100 מיליון דולר בדרך לירח: "הנחיתה ב-11 באפריל"
אם לא יהיו דחיות של הרגע האחרון, החללית של עמותת SpaceIL תשוגר מפלורידה לירח בלילה שבין חמישי לשישי. החללית תקיף את כדור הארץ במסלולים אליפטיים, עד שתילכד בכוח המשיכה של הירח ב-4 באפריל. שבוע לאחר מכן אמורה החללית לנחות על הירח
אחרי עבודה של שמונה שנים, בלילה שבין חמישי לשישי - זה קורה: החללית "בראשית" של עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית תשוגר לירח מקייפ קנאברל שבפלורידה. במסיבת עיתונאים שהתקיימה הבוקר (יום ב') ברמת גן אמרו בעמותה הישראלית כי החללית הישראלית אמורה לנחות על הירח ב-11 באפריל בשעות הערב באזור ים השלווה - יומיים לאחר הבחירות לכנסת ה-21. רוב המימון של הפרויקט, 100 מיליון דולר, הגיע מתרומות - 40 מיליון מהסכום נתרם על ידי המיליארדר מוריס קאהן. אחרי השיגור, כך הוכרז במסיבת העיתונאים, יתקיימו שיעורים בנושא בבתי הספר. עם זאת, ייתכנו דחיות בשיגור.
השיגור יהיה כאמור בלילה שבין חמישי לשישי בשעה 3:45 (שעון ישראל). כעבור שלוש דקות המשגר של חברת spaceX - שבאמצעותו תשוגר החללית - יפריד את השלב הראשונה. כעבור עוד דקה תוסר החופה מעל המטען - החללית הישראלית ולוויין תקשורת גדול מאינדונזיה.
32 דקות אחרי השיגור תשוחרר החללית מהמשגר ותהיה עצמאית בחלל. מנכ"ל עמותת SpaceIL, ד"ר עידו ענתבי, אמר: "מהרגע שהחללית השתחררה - היא אמורה להתחיל לדבר איתנו. שתי דקות אחרי ההפרדה, אנחנו אמורים לקבל אותות ראשונים מהחללית. לאחר מכן הרגליים שלה ייפתחו. נעשה סדרת בדיקות - שתימשך 20 דקות - וכשעה לאחר השיגור היא תיכנס למוד שיוט ותעשה אליפסה ראשונה. אם יידרש - אחרי 9 שעות תתבצע הפעלת מנועים ראשונה - כדי לשים את החללית למסלול הנכון".
ד"ר ענתבי הוסיף כי החללית תנוע במסלול אליפטי סביב כדור הארץ, עד שתילכד בכוח המשיכה של הירח ב-4 באפריל. שבוע לאחר מכן יגיע הרגע ההיסטורי של הנחיתה על הירח.
על שלב הנחיתה, הוא אמר: "ליד הירח יתבצע תמרון מורכב של החללית כדי להילכד ולהקיף את הירח בתנועה אליפטית. הנחיתה תהיה אוטומטית לחלוטין. הנחיתה תתחיל מ-30 ק"מ ועד לנחיתה רכה על פני הירח. כשנגיע לירח - יוצב דגל ישראל על הירח, נצלם תמונות וסרטי וידאו במהלך הנחיתה ולפניה".
מנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית, עפר דורון, סיפר במסיבת העיתונאים על הבדיקות הרבות שעברה החללית הישראלית במפעל ביהוד: "חיממנו וקיררנו את החללית במשך 10 ימים – כדי לדמות את התנאים בחלל. עשינו ניסוי לבדוק איך למצוא את החללית. עשינו עקיבות על חללית אמריקנית, שמקיפה על הירח. התאמנו על עקיבה כדי לחזות את המיקום בצורה מדויקת כדי לנחות במקום הנכון".
מוריס קאהן, שתרם 40 מיליון לפרויקט וגייס 60 מיליון דולר נוספים, סיפר כי השבתת הממשל כמעט שיבשה את המשימה הישראלית. הוא אמר כי לאחר שאישים רבים ניסו לשכנע את ממשל טראמפ להכניס את החללית לתחומי ארצות הברית לקראת השיגור, אך ללא הצלחה. בסופו של דבר אדם מסוים – שאת שמו הוא לא הזכיר – סייע במשימה. "אני לוקח את זה כסימן – ששום דבר לא יעצור אותנו", הוא אמר.