מתחם המריבה בהר הבית: נעצרו שני בכירים בווקף המוסלמי
פחות מיומיים לאחר הפריצה למתחם באב א-רחמה שננעל בצו בית משפט, נעצרו ראש מועצת הווקף וסגן המנהל. הווקף מתכנן לערוך ישיבת חירום ולשפץ את המתחם בעקבות מעצר של כ-100 פלסטינים בשבוע החולף
המאבק למניעת כניסה של פלסטינים למתחם המריבה: משטרת ירושלים עצרה הלילה (בין שבת לראשון) במזרח העיר את ראש מועצת הווקף בהר הבית עבד אל-עזים סלהב ואת סגן מנהל הווקף נאג'ח בכיראת. השניים, כמו גם שני עצורים נוספים, חשודים בהובלת מתפללים ביום שישי למתחם באב א-רחמה שנסגר בצו בית משפט לאחר הוצאת התנועה האיסלאמית מחוץ לחוק.
כ-100 פלסטינים נעצרו בשבוע החולף במזרח ירושלים במסגרת המאבק של המשטרה, בהם גם פעילים מרכזיים בחמאס ובפתח. חלקם שוחררו ולכמה מהם הוצאו צווי הרחקה מהר הבית. בעקבות המעצרים החריגים צפוי הווקף לערוך היום ישיבת חירום. בנוסף מתכנן היום הווקף להתחיל לערוך שיפוץ בתוך המתחם שנסגר לפני כמה שנים בצו בית משפט.
ביום שישי נפרצו חדרי המתחם שנסגר בעשור שעבר על ידי הווקף, ומאות מתפללים ערכו בו את תפילות יום שישי בצהריים. ישראל נמנעה מלהתערב והמשטרה לא ניסתה למנוע את הפריצה כדי להימנע מעימותים רחבי היקף. ראש הווקף לשעבר עכרמה סברי רמז כי ישראל הביעה הסכמה מול הווקף הירדני שהמתחם ישופץ בשל הזמן הרב שבו היה סגור.
ככל הידוע, ישראל לא אישרה עד כה את פתיחתו המחודשת של המתחם הסגור. פתיחה כזאת תהווה הלכה למעשה שינוי של הסטטוס קוו על ההר.
המחאה של התנועה האיסלאמית בירושלים
ביום שישי קראה התנועה האיסלאמית בירושלים להתגייסות מלאה במסגד אל-אקצה ולקיים תפילה בסמוך למתחם באב א-רחמה. התנועה אף קראה להמשיך למחות על סגירת המתחם עד אשר ייפתח באופן קבוע וניתן יהיה להתפלל בו.
כמה ימים קודם לכן קיים הווקף המוסלמי תפילה במקום, ובכך הפר את צו הסגירה שהוציא בית המשפט. בתגובה לכך נעלה המשטרה את שערי המתחם באמצעות שרשראות ברזל.
ביום שלישי שעבר עצרה המשטרה כמה מתפרעים שניסו לפרוץ למבנה בחלק הפנימי של מתחם הר הבית. יום קודם לכן ניסו כמה פעילים פלסטינים לעקור בכוח את השער המוביל למתחם ובנוסף התקיימה בו תפילה נוספת שהוביל בכיר הווקף ראיד דענא.
בעקבות ניסיון פריצה זה של השער והתפילה שהתקיימה במקום, עצרה המשטרה את דענא וכן כמה פלסטינים בחשד שניסו לפרוץ את שער המתחם.
ניסיונות הפריצה למתחם הנעול מסתמנים כפעולה מחושבת של הווקף, שמטרתה להשיב את פתיחתו באמצעות לחץ ציבורי וערבי על ישראל הכולל איום בשימוש באלימות, מתוך הנחה שישראל לא תרצה "לחמם את השטח" סביב מסגד אל-אקצה טרם הבחירות.
בכיר הווקף עכרמה סברי, שנחשב לסמן הקיצוני בו, אמר בשבוע שעבר כי למוסלמים יש זכות מלאה על שטח המתחם וכי הווקף אינו מכיר בהחלטת בית המשפט הישראלי בנוגע לסגירת המתחם.