שתף קטע נבחר
 

השיכונים מתחדשים: שכונת יפו ג' ממריאה

תנופת הנדל"ן בעיר תל אביב-יפו מתפשטת גם לדרום העמוק של העיר – שכונת יפו ג', הסמוכה לבת ים, עשויה לחוות פריחה והתחדשות בשנים הבאות. "השכונה פה הוקמה על ידי חברות ממשלתיות בשנות השישים, וכעת הגיע השעה לתחזק ולשדרג את האזור"

בשיתוף מרכז הנדל"ן

 

השיכונים מתחדשים: שכונת יפו ג'    (צילום: אבי חי)

השיכונים מתחדשים: שכונת יפו ג'    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בקו הרקיע של תל אביב-יפו אפשר להבחין בשני סימנים בולטים: גורדי השחקים שנבנו בשנים האחרונות, והמנופים שממשיכים לחלוש על אזורים נרחבים בעיר. רבים נוהגים להשוות את תנופתה של תל אביב-יפו לזו שחוותה מנהטן לפני כמה עשורים - בירה כלכלית פורחת שמובילה בהתאם לשוק נדל"ני רותח ומבוקש למסחר ולמגורים. עם הפריחה הכלכלית באה ההתרחבות של אזור המרכז - וכך השכונות הדרומיות בעיר נכנסות להשלים את התמונה הנדל"נית.

 

"אנחנו רואים את המרכז היקר של תל אביב-יפו מתפשט – זה התחיל במרכז העיר, עבר לאזור פלורנטין - שם המחירים עלו דרמטית - ועכשיו, לשיטתנו, בחמש-שש השנים הקרובות זה יגיע גם לאזורים של יפו ג'", מצהיר יוסי חסון, מנכ"ל החברה לחיזוק מבנים המתמחה בייזום, תכנון ובנייה של פרויקטים מתחום ההתחדשות העירונית.

 

תל אביב נדל
הפריחה הכלכלית בת"א מושכת את העיר דרומה(צילום: shutterstock)

 

שכונת יפו ג', הממוקמת בדרום יפו וסמוכה לבת ים, מאופיינת בבנייני שיכונים רבים שנבנו בבנייה טרומית החל משנות השבעים על ידי חברות ממשלתיות. "מאז הקמתם של הבניינים בשנות השישים והשבעים רמת התחזוקה בהם הייתה נמוכה, מכיוון שהחברות הממשלתיות לא השקיעו בתחזוקה שוטפת - עניין שמצריך כיום עבודות תחזוקה, שיפוץ, שדרוג ובנייה מחדש", טוען השמאי גיל קנטרוביץ' העוסק בשמאות מקרקעין.

 

"כיום הפער במחירים בין מרכז תל אביב-יפו לחלק הדרומי של ת"א מגיע ליותר ממאה אחוזים. מכיוון שכיום הקרבה למרכז גדולה יותר, אין סיבה שהדלתא הגדולה הזאת בין דירות במרכז ליפו תמשיך להתקיים", אומר קנטרוביץ'.

 

החברה לחיזוק מבנים (צילום: אבי חי)
בנייני שיכונים משנות השבעים - שכונת יפו ג' (צילום: אבי חי)

 

"הפוטנציאל של השכונה קיים בשל מספר סיבות: ראשית המיקום שלה, המחירים הנמוכים וגם התשתיות שהרשות המקומית והממשלה דואגות להביא לכאן – אין ספק שהפוטנציאל עצום, והחברה שלנו החליטה להתמקד ולשים דגש על השכונה הזאת בעשר השנים הקרובות, לטובת אוכלוסייה שרוצה ליהנות מהקרבה לים, ממחירי נדל"ן שפויים ומאזורים מתפתחים", מתאר חסון.

 

לפי תוכנית המתאר של העיר תל אביב-יפו, האזורים הקרובים לצירים הראשיים ייבנו לגובה עם חזיתות מסחריות, תחבורה ציבורית ורכבת קלה, שתעבור גם בשדרות ירושלים שביפו. לעומת זאת, המרקם התוך-שכונתי כמו בשכונת יפו ג' עתיד להישאר נמוך. "בעוד כעשור כל האזור הולך להשתנות - אנחנו נראה אוכלוסייה צעירה, רחובות שוקקים עם הרבה עגלות עם ילדים, מוסדות ציבור וגנים ירוקים. כיום אנחנו בתהליכים עם מספר בניינים באזור – בניין אחד לדוגמה הוא אריסטו 14-10, בניין שנבנה בשנות השבעים בבנייה טרומית – הבניין לא תוכנן לעמוד בתקן עמידה מפני רעידות אדמה. מה שאנחנו נעשה בעתיד זה חיזוק הבניין ותוספות של זכויות בנייה. התוספות שהדיירים נהנים מהן הן תוספות של 25 מ"ר  לכל דירה", אומר חסון.

 

החברה לחיזוק מבנים (צילום: אבי חי)
"אני מאמין שהקהל החדש של השכונה יתאפיין במהגרי מרכז תל אביב-יפו"(צילום: אבי חי)

 

"אם ניקח דירת שלושה חדרים בקומת ביניים בשכונה - לפני כעשור המחירים נעו בין 600 ל-700 אלף שקלים. כיום אנחנו מדברים על מחירים שבין 1.6 ל-1.7 מיליון שקלים. הביקוש נובע מכמה גורמים: כמו שאמרנו לא בנו פה דירות חדשות, התפתחה פה התחבורה הציבורית, יש צירי תנועה חדשים, נבנתה פה קריה אקדמית וכמובן הקרבה לאזורי בידור חדשים – כמו שוק הפשפשים וכמובן הקרבה לים", אומר קנטרוביץ'.

 

ההתחדשות העירונית בשכונת יפו ג' מתחילה לתפוס תאוצה עם תנופה של המחירים ועלייה בכדאיות הכלכלית ליזמים שפועלים באזור. "עד כה לא ראינו בצורה מאוד בולטת את תופעת חיזוק הבניינים מכיוון שההצדקה הכלכלית הייתה גבולית. משיעלו המחירים ותיכנס אוכלוסייה צעירה - שלא יכולה להרשות לעצמה לקנות דירות במרכז תל אביב-יפו אבל כן רוצה לחיות בעיר - נראה פה בשכונה יותר ויותר פרויקטים מתחום ההתחדשות העירונית".

 

החברה לחיזוק מבנים (באדיבות החברה לחיזוק מבנים)
הדמיה לפרויקט עתידי ברחוב אריסטו(באדיבות החברה לחיזוק מבנים)

 

בשיתוף מרכז הנדל"ן 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי
איך תיראה שכונת יפו ג' בעתיד?
צילום: אבי חי
מומלצים