שתף קטע נבחר

 

השר לשעבר שהפך למרגל איראני: גונן שגב נשלח ל-11 שנות מאסר

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את הסדר הטיעון שבמסגרתו הודה שגב והורשע בריגול חמור לטובת איראן ובמסירת ידיעות לאויב. עורך דינו: "עונש מידתי. התחושה בציבור שההסדר מקל היא כי רוב הפרשה לא נחשפה"

 

גונן שגב בבית המשפט    (צילום: ישי פורת ומשה מזרחי)

גונן שגב בבית המשפט    (צילום: ישי פורת ומשה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בית המשפט המחוזי בירושלים גזר הבוקר (ג') 11 שנות מאסר בפועל על השר לשעבר גונן שגב, שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של ריגול חמור לטובת איראן ובמסירת ידיעות לאויב. במסגרת ההסדר, אותו קיבל כעת השופט רפי כרמל, סעיף הסיוע לאויב בזמן מלחמה - עבירה המוגדרת כבגידה - הוסר מכתב האישום המתוקן. על גונן נגזרו גם 12 חודשי מאסר על תנאי - עונש שיופעל אם יבצע עבירת פשע.

 

עו"ד גאולה כהן ועו"ד רחל אהרוני זאבי, מפרקליטות מחוז ירושלים, מסרו בעקבות ההחלטה כי "כתב האישום בו הודה שגב במסגרת הסדר כולל עבירות של ריגול חמור ומסירת ידיעות לאויב בכוונה לפגוע בבטחון המדינה. שגב הודה שפעל בשירות המודיעין האיראני במשך 5 שנים, עמד בקשר רציף עם מפעיליו באמצעות מערכת קשר חשאית ומוצפנת ומסר להם מידע מגוון לרבות מידע סודי ופגש אותם באיראן ובארצות שונות ברחבי העולם בדירות מסתור. שגב אף ניסה לקשר בין אזרחים ישראלים הקשורים לעולם הבטחוני למפעיליו האיראנים".

 גונן שגב (צילום: אוהד צויגנברג)
גונן שגב בבית המשפט, הבוקר(צילום: אוהד צויגנברג)

 גונן שגב (צילום: ישי פורת)
(צילום: ישי פורת)
 

עוד נמסר כי "העונש אליו הגענו במסגרת הסדר הטיעון מאזן בין האינטרס הביטחוני המובהק כאשר לא מתנהל ההליך והסיכון האינהרנטי בתיקים מסוג זה לחשיפת שיטות פעולה וחומרים מודיעיניים תוך כדי ההליך. מלאכת החשיפה, החקירה, העמדה לדין וגזר הדין שניתן היום - מבטאים הישג משמעותי לשב"כ, למשטרת ישראל ולפרקליטות - כאשר אדם שהתגורר באפריקה וריגל לטובת איראן מורשע ומרצה עונש מאסר ממושך בישראל".

 

משה מזור, פרקליטו של שגב, אמר כי "אנחנו חושבים שגזר הדין הוא מידתי והולם את נסיבות הפרשה. התחושה של הציבור כאילו ההסדר מקל נובעת מזה שהציבור לא נחשף לרוב רובה של הפרשה. מר שגב הביע חרטה כנה על מעשיו, וחרף העובדה שצוין בגזר הדין שההסדר מקל, בית המשפט קיבל אותו, ואנחנו סבורים שזה בעקבות הדברים שלא נחשפו". מזור הוסיף כי שגב "הכה על חטא והביע חרטה. הוא סיפר על חייו, על גלגוליו ועל המקום העגום שהוא הגיע אליו בסיומה של פרשה זו". 

 

בהגעה להסדר הטיעון נלקחו כמה סיבות. שגב הוא בן 63, ולכן מדובר בעונש משמעותי לאדם בגיל כזה. בנוסף, עונשים דומים נגזרו על אחרים שהורשו בעבירות דומות. כך למשל אמיר מח'ול, שריגל עבור חיזבאללה ונידון ב-2011 לתשע שנות מאסר.

 

גונן שגב ועורך דינו לאחר ההרשעה בחודש שעבר    (צילום: גיל יוחנן)

גונן שגב ועורך דינו לאחר ההרשעה בחודש שעבר    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנוסף, וכפי שציינו בפרקליטות, אחת הסיבות המרכזיות להגעה להסדר היא העובדה שבתיקים שעוסקים בעבירות ביטחון מעצם ניהול התיק יש סכנה לחשיפת פרטים מהעולם המודיעיני, כמו השיטות שסייעו ללכידת שגב. כמו כן, חומרים שיועברו להגנה במטרה שישמשו להגנת הנאשם עלולים להיות הרסניים לרשויות המודיעין.

  

דבר מעצרו של שגב, וכתב האישום נגדו, הותרו לפרסום בחודש יוני אשתקד. אז, בהודעה משותפת למשטרה ולשב"כ, נמסר כי שגב נעצר חודש לפני כן בחשד לביצוע עבירות של סיוע לאויב במלחמה ובריגול נגד מדינת ישראל. בתום החקירה הגישה פרקליטות מחוז ירושלים לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד שגב בגין עבירות אלו, וכן בגין ריבוי עבירות של מסירת ידיעה לאויב. כתב האישום אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה.

גונן שגב במחוזי ירושלים (צילום: גיל יוחנן)
שגב בדיון הקודם בבית המשפט, שבו הורשע(צילום: גיל יוחנן)
 

לפי הודעת השב"כ לאחר הגשת כתב האישום, "שגב, שבשנים האחרונות התגורר בניגריה, הגיע לגינאה המשוונית במהלך חודש מאי 2018. שגב הועבר לישראל על פי בקשת משטרת ישראל, לאחר שגינאה המשוונית סירבה להתיר את כניסתו לשטחה על רקע עברו הפלילי. שגב נעצר לחקירת השב"כ והמשטרה מיד עם הגעתו לישראל, לאחר שנאסף מידע שהצביע על חשד כי שגב מקיים קשרים עם גורמי המודיעין האיראני ומסייע להם בפעילותם נגד מדינת ישראל".

 

בשב"כ מסרו בנוסף כי "בחקירה בשב"כ ובמשטרה התברר כי שגב גויס ופעל כסוכן מטעם המודיעין האיראני. החקירה העלתה כי בשנת 2012 נוצר קשר בין שגב לבין גורמים מהשגרירות האיראנית בניגריה, ובהמשך אף הגיע פעמיים למפגשים באיראן עם מפעיליו, תוך שזהותם כאנשי מודיעין הייתה ברורה לו. החקירה העלתה כי שגב נפגש עם מפעיליו האיראנים ברחבי העולם, בבתי מלון ובדירות אשר להערכתו משמשות לפעילות חשאית איראנית. שגב אף קיבל מערכת תקשורת חשאית להצפנת המסרים בינו לבין מפעיליו".

 

עוד נחשף כי "בחקירה התברר כי שגב העביר למפעיליו מידע הקשור למשק האנרגיה, לאתרים ביטחוניים בישראל, למבנים ולבעלי תפקידים בגופים מדיניים וביטחוניים, ועוד. כדי לעמוד במשימות שקיבל ממפעיליו האיראניים קיים שגב קשרים עם אזרחים ישראלים הקשורים לתחום האבטחה, ביטחון ויחסי החוץ של ישראל. שגב פעל כדי לקשר חלק מהאזרחים הישראלים לגורמי המודיעין האיראני, תוך שהוא מנסה לשטות בהם ולהציג את הגורמים האיראניים כגורמים עסקיים תמימים".

 

לשגב עבר פלילי. בשנת 2005 גזר עליו בית המשפט המחוזי בתל אביב חמש שנות מאסר והוא הורשע בהסדר טיעון בעבירות של ניסיון לייבא לישראל 32 אלף כדורי אקסטזי, זיוף הדרכון הדיפלומטי שלו ושימוש בו בשתי הזדמנויות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
שגב בבית המשפט
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים