שוויון תעסוקתי: הכל מתחיל בחינוך
חולמות על להיות יפות ורזות או על להגיע לירח? מה חושבים נערים על חלומותיהן של נערות צעירות, מדוע צריך פרויקטים שמקדמים רק נערות לתחומים טכנולוגיים והאם במאה המתקדמת שלנו יש בכלל שוויון תעסוקתי בעולמות ההיי טק או שאנחנו רחוקים שנות אור משם? דנו בשאלות בפאנל לרגל יום האישה שמצוין השבוע
בשיתוף תעשייה אווירית
אנחנו אמנם חיים בשנת 2019, מאה מתקדמת לכל הדעות ומכל הבחינות, בעיקר הטכנולוגיות, אבל כשזה מגיע למעמד האישה, למספר הנשים העוסקות במקצועות שפעם נחשבו לגבריים, נדמה השינוי הוא מינורי בלבד. אמם בשנים האחרונות נרשמת עלייה בתשומת הלב הניתנת לנשים בכלל ולנערות צעירות בפרט בהקשר של תעסוקה בעולם הטכנולוגיות המתקדמות במטרה לאפשר לנערות צעירות דריסת רגל, ולו ראשונית, בעולמות אלו, אך האם זה עוזר להן?
לרגל יום האישה הבינלאומי המצוין השבוע (ו'), הזמנו לאולפן שלוש נשים מובילות בתחומן - בלה אברהמס, סמנכלית קשרי חוץ אינטל, רס"ן אורפז נדב, מפקדת מהחטיבה הטכנולוגית ליבשה (חט"ל) ואליענה פישלר, סמנכ"לית תקשורת תעשייה אווירית - כדי לנסות ולברר היכן זה מתחיל, מה כבר נעשה בתחום כדי ליצור שינוי והאם אכן כבר רואים ניצני שינוי לטובה, וגם, מה עונים נערים לשאלה 'מה הן לדעתכם השאיפות שיש לנערות בימינו'? התשובה, אגב, מדאיגה מאוד.
בשיתוף תעשייה אווירית