שתף קטע נבחר

נוסטלגיה היא מותרות: בדקנו את הפולארויד המחודשת

ה-OneStep+ החדשה נשארת נאמנה לעיצוב המקורי של פולארויד, אבל הפלוס שלה - קישוריות בלוטות' לשימושים מגוונים באמצעות אפליקציה ייעודית, דווקא עובד לרעתה

הגעגוע הוא מאני-מייקר: אם רכשתם גרסה מחודשת של קונסולת משחקים ותיקה כמו הפלייסטיישן קלאסיק או סופר נינטנדו, אם אתם מתהלכים ברחובות תל-אביב ומשתאים למראה בני נוער בנעלי FILA ועם פאוץ' מוזהב סביב המותניים, או מחייכים לעצמכם למשמע הכרזה דרמטית על פתיחתה המחודשת של רשת המסעדות "קפולסקי" - אתם כבר חלק מהמנוע הכלכלי הזה. לתוך בריכת הנוסטלגיה המסחרית הזו נכנס גם מותג הצילום פולארויד - שעבר אמנם די הרבה תהפוכות וידיים מאז הוקם לפני יותר מ-80 שנה, אבל מנסה, עדיין, לשמור על הגחלת של צילום אנלוגי ופיתוח מיידי.

 

פולארויד OneStep+ (צילום: הגר בוחבוט)
פולארויד OneStep+(צילום: הגר בוחבוט)

 

לפני שנה בדיוק הגיעה למדפים בארץ מצלמת ה-OneStep 2 בעלת השם המבלבל של פולארויד אוריג'ינלס - החברה שמחזיקה בזיכיון על המותג המקורי, כשהיא באופן מהותי נשארת די נאמנה לעיצוב המקורי של אותה מצלמה משנת 1977. הדור הבא של אותה מצלמת נוסטלגיה כבר כאן, והיא נקראת OneStep+. החידוש המרכזי: קישוריות בלוטות' שמאפשרת סינכרון של המצלמה עם הטלפון החכם ושימוש באפליקציה ייעודית במטרה לאפשר מנעד רחב יותר של אפשרויות צילום, ואותה לקחנו לבדיקה מקיפה.

 

הגאדג'ט המקסים הזה מתגלה כאינסטנט - לא רק באופן שבו פיתוח התמונות עובד, כי אם גם בדרך שבה הוא מצליח למשוך אליו תשומת לב מיידית מהסובבים. לא מוכרחים להיות צאצאים של שנות השבעים המופרכות כדי ליהנות מהמצלמה הזאת או להתחבר לאיכות "של פעם" שאותה היא מביאה מבלי להתאמץ בכלל. המצלמה הזו היא מגנט חברתי: היא כייפית במיוחד כשיש מסביבכם למי להסביר מה זה בכלל, וכולם מיד רוצים להתנסות בעצמם - לצלם ולהצטלם.

 

פולארויד OneStep+ (צילום: הגר בוחבוט)
כיף שיש אותה. OneStep+(צילום: הגר בוחבוט)

 

אבל פה העניינים נהיים קצת יותר מסובכים: ה-OneStep+ מגיעה עם כמה פיצ'רים בסיסיים מאד על גבי המצלמה עצמה. תוכלו לבחור בין תמונת נוף - לצילום במרחק של עד 60 ס"מ, או תמונת פורטרט - לצילום במרחק של עד 30 ס"מ; תוכלו גם לבחור בין חשיפה נייטרלית, כהה או בהירה יותר; אפשר גם לבחור לצלם ללא המבזק (פלאש) המובנה - אולם האופציה הזו מומלצת רק בצילום בחוץ, באור שמש מלא וטוב; ותוכלו גם, כמובן, לבחור את סוג המחסנית - לפילם צבעוני, שחור-לבן ואפילו כזה עם מסגרת זהובה. תהליך ההפעלה הראשוני של המצלמה נוח וכייפי בפני עצמו, והיא מגיעה כמובן עם סוללת 1,100 מיליאמפר-שעה נטענת באמצעות USB.

 

אחרי ההצלחה היחסית של הדגם הקודם, מישהו שם בפולארויד אוריג'ינלס חשב כנראה שזה יהיה רעיון טוב לאפשר סינכרון של המצלמה עם הטלפון החכם - כנראה גם בניסיון להרחיב את קהל היעד של הגאדג'ט הזה. אבל כאן מתגלה מהר מאוד שהפלוס של ה-OneStep הוא דווקא מינוס: העבודה עם האפליקציה הייעודית פשוט חוטאת למטרה, וחיבור הבלוטות' מקפיץ את המחיר שלה: 649 שקלים היא תעלה לכם אצל היבואנית, רשת באג, כשכל מחסנית בעלת 8 דפי צילום בלבד, עולה 80 שקלים.

 

האפליקציה מאפשרת עוד כמה טריקים עם המצלמה - אבל היא בעיקר סוג של אמצעי שליטה מרחוק, באמצעות מחווה, שימוש בסמארטפון או הגדרת טיימר. אלה מתגלים כמשימה לא פשוטה בכלל כשאתם נסמכים על מצלמה ללא חצובה, וצריכים להתמרכז מול מצלמה במרחק קטן מאד כדי שהתמונה תצא סבירה.

 

מבט מאחור. OneStep+ (צילום: הגר בוחבוט)
מבט מאחור. OneStep+(צילום: הגר בוחבוט)

 

האפליקציה מאפשרת גם מצב סריקה שאמור לקרוץ לאנשי הרשתות החברתיות, אבל התהליך כל כך מסורבל (אתם צריכים לצלם תמונה, להניח אותה על משטח עם שוליים, לסרוק אותה ואז לקבל גרסה דיגיטלית של תמונה אנלוגית ולשמור אותה על הטלפון), שבכל מקרה חובבי אינסטגרם יעדיפו לצלם תמונה דיגיטלית בסמארטפון ולהעביר אותה דרך אחד מהפילטרים שנותנים מראה וינטג'י לתמונה. בעצם הכלי השמיש והכייפי היחיד באפליקציה הוא מצב חשיפה כפולה, שיאפשר לכם ליצור תמונות מעניינות יותר, אבל גם הוא מצריך מכם להצליח להחזיק את המצלמה ביד אחת ולצלם באמצעות הסמארטפון ביד השנייה.

 

הניסיון של הדגם החדש לקרוץ לעידן הדיגיטלי ובעצם לשלב בין שני העולמות מוכיח עצמו כמיותר למדי. בפועל, השימושיות של האפליקציה לצד המצלמה לא נותנת ערך מוסף אמיתי - אלא רק מייצרת סרבול ובלבול באשר לתכלית של המוצר הזה. והתכלית היא אחת: מדובר בגאדג'ט מסיבות והפתעות, מוצר חברתי שכיף שיש בבית, שכיף ליצור איתו תמונות שהן גם מזכרות. אבל אסור להתבלבל - הצילום האנלוגי נוכח כאן במלוא הדרו - גם אחרי שהתרגלתם לתהליך הצילום, גם אחרי שמצאתם את הנקודה הנכונה שממנה אפשר לצלם כדי למזער את המריחות ולמנוע תמונות שרופות או לא מוצלחות, גם אם התמקמתם מתחת לגוף התאורה האפקטיבי ביותר, גם אז התמונות הן תמונות אנלוגיות בפיתוח מיידי. כלומר, לא מוצלחות במיוחד. ולכן זו לא מצלמה שמהווה תחליף - בטח לא לסמארטפון שלכם, אלא עוד משהו שנחמד שיש בבית. והאמת? אפילו נחמד מאוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הגר בוחבוט
פולארויד OneStep פלוס
צילום: הגר בוחבוט
מומלצים