שתף קטע נבחר
 

עיר חכמה - הזדמנות עסקית לכל ספק, יזם וסטארט אפ

הפרויקטים הנרחבים להקמת ערי המחר נוגעים בכל תחומי החיים; שירות לתושב, התייעלות אנרגטית, תחבורה וניהול תנועה, בריאות, חינוך, מים, פסולת, ניטור סביבה, בינה מלאכותית, ביג דאטה, אבטחה ואבטחת מידע ועוד ועוד. "רשויות מקומיות הן המרחב האולטימטיבי לכל ספק, יזם וחברת סטארט אפ", אומר חיים ביבס לקראת ועידת השלטון המקומי

בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות

 

"רשויות מקומיות הן המרחב האולטימטיבי לכל ספק יזם וחברת סטארט אפ"/ חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות.


רבים מאיתנו שומעים לא פעם את המושג ערים חכמות ומדמיינים מכוניות מרחפות, מסכי ענק פרושים על בניינים ושלל פיתוחים טכנולוגיים, אבל מאחוריי המושג הזה מסתתרות משמעויות אחרות עבור הרשויות המקומיות ותושביהן.

 

ערים חכמות הם בראש ובראשונה ערים מבוססות נתונים שפועלות מתוך ראיית הנולד ומוצאות מראש פתרונות מותאמים לבעיות הצפויות. הערים החכמות מרושתות, האגפים השונים המרכיבים אותן יודעים לדבר זה עם זה ולהעביר מידע נחוץ והן מתקשרות עם התושבים באמצעות הטלפונים הניידים לצורך מתן כל שירות.

 

חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות.  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות. (צילום: יח"צ)

השלטון המקומי הוא זה שמבצע כל פרויקט ותכנית ממשלתית ופוגש את התושבים על בסיס יומיומי. הכנסת פיילוטים של סטרטאפים וחברות היי- טק לחיים העירוניים תוביל לרווח כפול - הרשות המקומית תוכל להציע ליזמים נתונים בהיקף רחב מאוד, נגישות למשאבים עירוניים, למגוון תשתיות ולאוכלוסיות רבות. ואילו החברות מצדן, מאפשרות לרשות המקומית נגישות לטכנולוגיות מתקדמות, שיחסכו להן זמן יקר ועלויות רבות.

 

הפרויקטים נרחבים ונוגעים בכל תחומי החיים; שירות לתושב, התייעלות אנרגטית, תחבורה וניהול תנועה, בריאות, חינוך, מים, ניהול פסולת, ניטור סביבה, בינה מלאכותית, ביג דאטה, אבטחה ואבטחת מידע. בערי המחר חיישני תנועה ידעו להתאים את עוצמת האור על בסיס הפעילות או חוסר הפעילות באזור ולחסוך בעלויות, תוך שהמצלמות יעבירו דיווח בזמן אמת על כל התרחשות באזור למרכז הבקרה של העירייה.

 

ערים חכמות הן הרבה מעבר לטכנולוגיה - הן גם אימוץ של חשיבה חדשנית ושינוי התפישות לגבי ההתנהלות המוניציפאלית. בערים החכמות התושבים מהווים חלק פעיל מתהליך קבלת ההחלטות והן מועברות בשקיפות. כל זה נשמע מצוין אבל לצערנו עוד לא מוטמע ומושרש בשלטון המקומי בישראל.

 

פחים מוטמנים (צילום: יח
פחים מוטמנים ששולחים סימן כשהם מתמלאים. גם זה חלק מהפיכת העיר לחכמה. (צילום: יח"צ)

 

על אף שישראל היא אומת הסטארט אפ ומשווקת לעולם מדי שנה עשרות חברות מצליחות שמפתחות טכנולוגיות מדהימות, לרוב הן אינן פועלות בתחומה ולא ניתן ליישם את הפיתוחים שלהן ברוב הרשויות המקומיות.

 

זאת, מפאת חוסר מדיניות והעדר תקציבים ממשלתיים לטובת הנושא. לרוב הרשויות המקומיות אין את התשתיות המתאימות או הליווי הנדרש להוצאה לפועל של התכנים הללו. רוב רובן המוחלט של הרשויות יכולות להתקשר עם חברה כזו או אחרת ולספק חלק מהשירותים באופן נקודתי, אך לא יוכלו להפוך ערים חכמות באמת, בלי סיוע ממשלתי.

 

יריד החדשנות האורבנית הגדול במזרח התיכון

אל תוך הואקום הזה נכנס מרכז השלטון המקומי, שבחר להוביל את הנושא ברמה המוניציפאלית ולקשר בין מקבלי ההחלטות והטכנולוגיות המובילות. המרכז מוביל את יריד החדשנות האורבנית הגדול במזרח התיכון - Muni Expo שמחבר בין דרג מקבלי ההחלטות, לפיתוחים והשירותים המתקדמים בעולם (27-28.2 במרכז הירידים בתל אביב). עוד עובד מרכז השלטון המקומי על פיתרון כולל שיוצע לכלל הרשויות וישפר את אבטחת המידע בהם, ועל פיתוח ענן שירכז מגוון שירותים וינגיש לרשויות מקומיות מכל מעמד ובכל רחבי הארץ את השירותים הטובים והיעילים ביותר.

 

בבחירות האחרונות, 116 ראשי רשויות התחלפו וכמעט ממחצית מהרשויות המקומיות שינו את פניהם. תפקידנו הוא לייצג אותם ואת ראשי הרשויות הוותיקים מול המגזר העסקי והממשלה במגוון נושאים מוניציפאליים בהם אנחנו עוסקים, לרבות קידום ניהול ערים חכם ומתקדם.

 

אנחנו חייבים לאמץ את הקידמה והחשיבה החדשנית כדי לתת את השירותים הטובים ביותר לתושבים שלנו.

 

הכותב הוא יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות.

 

בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות
צילום: יח"צ
מומלצים