עסקת ענק: תע"א תמכור להודו 50 מל"טים בשווי כחצי מיליארד דולר
משרד ההגנה ההודי הודיע לתעשייה האווירית כי יקנה ממנה כ-50 מל"טי הרון-1, המשמש גם את חיל האוויר הישראלי כמטוס לסיור ולאיסוף מודיעין. כשליש מעלות העסקה תמומש בהודו באמצעות ייצור מקומי במדינה
עוד עסקת ענק לתעשיות הביטחוניות עם הודו - עסקת מל"טים מהגדולות בתולדות התעשייה הישראלית. ל"ממון" נודע כי משרד ההגנה ההודי הודיע לתעשייה האווירית (תע"א) שיקנה ממנה כ-50 מל"טי הרון-1. שווי העסקה: כחצי מיליארד דולר.
הפיצוי לסרבנית התמ"א בשל אי שוויון בזכויות: כחצי מיליון שקל
בעלי קרקעות תובעים 112 מיליון שקל משיכון ובינוי: "טעות סופר בהסכם" איומי הסייבר על הכסף שלנו: האם הבנקים ערוכים?
ההודים רכשו בעבר מל"טי הרון, שנמצאים בשימוש חיל האוויר והצי המקומיים. שיחות על רכישת המל"טים הנוספים נערכות שנים, אך מימוש העסקה התעכב בשל נסיבות פוליטיות בהודו. כמו בכל עסקאות הנשק הגדולות של הודו בשנים האחרונות, כשליש מעלות העסקה תמומש בהודו באמצעות ייצור מקומי במדינה.
>>לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
התעשייה האווירית מתמודדת בשנים האחרונות בשווקים זרים עם תחרות אגרסיבית מצד יצרנית המל"טים האמריקאית ג'נרל אטומיקס, לצד תחרות מצד המל"טים של אלביט מערכות. למרות זאת, מצטרפת עסקת הענק החדשה לחתימה בשנה שעברה על עסקת ענק נוספת, שהתעכבה גם היא כמה שנים, להחכרת שבעה כלים מהדגם המוגדל הרון־TP לצבא גרמניה, באמצעות איירבאס, בעסקה בשווי 600 מיליון דולר.
אחד הכלים המבצעיים ביותר בחיל האוויר
ההרון-1 משרת גם בחיל האוויר, שם הוא מכונה "שובל", ומשמש לסיור ולאיסוף מודיעין, בשנים האחרונות החליף - כשהוא נושא מכ"ם ימי - את מטוסי הסיור המאוישים הוותיקים מסוג סי סקאן. לפי נתוני חיל האוויר, זה אחד הכלים הכי "מבצעיים" בשורותיו.
במהלך השנים נמכר ההרון-1 לצרפת וטורקיה, הוחכר לגרמניה, קנדה ואוסטרליה, ולפי מקורות זרים נרכש גם בידי סינגפור ואזרבייג'אן. גם מרוקו מפעילה מספר מלט"י הרון־1, שרכשה מצרפת. עם מוטת כנפיים של כ-17 מטר מסוגל ההרון-1 לשאת משקל של 470 ק"ג ולשהות באוויר כמעט יומיים ברציפות, בגובה של כ-35 אלף רגל.
מהתעשייה האווירית לא נמסרה תגובה.