ארה"ב סגרה את הקונוסליה בי-ם שהעניקה שירות לפלסטינים
מחלקת המדינה הודיעה רשמית על יישום המהלך שעליו הוכרז אשתקד, ולפיו הקונסוליה בבירה תמוזג לתוך השגרירות החדשה. הערוצים הדיפלומטיים עם הפלסטינים ינוהלו כעת ע"י השגריר דייוויד פרידמן
ארצות הברית סגרה היום (שני) באופן רשמי את הקונסוליה שלה בירושלים, שהעניקה שירותים קונסולריים לפלסטינים בגדה המערבית, עזה ותושבי מזרח ירושלים - ומיזגה אותה לתוך השגרירות החדשה שפתחה בבירה.
הקונסוליה ברחוב אגרון בבירה שימשה במשך שנים כשגרירות דה-פקטו של ארה"ב בקרב הפלסטינים. כעת, הסטטוס שלה הופחת לדרגה של "משימה דיפלומטית" ופעילותה תנוהל על-ידי השגרירות בישראל.
המהלך יעביר את האחריות של הערוצים הדיפלומטיים של ארה"ב עם הפלסטינים בגדה המערבית ובעזה לידיו של השגריר בישראל דייוויד פרידמן, שלפני מינויו לתפקיד תמך וגייס כספים לבנייה בהתנחלויות ביהודה ושומרון ומתח ביקורת על ההנהגה הפלסטינית.
בהודעה על מיזוג הקונוסליה לשגרירות נמסר כי "הגורם להחלטה היה מאמצינו הגלובליים להגביר את היעילות והאפקטיביות של הפעילות והמגעים הדיפלומטיים שלנו". דובר מחלקת המדינה רוברט פלדיניו הוסיף כי "ההחלטה לא משנה את המדיניות של אה"ב בנוגע לירושלים, הגדה המערבית או רצועת עזה".
המהלך הוכרז כבר באוקטובר אשתקד על-ידי מזכיר המדינה מייק פומפאו, ועורר כצפוי זעם בקרב הפלסטינים. מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, סאיב עריקאת, כינה אז את המהלך "המסמר האחרון בארון" של תפקיד ארה"ב כמתווכת בתהליך המדיני.
המיזוג הוא האחרון בשורת צעדים בהם נקט ממשל טראמפ ואשר הרגיזו את הפלסטינים. בראשם הייתה ההכרה בירושלים כבירת ישראל והעברת השגרירות אליה מתל אביב. הממשל גם הפסיק סיוע הומניטרי של מאות מיליוני דולרים לפלסטינים, וכן את המימון לסוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם, אונר"א, ושאר קרנות הסיוע לפליטים הפלסטינים. בהמשך גם סגר הממשל את נציגות אש"ף בוושינגטון.
בממשל הסבירו את הצעדים הללו בסירובה של ההנהגה הפלסטינית להיכנס לשולחן המשא ומתן עם ישראל. יועצו הבכיר וחתנו של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר, הצהיר כי התוכנית שיוזמת ארה"ב לחידוש התהליך המדיני תתפרסם לאחר הבחירות שייערכו בחודש הבא. עם זאת, הפלסטינים דחו את התוכנית מבעוד מועד.