שתף קטע נבחר

 

עשרות ראשי רשויות מהעולם נגד האנטישמיות: "סולידריות כלפי ישראל"

בעקבות התגברות מעשי השנאה נגד יהודים, 40 ראשי ערים מהארץ ומהעולם פרסמו הכרזה יוצאת דופן במסגרתה הם מתחייבים להילחם באנטישמיות ולנקוט נגדה צעדים. ראש עיריית פרנקפורט: "מסר ברור למי שמפיץ שנאה"

חורחה נובומינסקי (מאיייכנר) (צילום: חורחה נובומינסקי )
מימין לשמאל: ראש עיריית בל הארבור, חיים ביבס - יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית פרנקפורט(צילום: חורחה נובומינסקי )

כתגובה לעליית השנאה והאנטישמיות בעולם, הכריז היום (יום ד') יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס יחד עם גבריאל גרויסמן, ראש עיריית בל הארבור שבפלורידה ואווה בקר, ראש עיריית פרנקפורט שבגרמניה על הקמת קואליציה בינלאומית של ראשי ערים למאבק בשנאה, באנטישמיות ובתנועת ה- BDS.

 

מדובר בהכרזה יוצאת דופן במסגרתה מתחייבים 40 ראשי ערים בארץ וברחבי העולם לקחת אחריות ברמה הגלובלית על טיפול בסוגיית האנטישמיות. ראשי הערים התחייבו למספר פעולות: קיום אסיפה שנתית - בכל שנה במקום אחר - על מנת לקדם את הטיפול באנטישמיות, נקיטת צעדים קונקרטיים, כל ראש עיר בתחום שלו, להעלות את המודעות לנושא זה במערכות החינוך, בחינת האפשרות להעברת חקיקה בנושא וחקר דרכים להתאחד נגד עליית הקנאות והקיצוניות ברחבי העולם.

 

"אנו מגנים באופן חד משמעי את כל צורות השנאה, הדעות הקדומות והזלזול שחלחלו לחברה שלנו. אנחנו מנהיגי העיריות מרחבי העולם, מבינים שאנחנו לא יכולים להימנע מלקחת אחריות ולשאת חלק במאמצים הגלובליים לפעול נגד תופעות אלו", כתבו בהצהרה עליה חתמו הערב ראשי רשויות רבים.

אנטישמיות באתונה מדריד צרפת וורשה ()
גל אנטישמיות באירופה

אנטישמיות בספרד מדריד ()
צלבי קרס במדריד

ההכרזה על הקמת הקואליציה הבינלאומית התקיימה במסגרת ועידת השלטון המקומי לחדשנות MUNI-EXPO 2019, שמהווה מקום מפגש לראשי רשויות מהארץ ומהעולם. בין ראשי הערים הבולטים השותפים להצהרה ניתן למנות את ראש עיריית פרנקפורט, שהחלה החודש קמפיין למלחמה באנטישמיות ואת ראש עיריית פיטסבורג, שם אירע טבח בבית הכנסת המקומי.

 

עוד ראשי ערים בולטים של בירות מרחבי העולם: מונטווידאו בירת אורוגוואי, בלגרד בירת סרביה, קייב בירת אוקראינה, טאייפי בירת טיוואן, טיראנה בירת אלבניה, טגוסיגלפה בירת הונדורס ועוד.

 

"אפס סובלנות לשנאה ואלימות"  

"מה שקושר אותנו יחד , זה לא הדת או הלאום שלנו, אלא העובדה שיש לנו אפס סובלנות לשנאה ולאלימות, וחובתנו להפסיק את האלימות המכוונת כלפי התושבים שלנו, ולעבוד למען שיפור חייהם ולא משנה באיזו דת הם מאמינים, או מה הלאום שלהם", אמר חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות.

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גבריאל גרוסמן, ראש עיריית בל הארבור ואחד ממובילי היוזמה סיפר: "אנו רואים את העלייה המטאורית של תופעות השנאה והאנטישמיות ברחבי העולם. אנחנו כראשי ערים מוכרחים לקחת חלק במאבק החשוב הזה. בהקמת הקואליציה הזאת יש הצהרה עוצמתית כנגד אותן תנועות שמפיצות שנאה, והיא תהווה כלי משמעותי לראשי ערים מרחבי העולם לחלוק רעיונות ומסקנות למלחמה בתופעות האלה".

 

אווה בקר, ראש עיריית פרנקפורט שבגרמניה, מוביל נוסף של קואליציית ראשי הערים סיפר: "השילוב שלנו כראשי ערים מרחבי העולם שעומדים יחד נגד האנטישמיות היא סימן חזק לסולידריות כלפיי ישראל ומתוך מסר ברור נגד מי שמפיץ שנאה נגד היהודים ברחבי העולם. אני שמח להתחיל את היוזמה הזאת יחד עם חיים ביבס, יו"ר מרכז הלשטון המקומי בישראל וראש עירית מודיעין מכבים רעות, ועם ראש עיריית בל הארבור, גבריאל גרוסמן ויחד כקואליציה נהווה קול חזק ליהודים ברחבי העולם".

 

ראש עיריית פיטסבורג, ביל פדוטו: "ראיתי מחקר שמראה איך אזורים מסוימים בארה"ב נשארים מאחור בתחומים של פיתוח כלכלי, יש אזורים שלמים שהם לא חלק מההאצה בטכנולוגיה וזה קורה בכל ארה"ב. שם יש את מרבית השיח הקיצוני הגזעני ברשתות החברתיות – של פשעי שנאה ואנטישמיות. בדיוק שם – איפה שהמדינה מזניחה את התושבים מבחינה כלכלית, שם נוצרות קהילות שנוטות יותר לשנאה ברשתות החברתיות ולפשעי שנאה. על כן אי אפשר להפריד בין ההקשר של הזנחה כלכלית להקשר הזה של פשעי שנאה".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חורחה נובומינסקי
ראשי ערים נגד אנטישמיות
צילום: חורחה נובומינסקי
מומלצים