שתף קטע נבחר

מכונת הכביסה לא מרוקנת את המים? כך תתמודדו

שוב שכחתם לרוקן את הכיסים? אתם לא מקפידים להשתמש בסל רשת לפרטי לבוש קטנים? זה רק עניין של זמן עד שתהיה תקלה בניקוז המים של המכונה. כמה יעלה התיקון וכיצד תוכלו למנוע מראש את התקלה? אתר "המקצוענים" עם מדריך

מכונת הכביסה נשארת מלאה במים גם לאחר שהיא מסיימת את העבודה? לתקלה הזו יש כמה סיבות אפשריות. מה עושים, כמה אמור לעלות התיקון ומתי לא ישתלם לתקן? בדקנו.

 

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חפץ נתקע ומונע ניקוז המים? לעתים ניקוי פילטר יפתור את הבעיה

"אחת הסיבות הנפוצות לתקלה זו היא שבגד או חפץ זר נתקעים בתוך המכונה ומונעים ניקוז תקין של המים", מסביר חיים אמסטר מאל-עד שירות תיקונים באתר "המקצוענים". "זה יכול להיות מטבע, כפתור, גרב או תחתונים זעירים – שנתקעו בצנרת שמתחת לתוף המכונה, בתוך הפילטר או בתוך משאבת המים".

 

כיצד מונעים מראש את התקלה? "כדי להימנע מראש מתקלה זו, יש לרוקן את הכיסים היטב לפני הכנסת הבגדים למכונה", מסביר אמסטר. "כמו כן, מומלץ להכניס את כל פרטי הלבוש הקטנים (תחתונים, חזיות וגרביים) אל תוך סל רשת ייעודי, שעלותו כעשרה שקלים, והוא מונע תקלות מסוג זה וחוסך עלויות מיותרות של טכנאים להוצאת הפריט שנתקע".

 

מה עושים בקרות התקלה? אמסטר: "ראשית, יש לנסות לנקות עצמאית את הפילטר, שכן יכול להיות שהתקלה תיפתר לאחר ניקוי הפילטר. במכונות החדשות, הפילטר ממוקם בחלקה הקדמי של המכונה. במכונות הישנות, הוא נמצא מאחור. יש לשלוף את הפילטר ולשטוף אותו תחת מים זורמים. לרוב, טכנאי יסביר לכם כיצד לעשות זאת כבר בשיחה הטלפונית ויחסוך עבורכם את דמי הביקור המיותרים. רק אם התקלה עדיין לא נפתרה, יש להזמין טכנאי שיוציא את החפץ שנתקע בתוך המכונה. לעתים, אם אין ברירה וכבר נגרם נזק למשאבת המים יהיה צורך להחליף אותה, שכן לא ניתן לתקן אותה".

 

כמה יעלה התיקון? "הוצאת החפץ שנתקע היא בגדר תיקון שעלותו בגובה דמי ביקור", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לרוב, דמי הביקור בתחום זה יעלו 150-250 שקל, ולכן כדאי לברר מראש מהם דמי הביקור שגובה הטכנאי".

 

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

משאבת המים התקלקלה: כמה יעלה להחליף אותה?

הסיבה הנפוצה השנייה לכך שמים לא יתנקזו מהמכונה היא נזק למשאבת המים. תפקיד המשאבה הוא לרוקן את המים המלוכלכים מהתוף של המכונה אל צנרת הביוב. "לרוב, תקלה זו נגרמת כתוצאה מבלאי של המכונה", מסביר אמסטר. "ואולם, גם שימוש לא נכון (כאמור, חפצים קטנים שנתקעים במשאבה והורסים אותה) יגרמו לצורך בהחלפתה".

 

מה הפתרון? אמסטר: "כאמור, אם המשאבה נתקעה, אך בעת חילוץ הגוף הזר היא ממשיכה לעבוד, הרי שהתיקון יסתכם רק בדמי ביקור. ואולם, אם המשאבה יצאה מכלל פעולה, יהיה צורך להחליפה".

 

כמה יעלה התיקון? "עלות החלפת משאבת מים היא 350-500 שקל", אומרים במוקד השירות. "אם החלטתם להשקיע בתיקון, בקשו מהטכנאי לוודא שגם לאחר החלפת משאבת המים המכונה פועלת בצורה תקינה. הפעילו בנוכחותו תוכנית כביסה קצרה, ובדקו שהמים אכן מתנקזים ושאין נזילות מים".

 

תקלה בטיימר או בכרטיס האלקטרוני? מתי התיקון לא ישתלם

במכונות כביסה ישנות יותר, יש טיימר, שתפקידו לתזמן את התוכניות השונות. זו אמנם תקלה נדירה יחסית, אך במקרה שהטיימר לא תקין – לרוב, בעקבות בלאי - המים לא יתנקזו.

 

האם זהו תיקון כלכלי? "טיימר הוא רכיב שמחזיק מעמד לאורך שנים, ולכן משתלם לתקן אותו גם אם המכונה ישנה, שכן היא יכולה לעבוד עוד מספר שנים", מסביר אמסטר. "לעתים, ניתן להסתפק באיפוס של הטיימר, פעולה שתסתכם בדמי ביקור טכנאי. ואולם, אם האיפוס לא עוזר ותצטרכו להחליף טיימר, הרי שעלות התיקון היא החל מ-400 שקל עבור הטיימר (בהתאם לדגם המכונה) ועלות העבודה (כ-150 שקל)".

 

במכונות החדשות, ישנו כרטיס פיקוד אלקטרוני. גם תקלה ברכיב זה יכולה למנוע ניקוז תקין של המים מהמכונה. אמסטר: "כרטיס זה רגיש יחסית ונוטה יותר להתקלקל. הוא יכול להיהרס בשל נזילת מים במכונה, שפוגעת ברכיב חשמלי שגורם לקצר ולתקלה בכרטיס האלקטרוני. כמו כן, הכרטיס יכול להיפגע בעקבות קפיצות חשמל בבית (למי שאין מגן ברקים בשקע המכונה)".

 

באילו מקרים התיקון ישתלם? "אם ניתן לתקן את הכרטיס, הרי שזהו תיקון כלכלי יחסית, שכן בעלות של כמה מאות שקלים, ניתן להמשיך להשתמש במכונה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "ואולם, אם יש צורך בהחלפת הכרטיס, הרי שזה כבר תלוי בסוג המכונה. ישנן מכונות שבהן עלות החלפת הכרטיס היא 600-800 שקל. ואולם, במכונות מדגם יקר יחסית, עלות הכרטיס היא 1,000 שקל, ובדגמים יוקרתיים במיוחד המחיר מגיע גם ל-2,000 שקל עבור כרטיס אלקטרוני חדש. אם המכונה בשימוש כבר כמה שנים, לא בטוח ששווה להשקיע בתיקון מסוג זה, וכלכלי יותר לרכוש מכונה חדשה".

 

עוד כתבות בנושא:

גוף החימום במכונת הכביסה מקולקל? כך תתנהלו  

איטום מכונת כביסה 

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

 

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה כדאי לעשות לפני הזמנת טכנאי מכונות כביסה?  

נסו לפתור את התקלה טלפונית: "הסבירו לטכנאי בטלפון מהי התקלה ונסו לפתור אותה במהלך השיחה", ממליצים במוקד. "לעתים, כאמור, ניקוי הפילטר יפתור את התקלה ויחסוך לכם דמי ביקור. טכנאים הגונים רבים ישמחו לסייע לכם בשלט רחוק".

 

בררו מה גובה דמי ביקור ועלות משוערת של תיקון ושקלו האם ישתלם בכלל לתקן: "אם התקלה לא נפתרת, בדקו עם הטכנאי כמה הוא גובה עבור דמי ביקור, שכן יש פערים שיכולים להגיע כמעט לפי 2 הפרש במחיר", מוסיפים במוקד. "ציינו בפני הטכנאי מהו דגם המכונה וכמה שנים היא אצלכם בשימוש. למשל, ייתכן שהוא יאמר לכם כבר בשיחה הטלפונית שאין טעם להשקיע בתיקון, אם המכונה ישנה והמנוע שלה מקרטע. ואז, למרות שעלות החלפת מכונה הוא גבוה יותר, בחישוב כולל תחסכו כסף עבור תיקון מכונה שלא בהכרח יחזיק מעמד לאורך זמן, מה שיחייב אתכם ממילא לרכוש מכונה חדשה".

 

צריכים טכנאי מכונות כביסה? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 24/02/2019 17:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים