שתף קטע נבחר

האקרים אמריקנים נכשלו בניסיון לפרוץ את מערכת סייבר 2.0 הישראלית

החברה, בשליטת הרצל עוזר וארז קפלן, קיימה אתגר האקרים בארה"ב שניסו לפרוץ את המערכת - אך איש מהם לא גרף את הפרס בסך 100 אלף דולר

 

 

אתגר ההאקרים - גם בארה"ב: ביוני 2018 קיימה חברת סייבר 2.0 את אתגר ההאקרים הישראלי, במסגרתו הוזמנו כל ההאקרים הישראלים לפרוץ את המערכת תמורת פרס של 100 אלף שקל. מאות האקרים מהתחום הצבאי והאזרחי, וכן סטודנטים למדעי המחשב במכללה למנהל, התייצבו - ובילו יום שלם בנסיון לפרוץ למערכת. איש מהם לא הצליח. קדמו לכך בדיקות שנעשו על ידי טובי החברות בעולם, אשר ניסו במשך שבועות לפרוץ את המערכת - ללא הצלחה.

 

בשבוע החולף עלתה התחרות מדרגה, והחברה קיימה את אתגר ההאקרים בארה"ב. שוב הוזמנו כלל ההאקרים ברחבי המדינה לנסות לפרוץ את המערכת - והפעם תמורת פרס בסך 100 אלף דולר. מאות איש הגיעו לאירוע החגיגי, וניסו ללא הצלחה לפרוץ את המערכת.

אתגר ההאקרים בארצות הברית ()
אתגר ההאקרים בארצות הברית
 

סייבר 2.0 שונה מחברות סייבר אחרות בעולם

סייבר 2.0 היא חברה ישראלית, שהוקמה לפני שלוש שנים על ידי הרצל עוזר, לשעבר מנכ"ל ויו"ר HOT מערכות תקשורת, והיזם והממציא הסדרתי ארז קפלן העליון. מדובר בחברה היחידה בעולם המספקת הגנה מוחלטת נגד התפשטות התקפת סייבר מכל סוג ומין בתוך הרשת הארגונית ומחוצה לה.

 

בעת מתקפת סייבר, מחשב עלול להיפגע כתוצאה מעקיפת חומת האש (Firewall), מפתיחת מייל בשוגג או אפילו מפעילות זדונית בתוך הארגון עצמו. אבל מערכת סייבר 2.0 תבודד את ההתקפה - ותמנע את התפשטותה בארגון.

 

למעשה, המערכת שונה באופן הפעולה שלה מול חברות סייבר אחרות בעולם, המבוססות על העקרון שנקרא Detection>Prevention. כלומר, תחילה יש לזהות את כל התוכנות הזדוניות משום שכישלון בזיהוי אפילו של תוכנה זדונית אחת - כבר מהווה בעיה. בשלב הבא יש לנסות למנוע את ההתקפה.

 

הבעיה היא שמצד אחד אין זיהוי מוחלט של התוקף, משום שתמיד תימצא התוכנה הזדונית החדשה שזה עתה נכתבה. מצד שני, גם את ההתקפות שכבר זוהו ניתן לבלום - כל עוד המערכת המגינה על הארגון טרם נפרצה. ברגע שהפורצים תקפו וניטרולו אותה - הארגון הופך מיד לבלתי מוגן.

 

בפועל, מערכת סייבר 2.0 אינה עושה Detection. כלומר, היא אינה צריכה לזהות שום תוכנה זדונית, ולכן אינה נכשלת במבחן זה. כמו כן, היא מספקת הגנה מלאה בתחום ה-Prevention, שכן היא בנויה כך שתמשיך להגן על הארגון, גם אם היא תנוטרל או תוסר לחלוטין.

 

גובה הפרס יעלה מחודש לחודש

חברות הסייבר בדרך כלל מבוססות על מודלים ביולוגיים, אלא שגם התוקפים מבוססים על מודלים דומים. מכאן, למעשה, שאובים גם מושגים כמו וירוס, אנטי וירוס, הזרקה, תולעת וכיו"ב. על כן, כמו בטבע - אנחנו מקבלים את הלופ האינסופי של תוקף ומגן.

 

לעומתן, מערכת סייבר 2.0 מבוססת על מודל מתמטי של תורת הכאוס, המהווה פטנט יחודי לחברה. לטענת החברה, זהו מודל שלא ניתן לפיצוח והסיכוי לפצח את המערכת שקול לסיכוי לחזות בדיוק רב את מערכת מזג האוויר (מערכת כאוטית בהגדרתה) בעוד 10 שנים, ביום נתון, בשעה נתונה או במקום נתון.

 

לחברה יש כבר עשרות לקוחות בארץ, וכעת היא עושה את צעדיה הראשונים בשוק האמריקני. בשלב הבא תערוך את האתגר במתכונת שונה: הוא יהיה ברשת, פתוח לכל ההאקרים בעולם, ולא יוגבל בזמן, כאשר גובה הפרס יעלה מחודש לחודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתגר ההאקרים בארצות הברית
מומלצים