שתף קטע נבחר

 

עוד שמות בנבחרת גנץ: נציג גאה, חרדית ויוצא אתיופיה

ראש העיר רעננה לשעבר איתן גינזבורג, סגן ראש העיר תל אביב לשעבר אסף זמיר, יו"ר המכינה הקדם צבאית לשעבר גדי יברקן ומנכ"לית משרד התרבות לשעבר אורלי פרומן יתמודדו על מקום בכנסת במסגרת מפלגת חוסן לישראל-תל"ם

 

המצטרפים החדשים לרשימת חוסן לישראל    (מתוך עמוד היוטיוב של בני גנץ)

המצטרפים החדשים לרשימת חוסן לישראל    (מתוך עמוד היוטיוב של בני גנץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראשי חוסן לישראל-תל"ם בני גנץ ומשה (בוגי) יעלון חשפו הערב (יום ה') שבעה שמות שיתווספו לנבחרת שתוצג במלואה ביום שלישי הקרוב. שלושה מתוך שבעת המצטרפים החדשים הם אנשי מטעם רשימתו של שר הביטחון לשעבר יעלון, בהם משה מטלון - חבר כנסת לשעבר מטעם מפלגת "ישראל ביתנו", גדי יברקן ואורלי פרומן.

 

איתן גיזבורג, ראש העיר רעננה לשעבר, ראש העיר הגאה הראשון בישראל. גינזבורג מונה לתפקיד במרץ שעבר לאחר מינויו של זאב בילסקי לראשות מטה הדיור. הוא התמודד על התפקיד מחדש באוקטובר האחרון והפסיד בסיבוב השני לעיתונאי לשעבר חיים ברוידא.

 

אסף זמיר  (צילום: יח
אסף זמיר (צילום: יח"צ עיריית תל אביב)

ראש העיר רעננה איתן גינזבורג הצביע עם בן זוגו בחירות מקומיות ()
איתן גינזבורג מצביע עם בן זוגו בבחירות המקומיות

אסף זמיר, סגן וממלא מקום ראש עיריית תל אביב לשעבר ומחזיק תיק החינוך, יו"ר תנועת "רוב העיר". זמיר ניסה את מזלו בבחירות האחרונות כשקרא תיגר על ראש העיר רון חולדאי. זמיר הפסיד בבחירות ונכנס לאופוזיציה בעירייה. כעת יתמודד על מקום בכנסת ישראל.

 

עוד הצטרף לרשימה גדי יברקן, יו"ר המכינה הקדם צבאית בארי לשעבר ומייסדה. יברקן הוא יוצא הקהילה האתיופית. גדי (דסטאו) יברקן נולד באתיופיה ועלה עם משפחתו לארץ ב-1991 כשהיה בן תשע. הוא למד בפנימייה במקווה ישראל והתגייס לסיירת גבעתי. יברקן היה לנציג העדה האתיופית הראשון שעמד בראש מכינה קדם צבאית וכיום הוא פעיל חברתי. יברקן מגיע מטעם רשימת תל"ם בראשות יעלון.

 

כפי שנחשף ב-ynet וב"ידיעות אחרונות", מצטרפת נוספת לרשימה היא עומר ינקלביץ', פעילה חברתית חרדית, מייסדת קרן "רק התחלנו" לשילוב אוכלוסיות פריפריאליות ומודרות הצטרפה לרשימת . ינקלביץ (41) נשואה ואם לחמישה ילדים, היא עורכת דין ומרצה. היא חברה ופעילה בקהילה החרדית האנגלו-סכסית בבית שמש. ינקלביץ מוכרת מאוד בקהילה החרדית ובמסגרת פעילותה החברתית היא הקימה מיזם, שנקרא "אמנות ואמונה - המרכז לאמנות ברוח יהודית". בנוסף,הקימה את מרכז "עלמא", המעניק סיוע משפטי לנשים חרדיות.

 

עומר ינקלביץ (צילום: אבישג שאר ישוב )
עומר ינקלביץ(צילום: אבישג שאר ישוב )

גדי יברקן (צילום: עופר חג׳יוב)
גדי יברקן(צילום: עופר חג׳יוב)

משה מטלון (צילום: עופר חג׳יוב)
משה מטלון(צילום: עופר חג׳יוב)

ינקלביץ תקפה את המאבק שמנהלים ארגונים בישראל נגד ההפרדה המגדרית בציבור החרדי, וטענה כי מדובר ב"רדיפה אנטי חרדית המבקשת לכפות ערכים חילוניים על הציבור החרדי". לטענתה, המאבק נגד הפרדה מגדרית אצל החרדים מונע מנשים חרדיות להתקדם.

 

עוד נוסף לרשימה, משה מוץ מטלון, יו"ר ארגון נכי צה"ל לשעבר, וח"כ בכנסת ה-18 מטעם מפלגת "ישראל ביתנו". מטלון רץ ברשימת ישראל ביתנו גם בכנסת ה-20, אך לא נכנס לכנסת. הוא הפך לנכה במהלך שירותו הצבאי לאחר שנפצע בתאונת משאית.

 

עוד נוספה לרשימה, אורלי פרומן, אשת חינוך, מנכ"לית משרד התרבות והספורט לשעבר ואלון שוסטר, סגן אלוף במיל', ראש המועצה האזורית שער הנגב לשעבר. 

 

ההודעה שהציגה שותפות ב"חוסן-תל"ם"

יעלון הקים רק לפני כמה שבועת את מפלגתו החדשה, אולם מאז שפרש מהממשלה והכנסת הוא לא הצליח לעבור את אחוז החסימה בסקרים. החיבור וההסכם עם מפלגת "חוסן לישראל" של גנץ קיבל יעלון את המקום ה-2 ברשימה אבל גם מעמד של שותף כמעט שווה זכויות. גם ההודעה שיצאה הערב היא "הודעה משותפת בשם מפלגת חוסן לישראל ותל"מ".

 

יעלון יכול לרשום לעצמו הישג יוצא דופן ביחס לכוחו האלקטורלי לפני החיבור עם גנץ, בכך שהצליח להכניס לרשימה שישה מועמדים מטעמו במקומות ריאליים. בעשירייה הראשונה יש ליעלון שלושה מקומות בכירים: מקום שני לעצמו, מקום חמישי ליועז הנדל ומקום שמיני צביקה האוזר. בעשירייה השנייה, כך מגלה ההודעה, יש ליעלון עוד שלושה מועמדים מתוך השבעה המועמדים שנחשפו הערב.

 

כמה ימים לפני ההסכם בין גנץ ליעלון נחשפה ב"ידיעות אחרונות" מחלוקת פנימית חריפה במטה גנץ ביחס להסכם על יעלון. אחד הגורמים מתח ביקורת על יעלון ואמר כי "לתת ליעלון שלושה שריונים בעשירייה הראשונה זה הסכם כניעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים