שוויון לכל: שילוב אנשים עם מוגבלויות בעבודה ובחברה
לפי סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 52% מהאנשים עם מוגבלות חמורה בגיל 64-25 אינם בכוח העבודה, לעומת 17% בשאר האוכלוסייה. אלה שכבר מצליחים להשתלב בעבודה מרוויחים מעט מאוד - היום התקיימה פגישה שמטרתה בחינת המצב בישראל והגשת המלצות לנשיא ארה"ב לשיפור המצב בתחום
"אנשים עם מוגבלות לא מצליחים להשתלב בשוק העבודה בגלל סטיגמות ודעות קדומות שיש כלפיהם ובעיקר בגלל חסמים שחוקי המדינה מטילים עליהם. מדובר בעיקר בחוק לרון והדיסריגארד", כך אמר היום אורן הלמן, מייסד מיזם "סיכוי שווה" – שילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה ובחברה.
הלמן הוסיף כי "לפי סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 52% מהאנשים עם מוגבלות חמורה בגיל 64-25 אינם בכוח העבודה, לעומת 17% בשאר האוכלוסייה. אלה שכבר מצליחים להשתלב בעבודה מרוויחים מעט מאוד: 33% מהאנשים עם מוגבלות חמורה משתכרים עד 5,000 שקלים בחודש, לעומת 20% בקרב השאר.
"מבקר המדינה קבע שהמשק מפסיד כתוצאה מאבטלה של אנשים עם מוגבלות 5 מיליארד שקלים כל שנה. מחקר של משרד הכלכלה קבע שהמשק מפסיד כל שנה 7.5 מיליארד שקלים כתוצאה מכך שמשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים נפלטות משוק העבודה ואת זה חובה לשנות".
הדברים נאמרו במסגרת ישיבה שהתקיממה היום בהשתתפות כריס נילי, יו"ר הוועדה המייעצת לנשיא ארה"ב בנושא אנשים עם מוגבלות, הלמן ופעילים נוספים. בישיבה אף הוצגה פעילות סיכוי שווה לשילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה ובחברה, וכן החוק שמחייב שילוב של 5% עובדים עם מוגבלות בגופי ממשלה, אותו יזמו פעילי סיכוי שווה ונכנס לתוקף ב- 1.1.2017.
בישיבה עלו גם החסמים המרכזיים בפני שילוב של אנשים עם מוגבלות, כגון: סטיגמות, דעות קדומות, חוק לרון שקובע שקצבת הנכות של אנשים אנשים עם מוגבלות מתחילה להתבטל החל מסכום זעום של 3,700 שקלים וכמובן היעדר רצון של מעסיקים לשלב עובדים עם מוגבלות.
כריס נילי אמר שבקיץ יוגשו המלצות של הוועדה שבראשה הוא עומד לנשיא ארה"ב בעניין השילוב של אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה, ומטרת הפגישה הייתה ללמוד על המצב בישראל. את הישיבה יזם טיראן עטייה, ממובילי תכנית "גדולים במדים". והשתתפו בה תמי דורסט ואייל נייפלד, מנהלי דף הפייסבוק סיכוי שווה.
לכולם מגיעה הזדמנות שווה
צילום: shutterstock
מומלצים