בדרך ל"עסקת המאה": קושנר ייפגש מחר עם ארדואן
גורם בבית הלבן מסר כי חתנו ויועצו הבכיר של הנשיא האמריקני יגיע לביקור בטורקיה במסגרת מסעו במזרח התיכון. הביקור הוא חלק מהניסיון לקדם את החלק הכלכלי ב"עסקת המאה" של טראמפ
עסקת המאה ממשיכה להתחמם: ג'ארד קושנר, חתנו ויועצו הבכיר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, וג'ייסון גרינבלט, השליח האמריקני למזרח התיכון, יגיעו מחר (ד') לטורקיה ויפגשו עם הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן. כך מסר היום גורם בבית הלבן.
ארדואן נמצא במתיחות עם ישראל ונחשב מקורב לחמאס ולכן הפגישה בין הגורמים מעניינת מכיוון שלא ברור כיצד הנשיא הטורקי משתלב בחזון השלום של האמריקנים. ייתכן שהדבר קשורים בדברים שאמר אתמול קושנר בריאיון לרשת סקיי ניוז בערבית, שהאמריקנים מעוניינים לאחד בין עזה ליהודה ושומרון כדי שיהיו תחת הנהגה אחת.
קושנר וגרינבלט מגיעים השבוע לאזור כשהם מתבססים על המומנטום שנוצר בוועידת ורשה, שבה השתתפו נציגים ממדינות ערב וכן ראש הממשלה בנימין נתניהו. המטרה שלהם היא לקדם את החלק הכלכלי ב"עסקת המאה" של הנשיא טראמפ. יחד איתם הגיע גם השליח המיוחד לענייני איראן, בריאן הוק.
גורמים רשמיים בבית הלבן אמרו כי מלבד טורקיה, היועצים הבכירים צפויים לבקר בעוד חמש מדינות: עומאן, בחריין, סעודיה, איחוד האמירויות וקטאר.
על פי סוכנות הידיעות רויטרס, קושנר ואנשיו ינסו לאמוד את רמת התמיכה מצד המדינות הערביות לתוכנית המאה במהלך ביקורם. התוכנית צפויה לכלול הצעות סיוע כלכלי בינלאומי לרצועת עזה. החלק הפוליטי של התוכנית לא יפורסם בפני המדינות הערביות.
הביקור מתרחש ברקע חשיפת טפח נוסף מתוכנית השלום של טראמפ שחשף אתמול קושנר. "ברצוננו לראות את רצועת עזה והגדה המערבית מאוחדות תחת הנהגה אחת", אמר בריאיון לרשת "סקיי ניוז" בערבית. "אני חושב שראיתם צעדים בכיוון הזה אבל עדיין יש לנו דרך ארוכה לעשות. אנו גם חושבים שהמגעים האלה יעזור לסלול את הדרך לשלום בין ישראל והפלסטינים.
"אם נוכל ליישם את תוכנית השלום, אנו מקווים לראות הזדמנויות רבות יותר לעם הפלסטיני, לישראלים ולעמי האזור. המצב בין הפלסטינים לישראלים לא השתנה בהרבה ב-25 השנים האחרונות. ההיבט הפוליטי של התוכנית מפורט מאוד ומתמקד בתיחום ובפתרון סוגיות הסדר קבע", אמר קושנר בריאיון, "פתרון סוגיית הגבול בין הישראלים לפלסטינים יבטיח תנועה חופשית של אנשים וסחורות ויוביל להזדמנויות חדשות. הכלכלה הפלסטינית הייתה מוגבלת בהיעדר השלום. בתוכניות קודמות הפרטים הודלפו וזה גרם לפוליטיקאים לסגת. ניסינו לנסח פתרונות מעשיים וצודקים לסוגיה הישראלית-פלסטינית. קיימנו התייעצויות רבות עם הישראלים, הפלסטינים ומנהיגים ערבים".