שתף קטע נבחר

 

טראמפ מינה את קלי קראפט לשגרירת ארה"ב באו"ם

קראפט, שמכהנת כשגרירה האמריקנית בקנדה, תחליף בתפקיד את ניקי היילי שהתפטרה במפתיע באוקטובר. טראמפ: "אין לי כל ספק שקלי תמשיך לייצג את האומה שלנו ברמה הגבוהה ביותר"

קלי קראפט השגרירה האמריקנית החדשה באו
השגרירה החדשה באו"ם. קלי קראפט(צילום: רויטרס)

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע הלילה (שבת) כי בכוונתו למנות את השגרירה האמריקנית בקנדה, קלי קראפט, למחליפתה של ניקי היילי כשגרירה באו"ם.

 

טראמפ כתב על החלטתו בחשבון הטוויטר, תוך שהוא משבח את עבודתה של קראפט בקנדה ומאחל לה הצלחה בתפקידה החדש: "אני שמח להודיע כי קלי קראפט, שגרירתנו הנוכחית בקנדה, תמונה לשגרירת ארה"ב באו"ם. קלי עשתה עבודה יוצאת מן הכלל בייצוג ארצנו בקנדה ואין לי כל ספק כי תמשיך לייצג את האומה שלנו ברמה הגבוהה ביותר".

 

מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט, מיטש מקונל, בירך על הבחירה בקראפט וטען כי מדובר במינוי ראוי ביותר למשרה היוקרתית. "יש לה ניסיון עשיר בשירות המדינה ואני בטוח שתמשיך להצטיין גם בתור הקול האמריקני באומות המאוחדות", הוסיף.

דונלד טראמפ (צילום: AP)
מינוי חשוב. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ(צילום: AP)

ויתרה על התפקיד. הת'ר נאוארט (צילום: AP) (צילום: AP)
ויתרה על התפקיד. הת'ר נאוארט(צילום: AP)

קראפט (57), ילידת קנטקי, הייתה חלק מהמשלחת האמריקנית לאו"ם בתקופת כהונתו של הנשיא ג'ורג ווקר בוש. היא מכהנת מאז 2017 כשגרירת ארה"ב בקנדה ובמסגרת תפקידה הייתה גורם משמעותי בהשגת הסכם הסחר החדש של מדינות צפון אמריקה. היא נשואה למיליארדר ג'ו קראפט, בכיר בענף כריית הפחם, והשניים הינם תורמים ידועים של המפלגה הרפובליקנית.  

 

לפני כחודשיים הודיע טראמפ כי דוברת מחלקת המדינה, הת'ר נאוארט, היא זו שתירש את היילי באו"ם, אך לפני כשבוע החליטה נאוארט לוותר על המינוי מסיבות משפחתיות.

 

"החודשיים האחרונים היו מתישים עבור משפחתי, ולכן החלטתי שלטובתם אסיר את שמי כמועמדת לתפקיד", אמרה נאוארט. בהצהרתה לא ניתן פירוט לגבי הקשיים שעברה משפחתה, אך ב"וושינגטון פוסט" דווח שבעלה וילדיה נשארו בניו יורק בזמן שהיא עבדה בוושינגטון.

 

 

היילי הכריזה באוקטובר אשתקד על פרישתה מהתפקיד בסוף השנה. שם נוסף שהועלה בעבר כמינוי אפשרי היה זה של דינה פאוול. עם זאת, לפי הדיווחים בארה"ב פאוול, יועצת בכירה לשעבר בבית הלבן, דחתה את הצעתו של טראמפ  והעדיפה להישאר בתפקידה כמנהלת בכירה בבנק ההשקעות גולדמן זאקס. בכיר בממשל אמר אז כי בקרב חלק מעובדי הבית הלבן נרשמה התנגדות לחזרתה של פאוול לסביבתם.

 

היילי הודיעה כאמור על התפטרותה במפתיע בתחילת אוקטובר. בהצהרה משותפת שנשאה יחד עם הנשיא טראמפ אמרה היילי כי "זה חשוב להבין מתי הזמן לזוז הצידה". גורם בבית הלבן אמר שהיילי הייתה מתוסכלת מהירידה במעמדה, מאז הפיכתם של היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון ומזכיר המדינה מייק פומפאו למובילי מדיניות החוץ האמריקנית. 

 

חלקים עיקריים מעבודתה של היילי באו"ם הפכו לנחלתם של השניים: בין אם פומפאו שניהל את המו"מ עם צפון קוריאה - נגדה הובילה סנקציות במועצת הביטחון, ובולטון שמיתג את עצמו כדמות המובילה בממשל בכל הנוגע לאיראן והסנקציות נגדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים