ברק פוגע בכן שיגור, אסטרונאוטית מרחפת בחללית, טביעת נעל על הירח: התמונות הכי יפות ומיוחדות של צלמי נאס"א מוצגות בספר חדש
צוות אפולו 1 נח לאחר אימון יציאה ממים. המטרה: הישרדות במקרה של נחיתת אונס במים(צילום: נאס"א)
ההישגים המדהימים של נאס"א
מוצגים עכשיו בספר חדש הכולל 400 תמונות מארכיון סוכנות החלל האמריקנית. במהלך 60 שנותיה, נאס"א הצליחה להציב רכבי חלל על מאדים, לצלם אין ספור כוכבים ואסטרואידים וכמובן להנחית בני אדם על הירח. ההישגים, וגם הכישלונות הכואבים, תועדו על ידי צלמי סוכנות החלל. צפו בכמה מהתמונות שבספר.
האסטרונאוט דייב סקוט בוחן במשימת אפולו 9 ב-1969 כמה מערכות של חליפות חלל שבהן ייעשה שימוש בשיגורים לירח (צילום: נאס"א)
אסטרונאוטים של נאס"א ליד הקפסולה שלהם במרכז האמנות בשאטו לה קוסט, צרפת(צילום: נאס"א)
מעבורת החלל דיסקברי עוגנת בתחנת החלל הבינלאומית ב-2005. השיגור הראשון שלה היה ב-1984 והיא שוגרה מאז 39 פעמים(צילום: נאס"א)
המתמטיקאית אמי איסלי, אחת האפרו-אמריקניות הראשונות שעבדו כמדעניות מחשבים בנאס"א (צילום: נאס"א)
הזוהר העמום שסובב שיגור – תוצאה של חנקן בחיפוי תרמי מגיב לחמצן(צילום: נאס"א)
מיי ג'מיסון, האישה השחורה הראשונה בחלל, בתוך מעבורת החלל אנדוור(צילום: נאס"א)
ספינת האם "כדורים שלושה" טסה מעל X-15 ב-1961. שלושה מטוסי ניסוי כאלה פותחו, קבעו שיאי מהירות וגובה והגיעו לגבול החלל – הכול במטרה להשיג תוצאות מחקריות שבהמשך סייעו בפיתוח מטוסים וחלליות(צילום: נאס"א)
טביעת הנעל של באז אלדרין על הירח, ב-1969. מדעני נאס"א בטוחים שגם היום הטביעות נראות היטב, עקב העובדה שעל הירח לא יורד גשם שיכול לשחוק אותן(צילום: נאס"א)
טכנאים ליד החללית המאוישת האמריקנית הראשונה, מרקורי-רדסטון 3, ב-1961. בשיגורים הבאים לא ניתן היה לצלם ממרחק קרוב כל כך בזמן תדלוק(צילום: נאס"א)
ניל ארמסטרונג ובאז אלדרין מאפולו 11, שני האסטרונאוטים הראשונים שהלכו על הירח(צילום: נאס"א)
ברק פוגע בכן השיגור של המעבורת צ'לנג'ר, ב-1983(צילום: נאס"א)
זהו HIAD, או בתרגום שמו המלא – כלי על-קולי מאיט אווירודינמי ומתנפח. הוא פותח במטרה לסייע בחדירת רכבי חלל לאטמוספירה של כוכבים. ב-2012 שרד HIAD ניסוי באטמוספירה של כדור הארץ, במהירות של 12 אלף קמ"ש(צילום: נאס"א)
אד וייט מצולם על ידי מפקד ג'מיני 4, ג'ים מקדיויט. במשימה זו, ב-1965, ביצע וייט את הליכת החלל האמריקנית הראשונה(צילום: נאס"א)
רוברט מקול ניבא באמצע שנות השבעים שצי מעבורות חלל יסייעו לבניית תחנת חלל. זאת אכן הוקמה, אבל להבדיל מההדמיה בכל שיגור שוגרה מעבורת אחת, ולא כמה(צילום: נאס"א)
עטיפת הספר(צילום: נאס"א)
תמונות רבות הן מעידן מרוץ החלל וממשימות אפולו, תקופה שהוגדרה כ"תור הזהב" של נאס"א. "ברור שהיו תמונות מפורסמות רבות שהיו יפות מדי מכדי להשאיר בחוץ, אבל רצינו גם להכניס תמונות פחות מוכרות, ולכן נברנו לתוך הארכיונים", אמר פייר ביזוני, מחבר הספר, לאתר New Scientist.
נאס"א הוקמה ב-1 באוקטובר 1958, כסוכנות החלל האזרחית הראשונה בעולם. היא נוסדה במהירות בתגובה להצלחת ברית המועצות לשגר שנה לפני כן את ספוטניק 1, הלוויין הראשון ששוגר לחלל, ומה שהצית את מרוץ החלל בין ארצות הברית לסובייטים. 11 שנים אחר כך, ב-20 ביולי 1969, כבר היו האמריקנים במקום אחר לגמרי – כשניל ארמסטרונג היה לאדם הראשון שצועד על אדמת הירח.
הירח תופס חלק נכבד מהספר, אבל יש בו גם התייחסות לכוכב הבית של נאס"א - כדור הארץ. "העובדה שאנחנו לא יכולים להעביר 7 מיליארד איש נותרה בעינה", אמר ביזוני לפי ה"דיילי מייל". "כדור הארץ חייב להיות בראש סדר העדיפויות שלנו בנוגע להבטחת עתיד מוצלח למין האנושי".