שתף קטע נבחר
 

המטרה: ערים חכמות, חדשניות ובטוחות

בשבוע הבא תיפתח בפעם השלישית ועידת השלטון המקומית לחדשנות שתכלול השנה את Muni Expo - תערוכת חדשנות אורבנית, Muni World - ועידה בינלאומית שתתמקד בזווית הביטחונית בהשתתפות האו"ם ועוד. "אנחנו עמלים על איתור טכנולוגיות חדשניות ויצירתיות, שיתנו מענה לאתגרים מוניציפליים". כל הפרטים

בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות

 

העידן הטכנולוגי הנוכחי מציע אינספור הזדמנויות - ושלל אתגרים: מצד אחד, הכל הופך חכם יותר - החל מהסלון הביתי, הטלוויזיה החכמה והשואב הרובוטי שבזכותו אנחנו יכולים להישאר על הספה, דרך מכוניות חכמות יותר שמסוגלות לאבחן ולמנוע תקלות בעצמן, שירותי תוכן שמציעים לנו בדיוק את הסדרה שתצליח להדביק אותנו למסך, אפליקציות שיסדרו לנו את הטיול הבא בזול ואפילו מקררים שיודעים להגיד לנו מתי ייגמר החלב ומה צריך להשלים מהסופר. הכל מחובר והכל חכם - אבל זה לא מתחיל ונגמר במרחב הפרטי. למעשה, המגמה הרווחת של ערים חכמות - כלומר, של שירותים מוניציפליים שעוברים תהליכי דיגיטציה ופיתוחים טכנולוגיים משמעותיים, צפויה להמשיך ולהתרחב.

 

ערים חכמות (צילום: shutterstock)
ערים חכמות(צילום: shutterstock)


אלא שלצד החלומות על קדמה ועל עתיד פשוט יותר עבורנו, כבני אדם וכאזרחים, יש גם שורה ארוכה של אתגרים: בראש ובראשונה - אתגר אבטחת המידע והסייבר, שהרי ככל שיותר מכשירים ושירותים מחוברים לרשת, כך יש יותר הזדמנויות לייצר עליהם מתקפות ממוחשבות. אבל אתגר הסייבר הוא ממש לא היחיד ברשימה. הרשויות המקומיות שמנסות להצעיד קדימה את תושביהן עוסקות בפתרונות טכנולוגיים מסביב לשעון - באיך להביא חדשנות אמיתית לידי ביטוי גם במערכת החינוך, הרווחה והתרבות, איך לחזק קשרים מקוונים עם האזרחים, איך לשפר את תחושת הביטחון שלהם באמצעים מתקדמים ובעיקר - איך לרתום את הטכנולוגיה לטובתנו, ולהבטיח שהיא לא הופכת לנקודת תורפה משמעותית בדרך.

 

כדי לתת מענה מרוכז לכל הדילמות האלה, מתכנסת ועידת השלטון המקומית לחדשנות ב-27-28 לפברואר במרכז הירידים בתל אביב. הוועידה תכלול השנה שלושה כנסים: Muni Expo - תערוכת חדשנות אורבנית, Muni World - ועידה בינלאומית בהשתתפות האו"ם, והוועידה הפוליטית בהשתתפות ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הפנים אריה דרעי.

 

"במהלך כל השנה אנחנו עמלים על איתור טכנולוגיות חדשניות ויצירתיות, שיתנו מענה לאתגרים מוניציפליים", מסביר חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי. "את כל הידע שצברנו במהלך השנה, אנחנו מביאים לוועידת השלטון המקומי לחדשנות שאנו מקיימים זו השנה השלישית ברציפות. המטרה המרכזית של הכנס היא להעניק לרשויות המקומיות את הכלים החדשניים והעדכניים ביותר כדי לשפר את איכות החיים בהן, ולחסוך זמן וכסף רב. בעידן הטכנולוגי בו אנו חיים, החדשנות האורבנית קריטית לקידומן של רשויות מקומיות".

 

חיים ביבס ()
חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי.

 

ועידת השלטון המקומי לחדשנות תארח שורה של פאנלים מקצועיים בנושאים כמו ערים דיגיטליות כמנוף לצמצום פערים, אנרגיה ירוקה, איך בונים ערים חכמות ואיך דואגים לבטחון התושבים? לצד המושבים המגוונים ייערך כמובן יריד חדשנות - מהגדולים במזרח התיכון, ובו כ-170 מציגים בתחומים הקשורים לניהול עיר חכמה: החל מ-IoT, דרך חממות טכנולוגיות ועד לתשתיות ותברואה. יוצגו למשל פתרונות של חנייה רובוטית - המבוצעת ללא התערבות אנושית, קרוסלת מקומות חניה - כפתרון למצוקה הבוערת במרכזי הערים, אפליקציות חכמות לשירותים עירוניים וגביית תשלומים, ואפילו פינוי אשפה רובוטית.

 

ועידת השלטון המקומי ()
ערים דיגיטליות כמנוף לצמצום פערים.

 

גם בשדה העולמי יש לוועידה הרבה מאוד מה להציע: השנה, לראשונה, ועידת הטרור של מועצת האו"ם (CTED) תקיים כנס במהלך הוועידה, שיתמקד בזווית הבטחונית: כיצד לרתום פיתוחים טכנולוגיים שונים לקידום תחושת הביטחון בקרב תושבי הרשויות המקומיות, תוך שיתוף פעולה בין מגזרים שונים. "הכנס השנה עשיר ומגוון, ועונה על כל הסוגיות שערים חכמות נתקלות בהן", אומר ארי שטיינברג, המשנה למנכ"ל מרכז השלטון המקומי ויוזם היריד. "מרכז השלטון המקומי הוא הגוף המרכזי שמוביל את הנושא כיום ברמה המוניציפלית, ומקדם שינוי חשיבה בכל הקשור לחדשנות בשלטון המקומי".

 

בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים