודים פותחים חלון להמון כיוונים ואפשר לבחור לאן רוצים ללכת אחר כך. אני מהווה דוגמה חיה לכך שכן בגיל צעיר חשבתי שאני אהיה טוב במחקר ופיתוח וכשהבנתי שזה לא בשבילי הלכתי לכיוון ניהולי. בסוף, בתחום שלנו, לכל אחד יש את המקום לעשות את מה שהוא נהנה ממנו ומשם אפשר לצמוח".

 

מנאל מסארוה, מנהלת בסניף סוקולוב הרצליה של הרשת, הוסיפה: "למדתי רוקחות כי אהבתי את הרעיון של לעזור לאנשים, להוות את הבקרה האחרונה מול המטופל ולוודא שהוא מבין איזה טיפול הוא קיבל וכיצד עליו לקחת אותו. תואר ראשון ברוקחות הוא בסיס רחב לתואר שני בהמון כיוונים בין אם אחר כך רוצים לנהל בית מרקחת וממשיכים לתואר שני במנהל עסקים או בין אם רוצים לעסוק במחקר ופיתוח וממשיכים לתואר שני ברוקחות. לדעתי, היופי במקצוע, הוא שממשיכים להתפתח וללמוד במפגש עם הלקוחות. צריך לדעת להעביר את המסר למטופל, בשפה פשוטה וברורה מכיוון שחוסר הבנה ועוד גורמים פשוטים אחרים הרבה פעמים מונעים ממטופלים לקחת את התרופה, והתפקיד שלנו הוא לתת להם פתרונות. גם בפרקטיקה, השכר מתגמל ומדובר במקצוע עם המון אפשרויות תעסוקה. יש ביקוש נרחב בשוק לרוקחים בניגוד לבעלי מקצוע אחרים שמתקשים למצוא עבודה בתום התואר".

 

חנה שילה, רוקחת ראשית ברשת פנופארם במתחמי חצי חינם, דיברה על השכר במקצוע: "הלכתי ללמוד רוקחות ממניעים כלכליים, הבנתי שזה מקצוע מעניין ללמידה ושקל למצוא עבודה נוחה ומתגמלת כלכלית. ב-20 השנים שאני עובדת כרוקחת מעולם לא היה לי קושי למצוא עבודה וזה לא מובן מאליו. מי שאוהב כימיה, ביולוגיה ואת כלל מדעי הטבע ומדעים מדויקים אבל היה רוצה ללמוד אותם בצורה שלאחר מכן תהיה פרקטית - רוקחות זה המקצוע בשבילו מכיוון שאפשר לתרגם את הלימודים לעבודה בפועל".

 

שילה הוסיפה כי לייעוץ הרוקחי יש ערך מוסף גדול ללקוחות. "באמצעותנו הם מקבלים הסבר מקיף על הטיפול התרופתי ובעצם את כל המידע שהמטופל צריך", היא אמרה. "בעידן הדיגיטלי שבו כמויות אדירות של מידע נגישות לכל, חשוב ללכת לאיש מקצוע בעל ניסיון שיידע לברור בערימת הידע ולתת מידע אמין וממוקד שלא יבלבל את הלקוח. אני חושבת שהמקצוע מתאים למי שאוהב לעזור לאנשים. כשאני באה לעבודה אני מרגישה שאני באה לתת תרומה. אני מאוד אוהבת את העבודה עם האנשים ואת האינטראקציה איתם. כשעובדים במקום קבוע, באופן טבעי מתחילים להכיר את המטופלים ואת החיים שלהם ומייעצים להם בהתאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים