12 שעות בקור הירושלמי: קרב האותיות של המפלגות החדשות
נציגי המפלגות שהוקמו ערב הבחירות, ושרוצות להשיג אותיות טובות על פתק ההצבעה, שמרו באוהלים על מקום בתור לפני פתיחת ההרשמה, אליה הגיעה ראשונה השרה שקד. "ארגנו משמרות לילה כדי לשמור על העמדה"
12 רשימות הוגשו לוועדת הבחירות המרכזית ביומו הראשון של ההליך, שהסתיים אתמול אחר הצהריים (ד'). כמעט כל המפלגות שנציגיהן הגיעו אתמול הן חדשות, שלהן היה חשוב להתייצב מוקדם כדי לקבל כמה שיותר אפשרויות לבחירת אותיות על פתק ההצבעה – מאחר שהחלוקה מתנהלת בשיטת "כל הקודם זוכה". רוב המפלגות המיוצגות בכנסת היוצאת, לעומת זאת, העדיפו לחכות למחר, מכיוון שהאותיות שאיתן התמודדו בבחירות הקודמות משוריינות עבורן.
מא' ועד ץ': הקרב על האותיות בבחירות
כל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
הראשונות שהגיעו אתמול בבוקר להגיש את הטפסים בכנסת הן שרת המשפטים איילת שקד והבעלים של קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע, אלונה ברקת – המוצבות במקומות השני והשלישי ברשימת "הימין החדש".
מקומה הראשון של המפלגה בתור להגשת הרשימות נשמר כבר מיום שני ב-18:00 בערב, אז הגיעו נציגיה לאוהל שהוקם מחוץ לכנסת והעבירו את הלילה בקור הירושלמי, עד אשר הוחלפו בנציגים אחרים מהמפלגה וכן הלאה – והכל כדי שהיא תוכל לקבל את האות היוקרתית נ', אחת משמונה האותיות היחידות הפנויות (שלא שייכת לאף מפלגה בכנסת הנוכחית). כחלופה שנייה מפלגת "הימין החדש" ביקשה את צירוף האותיות ינ.
"ארגנו משמרות לילה"
המפלגה השנייה שהגישה את רשימתה היא "זהות" בראשות משה פייגלין. הרב חיים אמסלם, מספר 2 ברשימה, הגיע להגישה לוועדת הבחירות, וביקש את האות שבדרך כלל מנסים להימנע ממנה – ז'. אמסלם הסביר כי מעבר לבחירה הטבעית באות הראשונה של שם המפלגה, הסיבה היא כי מדובר "באות שמייצגת את היום הכי חביב עבור עם ישראל – יום המנוחה, העונג והכיף".
אמסלם קצר את הפירות של העבודה הקשה של נציגיו, שנכחו באוהל מיום שני ב-21:00 עד ליום שלישי ב-22:00, אז חולקו המספרים לתור.
אחד מהם, תומר גרצמן, ששהה בעצמו יותר מ-12 שעות ברציפות באוהל, סיפר: "ארגנו כאן משמרות לאורך כל הלילה כדי לשמור על העמדה. יש אותיות שלא רצינו להיתקע איתן. התנדבתי לביצוע המשימה ובמהלך היום היו לנציגי המפלגות דיונים מאוד מעניינים".
אמסלם, שהיה בעבר ח"כ בש"ס וגם התמודד בעבר לכנסת בראשות מפלגה שהקים, החליט לחבור בבחירות הללו לפייגלין. לדבריו, "הוא אדם ישר שהתחבר לגמרי למסרים שבמשך שנים הובלתי ונאבקתי למענם – יהדות מתונה, מקרבת, משהו שכל עם ישראל רוצה וזקוק לו". הסטנדאפיסט וכוכב הרשת עידן מור (גדי וילצ'רסקי), שלוקח חלק מרכזי בקמפיין המפלגה, הוצב במקום ה-18 בלבד.
אתמול בבוקר התברר כי נציגי מפלגתה של אורלי לוי-אבקסיס, "גשר", ששמרו מקום בתור כבר מיום שני ב-23:30 בלילה, לא הגיעו לממש את זכות הבחירה הרביעית שנשמרה עבורם - ייתכן שעל רקע המשא ומתן הנמשך עם "חוסן לישראל" של בני גנץ. גם נציגי "חוסן לישראל" לא הגיעו, על אף היותה מפלגה חדשה.
לא בדיחת פייסבוק
מי שחשב שההכרזה של אושיית הרשת סמיון גרפמן על הקמת מפלגה היא בדיחת פייסבוק ותו לא, נוכח אתמול לדעת כי טעה, כשהוא התייצב להגיש את רשימתו בט"ח-ביטחון חברתי.
"אני בן אדם שלא מקבל לא כתשובה", הסביר את החלטתו להקים מפלגה. "כל דלת שדפקתי עליה בחיים נפתחה בדרך כזו או אחרת ואני יודע לשנות דברים. אמנם לייקים בפייסבוק והצבעה לכנסת הם שני דברים שונים, אבל הלייקים מראים עד כמה האזרחים בישראל מתחברים לאג'נדה שלי ובסופו של דבר הם יקומו ויצביעו לי".
דוד ארז, יו"ר מפלגת "מהתחלה", הגיע בעצמו להגיש את הרשימה אתמול בבוקר, לאחר ששהה שעות ארוכות באוהל במטרה לתפוס מקום טוב בתור. "בעולם מושלם היינו מקבלים את האפשרות לבחור שלוש אותיות ואז היינו מבקשים 'ערך'".