ההופעה הנדירה במדבר הסלאר בבוליביה
הופעה שהתקיימה בשידור חי במדבר המלח הגדול והמפורסם בעולם, הסלאר בבוליביה, הצליחה להדהים אותנו ועוד שלושה מיליון צופים. "ההימור הבלתי אפשרי שלקחנו הפך ליצירת מופת"
ישראלים רבים מכירים את הסלאר - מדבר המלח המפורסם בבוליביה - כחלק מהטיול הגדול בדרום אמריקה או מטיולים צנועים יותר באזור, שכמעט תמיד מגיעים גם לשם.
ביום שני האחרון התקיימה הופעה יוצאת דופן ששודרה לראשונה אי פעם בשידור חי בפייסבוק, מהסלאר לרחבי העולם. למרות התנאים הקשים והקליטה המועטה, התוצאה הייתה מופלאה. רובנו רגילים לראות את התמונות הקבועות של המטיילים מישראל ובכלל, כאשר הם מנצלים את השטח המישורי הלבן והעצום לתמונות תעתועי מרחק או בקיצור - תמונה של דמויות קטנות "נכנסות" לתוך חבילת פרינגלס.
להופעה המלאה של FKJ בסלאר דה אויוני, מעמוד היוטיוב של Cercle
למי מכם שלא יצא לו לטייל באזור או לשמוע על הסלאר – מדובר במדבר המלח הגדול בעולם, ששטחו מעל 10 אלף קמ"ר והוא נמצא בדרום-מערב בוליביה. לפני עשרות אלפי שנים הוא היווה חלק מאגם פרהיסטורי בשם מינצ'ין אשר התאדה והותיר אחריו את מדבר המלח המרהיב, שכיום הוא חלק מרכס הרי האנדים.
שטחו הגדול ויוצא הדופן יחד עם תנאי האקלים בגובה 3,650 מטרים מעל פני הים יוצרים מראה סוריאליסטי במיוחד, שהפך את הסלאר למוקד עלייה לרגל לתיירים רבים מכל העולם, בהם גם הישראלים כאמור. התיירים שמגיעים לביקור באים לרוב לכמה ימי התרשמות מפלא הטבע, וכמובן גם כדי להצטלם בלי סוף, מכיוון שכל הקרקע המלוחה נראית בדיוק אותו דבר - הכול מישור אחד אחיד ולבן. בתמונות נוצרת אשליה אופטית של מרחק שמאפשרת לצלם תמונות משעשעות.
זו הייתה הפעם הראשונה ששידור חי של מופע כלשהו מאורגן ומשודר מסאלאר דה אויוני. ממארגני ההופעה נמסר ל-ynet שעל ביצוע הרעיון והפקתו עבדו מעל לשנה. רוב הציוד הגיע מפריז, החיבור הלווייני מפרו וציוד נוסף הגיע מלה פאס שבבוליביה.
בזמן ההופעהעמלו 20 אנשי מקצוע על השידור, שבו צפו קרוב לחצי מיליון צופים ברחבי העולם, כדי להבטיח את איכותו. כמה ימים לאחר ההופעה כבר הפך הווידיאו בפייסבוק לוויראלי, והיום (א') הוא עומד על יותר משלושה מיליון צפיות.
"ההימור הבלתי אפשרי שלנו הפך ליצירת מופת"
"על אף שההופעה הקרובה תהיה קשה ביותר לארגון, ללא קליטה סלולרית ובתנאי מזג אוויר קשים, אנחנו מתרגשים לקראתה" - כך נכתב בפוסט של Cercle, החברה המארגנת, מספר ימים לפני ההופעה.
האמן הצרפתי, הידוע באלתורים שלו בהופעות ובאולפן ההקלטות, ידוע גם כמי שיודע לשלב בין כמעט כל כלי נגינה אפשרי - מכלים אינסטרומנטליים, בהם גיטרות ובאס, פסנתר וסקסופון ועד לכלים חשמליים כמו סינתיסייזר, מחשב ותופים חשמליים. בעזרתם הוא יוצר מעין מוזיקה אלקטרונית שאינה משתייכת לז'אנר ספציפי, בין הפאנק, האר-אנ-בי, הגרוב והג'אז.
הרב-נגן הופיע במקומות רבים סביב הגלובוס, כולל הופעה בארץ לפני שנתיים. בימים אלו הוא יוצא למסע הופעות עולמי, ובין היתר בחר לשתף פעולה עם חברת Cercle, שמפיקה הופעות במקומות לא שגרתיים בעולם ומעבירה אותם בשידור ישיר בפייסבוק.
בין המקומות שמהם Cercle הצרפתים שידרו הופעות תוכלו למצוא אתרי טבע מרהיבים כמו מצוקי הרים, הרים מושלגים ואתרי סקי בשווייץ, במקביל למבנים היסטוריים ולא שגרתיים ברחבי אירופה.
החל מגשרים ומצודות בים וביבשה, דרך תיאטרון עתיק, מוזיאון האוויר והחלל הצרפתי, שבו ביצעו סט לצד חללית ומטוסים, ועד לשידור מלא של הופעה – איך לא – ממגדל אייפל. אך כאמור, השידור ממדבר המלח בבוליביה היה ההפקה המסובכת ביותר של החברה, שבה היא עמדה בהצלחה רבה, עם תוצאה שנעים לראות וגם לשמוע.
דרק בארבולה, מנכ"ל החברה ואחד ממקימי המיזם, סיפר לנו על הקשיים הרבים והחששות בהקמת מופע מאתגר שכזה: "לקחנו הימור בלתי אפשרי כשהיו פרמטרים רבים שיכלו לגרום לו להיכשל. ההגעה לסלאר דה אויוני מפריז לקחה שלושה ימים, היינו צריכים שמזג האוויר יהיה לטובתנו, ושיהיו מספיק מים במלח בשביל אפקט המראה המהפנט שהשגנו.
"זאת מבלי להזכיר את כל הקשיים הטכניים שהתמודדנו עימם בצילומים ובשידור, כשכולנו מוקפים במי מלח. אך לבסוף, ההימור הבלתי אפשרי שלנו הפך למה שאנו יכולים לכנות יצירת מופת".