סופית: זו רשימת הימין החדש שהגישה שקד
הרשימות לבחירות 2019 מוגשות בזו אחר זו לוועדת הבחירות המרכזית. "הימין החדש" הייתה הראשונה עם חמש נשים בעשירייה הפותחת
נפתלי בנט בראש, איילת שקד שנייה, חמש נשים בעשירייה הראשונה: כך נראית רשימת "הימין החדש" שהגישה הבוקר (יום ד') השרה איילת שקד לנשיאות ועדת הבחירות שהתכנסה בקומת הסיעות בכנסת. הגשת הרשימות תימשך עד מחר לפי סדר ההרשמה של נציגי הרשימות השונות.
וזו רשימת "הימין החדש" לכנסת ה-21:
1. נפתלי בנט
2. איילת שקד
3. אלונה ברקת
4. מתן כהנא
5. שולי מועלם
6. קרולין גליק
7. אלישיב רייכנר
8. אורי שכטר
9. עמיחי שיקלי
10. שירלי פינטו
11. יום טוב כלפון
12. רן בר יושפט
13. רוני ססובר
14. משה פלד
15. יוחאי עזרא
16. נחי אייל
17. ענת ציפיקין אביבי
18. שי מימון
19. דוריון כהן-נוב
20. יעל יהב
21. ניר הרמן
22. אוהד אוזן
23. ג׳רמי סלטן
24. יוסי מנדלביץ
גם רשימת זהות הגישה את רשימתה:
1. משה פייגלין
2. חיים אמסלם
3. גלעד אלפר
4. רונית דרור
האות של הימין החדש: נ'
נציגי רשימת הימין החדש היו הראשונים שהגיעו לאוהל שהוקם מחוץ לכנסת, כבר שלשום, כדי לקבל את זכות הבחירה הראשונה של אותיות על פתקי ההצבעה, והיום התברר כי עשו זאת על מנת לשמור לעצמם את האות נ', אחת משמונה האותיות היחידות שפנויות עבור המפלגות החדשות. החלופה השנייה שהגישו היא צירוף האותיות ינ. מספר 3 במפלגה, אלונה ברקת, הגישה יחד עם השרה שקד את הרשימה לוועדת הבחירות המרכזית.
המפלגות ממשיכות להגיש את רשימותיהן לוועדת הבחירות המרכזית בכנסת, ובאותה הזדמנות מקבלות גם אות או צירוף של שתי אותיות שיירשמו על פתק ההצבעה שלהן. המפלגות הקיימות בכנסת זכאיות להישאר עם צירוף האותיות שאיתן התמודדו בבחירות הקודמות והמפלגות החדשות חייבות לקבל מהן אישור על מנת להשתמש באות המשויכת להן.
יש שמונה אותיות פנויות, שלא שייכות לאף מפלגה קיימת – ז', י', נ', ק', ך, ן, ף, ץ, ועשרות המפלגות החדשות נאבקות על זכות הבחירה הראשונה בהן או באחד הצירופים שלהן, בשיטת "כל הקודם זוכה". לכן, חלק מהמפלגות החדשות שלחו את נציגיהן לתפוס מקום בתור כבר שלשום לפנות ערב, כשהראשונה הייתה מפלגת "הימין החדש", שהתייצבה כבר ביום שני ב-18:00.
נציגיה שהו במשך 28 שעות רצופות, תוך כדי החלפת משמרות, באוהל שהוקם מחוץ לכנסת לצורך כך, עד לאמש ב-22:00, שעת סגירת התור המוקדם, שאליו התייצבו נציגי 14 מפלגות חדשות. שלוש שעות אחרי "הימין החדש" הגיעו נציגי "זהות" ואחריהם "עוצמה יהודית" ו"גשר" - ארבע המפלגות שנציגיהן הגיעו כבר ביום שני.
עם זאת, נציגי "גשר" לא הגיעו הבוקר ולכן איבדו את מקומם בתור. נציגי "עוצמה יהודית" הגיעו למרות הדיווחים על התקדמות במגעים לאיחוד עם הבית היהודי-האיחוד הלאומי.
במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו נשאר בארץ לסדרת פגישות שמטרתה לסגור את האיחוד בימין ולא יטוס לפגישה שתוכננה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
גורמים פוליטיים מסרו כי "בשל ההתפתחויות האחרונות ביטל נתניהו נסיעתו לרוסיה. ב-12:00 ייפגש עם יו"ר הבית היהודי רפי פרץ וח"כ מוטי יוגב שמסרבים לאיחוד עם עוצמה יהודית וזאת כדי ללחוץ עליהם להסכים לאיחוד". ישיבת מזכירות הליכוד שתוכננה להתכנס אחר הצהריים בכפר המכבייה לאשר את השריונים נדחתה למחר.
בהסכמת רוסיה, הפגישה שתוכננה למחר בין ראש הממשלה לנשיא פוטין תידחה בכמה ימים. השניים יקיימו מחר בבוקר שיחת טלפון ומועד הפגישה החדש ייקבע בהקדם.
הבוקר התברר לנתניהו כי בכירים בבית היהודי, ובראשם היו"ר פרץ וח"כ יוגב, פועלים מאחורי הקלעים לסכל את האיחוד ולא לאפשר את כניסת עוצמה יהודית למפלגה המאוחדת.
נתניהו קיבל את המסר ונקט צעד דרמטי כשהודיע על דחיית נסיעתו המדינית לרוסיה. נתניהו, אמרו גורמים פוליטיים, מפעיל את כל כובד משקלו כדי להוציא את האיחוד לפועל ולכן נשאר בארץ עד סגירת הרשימות.
עוד אמרו בכירים במערכת הפוליטית כי הצעד של נתניהו נועד למנוע בזבוז קולות חשובים לגוש, אבל גם להקטין משמעותית את כוחה של מפלגת הימין החדש בראשוות נפתלי בנט ואיילת שקד. נתניהו, אמרו במערכת הפוליטית, מבין בין היתר שאיחוד גדול בימין משמעותו ניתוק של בנט ושקד מ"חללית האם" שלהם כפי שרואה זאת ראש הממשלה.
נתניהו חושש ממצב שבו בנט ושקד יפעילו לחצים כבדים על הבית היהודי והאיחוד הלאומי ביום שאחרי הבחירות כדי לגבש חזית אחידה ולדרוש תיקים בכירים.
מפלגת הימין המאוחדת תנטרל לשיטתו את כוחם.