מרכז הבית היהודי אישר את האיחוד עם עוצמה יהודית
ברוב של מאות תומכים מול עשרה מתנגדים אישר מרכז הבית היהודי את הריצה המשותפת עם עוצמה לישראל. יו"ר הבית היהודי רפי פרץ אמר בישיבה: "כשהבית בוער אני לא בודק בציציות של מי שעוזר לי לכבות את האש"
למרות ההתנגדות מבית: חברי מרכז מפלגת הבית היהודי אישרו הערב (ד') את ההסכמים לריצה משותפת בבחירות הקרובות עם האיחוד הלאומי ועם עוצמה יהודית. ההצבעה לא הייתה על כל הסכם בנפרד, אלא על ההסכמים כולם ביחד. ראש הממשלה בנימין נתניהו התקשר ליו"ר המפלגה רפי פרץ ובירך אותו על התוצאות, כמו כן סיכם איתו על חתימת הסכם עודפים בין המפלגות.
כל העדכונים וכל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
יו"ר המפלגה רפי פרץ הסביר בכינוס את הצורך בחתימה על ריצה משותפת: "התאספנו הערב כדי להחליט על עתיד הציונות הדתית, על עתיד הבית - כי הבית שלנו בסכנה. כשהבית בסכנה פותחים את הדלת בפני הבנים שחוזרים להציל את הבית".
הוא הוסיף: "שיהיה ברור - אנשי עוצמה יהודית לא שותפים לאמונותיי, הם לא מבית המדרש שלי. יש לנו השקפות עולם שונות ולפעמים מנוגדות. לכן סירבתי, ואני ממשיך לסרב, לאיחוד עם עוצמה יהודית. אבל אני מקבל אותם כאורחים. זה הסכם טכני לזמן קצר ואחרי הבחירות אנחנו ניפרד".
"תראו חברים, כשהבית בוער, וכך ההרגשה שלי, אני לא בודק בציציות של מי שעוזר לי לכבות את האש", אמר פרץ. "הסכם הזה הוא הוא לא הסכם אידאלי אבל טובת העם הזה וטובתה של ארץ ישראל עומדים לנגד עינינו".
יו"ר הבית היהודי תקף את קודמו בתפקיד נפתלי בנט: "יש מי שניסה להרוס את הבית שלנו. לצערי הרב אני אומר את זה, נפתלי - אדם שהאמנו בו. הוא תכנן למוטט את הבית שלנו על יושביו. רגע לפני הבחירות נטש נפתלי את הקוקפיט בתקווה שהמטוס שלנו יתרסק אל הקרקע. נפתלי בנט פעל בניגוד לכל ערכי הציונות הדתית ולכן הצבעה עבורו היא הצבעה נגד כל ערכי הציונות הדתית".
העיתונאית יפעת ארליך, שנמצאת ברשימת המפלגה לכנסת, סיפרה לחברי המרכז: "הלכתי היום עם חברתי מירי אברג'יל ונפגשנו עם הרב דרוקמן כדי לנסות ולהבין מהם אותם הסקרים שמדברים עליהם. הרב דרוקמן הראה לנו את הסקר. הסתכלנו בזה והבנו שיש פה מסע לחצים שאין מאחוריו כלום".
במהלך נאומו ביקש פרץ מחברי המרכז לאשר גם הצטרפות פוטנציאלית עם אלי ישי ומפלגת יחד. "אנחנו, בתיאום עם ראש הממשלה, עושים מאמץ גדול שאלי ישי יהיה חלק מאיתנו, בעזרת ה'. אנחנו עוד נעבוד על זה הלילה, יש לנו את מחר".
ישי קיבל היום הצעה מרשימת הימין המאוחדת שלפיה מפלגתו תקבל את המקום התשיעי ברשימה המאוחדת וכן תפקיד שר שלישי. ישי סירב להצעה.
ח"כ ניסן סלומינסקי, אמר בפני החברים כי נתניהו חשף בפניהם שני סקרים. "אני אומר את זה בצער רב, לא האמנתי שזה המצב, אבל המציאות היא שאנחנו והאיחוד הלאומי לא מגיעים לאחוז החסימה, מגרדים שלושה-ארבעה מנדטים".
"היה לי חשש שאם אנחנו לא נסכים ללכת עם עוצמה יהודית, בסוף האיחוד הלאומי ועוצמה יהודית ילכו ביחד ואנחנו נשאר לבד", הוסיף סלומינסקי. "האיחוד הזה נותן דחיפה, לוקח מהימין החדש מנדט ואנחנו נמצאים על שמונה מנדטים".
סגן שר הביטחון, הרב אלי בן דהן, אמר בפתח הישיבה: "שמענו את רחשי לב הציבור. עד אתמול בערב גם אני הייתי נגד ההסכם הזה. שיניתי את דעתי כי בחלק לא קטן מהסקרים, ללא החיבור אנחנו לא עוברים את אחוז החסימה".
ח"כ מוטי יוגב אמר: "התמהיל עם עוצמה יהודית היה קשה לי, הבנתי הבוקר שאם אני מכניס השניים מהם לרשימה, שניים מילדיי לא מוכנים להצביע עבורנו. אני מוכרח לומר שלא שעיתי ללחצים של ראש הממשלה, אבל מצאנו שתמונת העולם היא שהשמאל הולך ומתאחד ואילו הימין הולך ומתפרד.אין לנו ברירה לקחת את ההסכם שהוא הרע במיעוטו, להצביע בעדו ולהכניס לכנסת ולממשה כמה שיותר חברים מהבית היהודי".
בתוך המפלגה הדעות חלוקות על טיב ההסכם. כמה פעילים מרכזיים במפלגה כינסו הערב מסיבת עיתונאים שבה תקפו את יוזמת האיחוד. "נתניהו עשה עלינו בשבועיים האחרונים סיבוב תקשורתי ומנסה להפחיד אותנו", אמר עמיעד טאוב, יו"ר מועצת הסניפים של המפלגה.
יוסי הרוש, סגן ראש העיר לוד, אמר למצלמות: "היה לנו מאוד קשה לקבל את ההתנהגות של בצלאל (סמוטריץ') בחודש האחרון ולקחנו אותו בלית ברירה, פתאום מביאים לנו עכשיו את עוצמה יהודית?". הוא הוסיף: "כואב לנו שרוב האנשים שהיו איתנו מתחילים לברוח מאיתנו".
ההחלטה על צירוף המפלגה התקבלה לאחר מסע לחצים ארוך של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ששיאו בפגישה שערך עם יו"ר המפלגה רפי פרץ ועם ח"כ מוטי יוגב.
בסופה של הפגישה סיכמו הצדדים על הצטרפותה של עוצמה יהודית במקומות 5 ו-8 של הרשימה המאוחדת. בתמורה, נתניהו התחייב להעניק לרשימה שני משרדים ממשלתיים משמעותיים וכן שריון של מועמד מהרשימה המשותפת במקום ה-28 ברשימת הליכוד לכנסת. המועמד שישוריין יעבור לאחר השבעת הכנסת לסיעת הבית היהודי.
כמו כן הובטח על חקיקת חוק נורבגי מורחב (שיאפשר פרישת שני שרים מהכנסת), וכן ששתי המפלגות לא תתקופנה אחת את השנייה במהלך מערכת הבחירות, אלא יחזקו זו את זו. גורמים פוליטיים מסרו עוד כי נתניהו הבטיח לרשימה הדתית המאוחדת שני כיסאות בקבינט המדיני-ביטחוני, וכן הגדלה משמעותית בכספים הקואליציוניים.