שתף קטע נבחר
 

"אוצר מדהים": נחשפה מערה מתקופת המאיה

ליד הפירמידה שהוכרה כ"פלא עולם חדש": חוקרים במקסיקו ערכו טקס טיהור של 6 שעות - ואז זחלו וגילו ממצאים מרתקים

 

הדיווח במקסיקו על חשיפת המערה

הדיווח במקסיקו על חשיפת המערה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארכיאולוגים חשפו מערה ובה מאות חפצי אמנות, מתחת לשרידים של עיר מתקופת המאיה במקסיקו. כך אמר השבוע החוקר הראשי בפרויקט, כשהוא מכנה את הממצא "מדהים".

 

הארכיאולוג גיירמו דה אנדה אמר במסיבת עיתונאים כי מערת בלמקו היא "אוצר מדעי". לדבריו, איתורה יוכל לסייע למדענים להבין את אורח החיים והאמונות של תושבי אותה עיר עתיקה צ'יצ'ן איצה, שהוקמה בסביבות שנת 750 לספירה והוכרה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.

מערת בלמקו צ'יצ'ן איצה מקסיקו ארכיאולוגיה (צילום: AP)
בתוך מערת בלמקו(צילום: AP)

מערת בלמקו צ'יצ'ן איצה מקסיקו ארכיאולוגיה (צילום: AFP)
פירמידת אל קסטיליו בצ'יצ'ן איצה(צילום: AFP)

מערת בלמקו אותרה כשני קילומטרים ממקדש קוקולקאן, פירמידה ענקית הנמצאת במרכז צ'יצ'ן איצה ומכונה "אל קסטיליו" (המצודה). אותה פירמידה נבחרה ב-2007 לאחד משבעת פלאי עולם החדשים.

 

המערה נמצאת 24 מטרים מתחת לקרקע ומכילה תאים שונים המקושרים על ידי מעברים צרים. דה אנדה אמר כי חלק מאותם מעברים כה צרים עד שהמדענים היו צריכים לזחול על גחונם כדי לעבור בהם.

 

מבערי קטורת בצורת אל הגשם

צוותו גילה עד כה 460 מטרים של מערה תת-קרקעית, אך קיימת אפשרות שמערת בלמקו ארוכה יותר. השרידים כוללים 200 כלי קרמיקה ושבעה מבערי קטורת המעוצבים בדומה לאל הגשם של המאיה, צ'אק. החוקרים סבורים כי אלו היו מנחות שמטרתן להביא גשם. החוקרים סבורים כי מבערי הקטורת הגדולים ביותר מתוארכים ל-700 עד 1000 לספירה.

מערת בלמקו צ'יצ'ן איצה מקסיקו ארכיאולוגיה (צילום: רויטרס)
כמה מחפצי האמנות שנמצאו במערה(צילום: רויטרס)

מערת בלמקו צ'יצ'ן איצה מקסיקו ארכיאולוגיה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ד"ר אנדה אמר כי המקומיים גילו למעשה את המערה כבר לפני 50 שנה, אבל הארכיאולוג שנשלח לחקור את האתר באותו זמן החליט מסיבה לא ידועה לאטום את הכניסה באבנים, ומילא רק דו"ח קצר. ד"ר אנדה ראה את אותו דו"ח, אך לא הקדיש לו תשומת לב רבה - עד שנקלע לכניסה למקום בשנה שעברה, בעת שסקר אתר סמוך.

 

"מה שמצאנו היה מדהים, ושמור לחלוטין", אמר. לדבריו, תושבי צ'יצ'ן איצה סברו כנראה כי האתר הוא "מקום האלים". הילידים בני המאיה שגרים באזור כיום הזהירו את צוות החוקרים כי נחש ארסי מגן על האתר.

 

חקירה בתוך המערה

לבקשת המקומיים, החוקרים ביצעו טקס טיהור שארך שש שעות לפני שנכנסו למערה. צוות החפירה ימשיך לסקור את האתר. במקום להוציא את חפצי האמנות שמצאו, הם יחקרו אותם בתוך המערה.

 

ד"ר אנדה וצוותו חופרים את צ'יצ'ן איצה כדי להבין את מערכת המים התת-קרקעית בעיר העתיקה. המים היו תמיד מרכזיים לעיר שפירוש שמה בשפת בני המאיה הוא "פי הבאר של קוסמי המים". הם מקווים שיימצא קישור בין מערה תת-קרקעית שיש בה מאגר מים ונמצאת לפי ההערכות מתחת לפירמידה - לבין אותה מערת בלמקו שאותרה מחדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים