כך ישפיע האיחוד על המערכת הפוליטית
בליכוד שאפו לקרב דו-ראשי, כדי לחזק את נתניהו בגוש הימין. המפלגות הקטנות והבינוניות בסכנה - בשני הצדדים | פרשנות
אז איך ישפיע האיחוד הגדול על מערכת הבחירות? החיבור שנסגר שעות ספורות לפני הגשת הרשימות משרטט מחדש את המפה הפוליטית ומחדד את הקרב המרכזי: ראש בראש. בנימין נתניהו, שאיחד סביבו את מפלגות הימין הקטנות - גם את "עוצמה יהודית" הנחשבת לפלג הקיצוני ביותר בימין - מול יו"ר חוסן לישראל, בני גנץ. הקרב על ראשות הממשלה יפלג את המערכת הפוליטית לשניים - ימין מול מרכז.
בליכוד שאפו בימים האחרונים לקרב דו-ראשי, בין היתר בשל העובדה שנתניהו יוכל להתחזק בגוש הימין באופן משמעותי. עבור גנץ החיבור עם יאיר לפיד וגבי אשכנזי מהווה תוספת כוח שתסייע לו לסחוף אחריו את מה שקרוי "הקולות הבלתי נאמנים" והמתנגדים לנתניהו - ששואפים להחליפו.
הבשורה הרעה באיחוד שכזה היא בעיקר למפלגות הקטנות בשני הגושים. מיום שישי בבוקר, הרגע שבו ישקע אבק האיחוד והקמפיינים יחלו להיות ממוקדים וחדים סביב שני המועמדים לראשות הממשלה, ייתכן ששאר הנושאים שעל סדר היום יידחקו החוצה בחסות הקרב המרכזי.
כך לדוגמה, אם תיווצר בגוש השמאל תחושה שניתן הפעם לחולל מהפך - סביר להניח שיתכנסו תחת המטריה של גנץ מצביעים רבים בגוש שחפצים יותר מכל בהפלת נתניהו, בהם מצביעי מפלגת העבודה ומרצ.
מנגד ינסה נתניהו לחדד את התמונה שבמסגרתה הימין עשוי להפסיד את השלטון ובכך למשוך גם את מצביעי הבית היהודי, תומכי נפתלי בנט ואיילת שקד ומצביעי ליברמן וכחלון. האתגר הגדול של ראשי מפלגות הימין יהיה לא לאפשר לנתניהו לזרוע פאניקה בקרב המצביעים שיחששו מהפלת שלטון המחנה ולחדד את המסר שלפיו מדובר עדיין במשחק של גושים.
בימין מתכוונים לחדד את הקמפיין שהובילו עד היום ולפיו "גנץ מנהיג שמאל חלש". המטרה, אמרו גורמים בליכוד, היא להשתלט על השיח ולחדד אבחנה בין ימין לשמאל. אצל גנץ יושם דגש על הממלכתיות בשיח מול הציבור מצד אחד ועל קו תוקפני ברוח הנאום האחרון מול התנהלות נתניהו מצד שני.